VIDEO Cîmpeanu: Până la finalul anului vom veni cu un nou proiect al Legii Educației

10.126 de vizualizări
Până la finalul anului vom veni cu un nou proiect al Legii Educației, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul conferinței online Reforma Digitală a Educației organizată de Edupedu.ro în parteneriat cu UiPath Foundation și BRIO.

Sorin Cîmpeanu: “Așteptăm concluziile proiectului România Educată, proiectul care a beneficiat de cea mai largă consultare publică, după care implementarea acestor concluzii, operaționalizarea lor se va face la nivelul unui proiect de lege. Sperăm să ne încadrăm în acest an cu realizarea unui proiect de lege, repet, după ce vom avea agreate concluziile pe proiectul România Educată.

Moderator: Deci rămânem cu anunțul că vom avea până la finalul acestui an un nou proiect al legii educație?

Sorin Cîmpeanu: Da. Este o afirmație curajoasă pe care o fac, dar eu, ca ministru al Educației, îmi doresc acest lucru”.

Moderator: Ce anume trebuie să conțină noul proiect de lege?

Sorin Cîmpeanu: “Eficientizarea sistemului. Digitalizarea singură nu se poate face. Este nevoie de standardizarea evaluării pentru competențe digitale, spre exemplu, este nevoie de leadership la nivelul fiecărei școli, deci trebuie să o punem împreună și cu reușita concursului pentru ocuparea tuturor posturilor de director din România, din școlile din România. Aici deja avem o discuție vizavi de verificarea competențelor digitale la nivelul celei de-a doua probe – cea de interviu, pe care trebuie să o treacă orice cadru didactic ce dorește să fie director într-o școală din România. Deci toate lucrurile astea trebuie privite împreună.

Cu siguranță pentru că cele 1175 de laboratoare, ca să-și atingă scopul, e nevoie de resurse umane calificate. Cineva trebuie să-i învețe pe elevi, cineva trebuie să-i învețe pe profesori. Este nevoie de o regândire a structurii de personal”.

Educația primește 3,6 miliarde de euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) depus la Bruxelles. Ce investiții concrete sunt prevăzute pentru digitalizarea educației, dezvoltarea competențelor digitale și reducerea decalajelor înregistrate de comunitățile vulnerabile? Va putea susține acest plan dezvoltarea unor generații de elevi care să creeze noile tehnologii și meseriile viitorului? Vom avea conținuturi, modele de lecții smart, exerciții multimedia, resurse educaționale accesibile oricând copiilor și părinților? Care este planul de acțiune al Comisiei Europene?

  • Aflăm răspunsurile din VIDEO la dezbaterea online Reforma digitală a Educației organizată de Edupedu.ro, UiPath Foundation și Brio.ro. Evenimentul va fi transmis pe website și Facebook Edupedu.ro și pe paginile partenerilor

6 comments
  1. la voi reformarea invatamantului inseamna desfiintarea unor clase,scoli dar in special modificarea structurii anului scolar ,la asta va pricepeti.

  2. Ca sa se termine cu discutile pt. materia “Educatie sexuala”, mai bine schimbati denumirea in “Educatie Sanitara”, cu inceperea materiei din clasa pregatitoare (sunt 2 ore de muzica si miscare unde se face matematica sau l. romana, iar una poate fi pt. aceasta educatie)
    La clasele mici sa se predea lectii de igiena, despre cuma sa te mentii sanatos, despre cum sa iti intretii lucrurile….- sunt destui parinti care duc lipsa de igiena si nu au cum sa isi invete copii daca ei nu practica sau nu stiu.

  3. Mai bun decât proiectul Funeriu?… Nu cred!… P. S. Vorbesc de Legea 1/2011, nu de batjocura de azi (Abramburica & comp. știu de ce)!…

  4. Care nou proiect al educației????
    Vin cu tot felul de “bombe”, una mai ciudata ca alta și vor sa schimbe legea..
    Cu cine s-a consultat, ce propuneri a supus dezbaterii publice???? România educata?
    După atâta educație rezultatele sunt tot mai proaste…..
    Jalnic!!!!

  5. Chiar ma miram. Cum sa nu schimbe si el Legea Educatiei? Doar toti au facut-o
    Trecea anul si nu o schimbase nimeni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Forumul Democrat al Germanilor din România: Am luat la cunoștință scrisoarea deschisă a profesorilor de la Colegiul Goethe adresată Președintelui României și luăm în serios îngrijorările acestora / „Nu este temă de discuție schimbarea statutului Colegiului German”, în sensul renunțării la predarea limbii germane ca limbă maternă

Președintele Forumului Democrat al Germanilor din România anunță că a „urmărit evoluția din ultimul timp a situației de la Colegiul German Goethe din București”, că a „luat la cunoștință și…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ: Recomandarea privind anularea deplasărilor în străinătate pentru elevi nu are caracter de interzicere și se referă la zonele de carantină, explică ministrul Educației

Ministrul Educației, Monica Anisie, revine cu explicații după ce luni a trimis către toate școlile și inspectoratele o notă prin care recomanda limitarea  sau anularea excursiilor în străinătate. Oficialul nuanțează…
Vezi articolul

Autodenunț al Inspectoarei de fizică din Buzău, care susține că a recorectat toate lucrările de la Olimpiada județeană de fizică, fără ca elevii să depună contestații. Serenella Dinu: De la baza de date, de la anonimizare, de la introducerea notelor, totul se rezumă la mine, pentru că nu am încredere în oameni

Inspectoarea de fizică din Buzău Serenella Dinu susține că a recorectat toate lucrările de la Olimpiada de fizică, etapa județeană din 2 martie, asta deși niciun elev nu a depus…
Vezi articolul

Personalități rome contemporane au devenit personaje în povești pentru copii, printre care și Connect-R / Au fost distribuite 1800 de exemplare în 450 de grădinițe, iar cărțile sunt disponibile gratuit în format digital

Ștefan Mihalache (Connect-R), Nicoleta Bițu, Sorin Sandu și Loredana Mihaly sunt cele patru personaje de poveste care au devenit personaje în cărți pentru copii, scrise de 9 tineri autori în…
Vezi articolul