VIDEO Cîmpeanu: Avem azi peste 40 de mii de tineri cu vârste între 16 și 18 ani care s-au vaccinat deja. Țin să apreciez public acest exemplu dat de elevi

1.428 de vizualizări
Foto: © Satjawat Boontanataweepol | Dreamstime.com
Avem azi peste 40 de mii de tineri cu vârste între 16 și 18 ani care s-au vaccinat deja, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu la briefing-ul de după ședința de Guvern. Oficialul a spus care sunt cifrele pe fiecare categorie de vârstă și a precizat că ține să aprecieze public acest exemplu dat de acești elevi care s-au vaccinat.

„Deja avem peste 10.000 de tineri de 16 ani care au fost vaccinați, de 17 ani avem 14.000 și de 18 ani avem 21.000. Deci sunt elevi. Plus, pe lângă aceștia, sunt inițiative locale care au fost susținute de DSP și de inspectorate pentru vaccinare. Iată că avem peste 40.000 de tineri de peste 16 ani care s-au vaccinat deja și este un exemplu foarte bun pe care țin să-l apreciez public”.

Întrebat dacă ministerul pregăteşte demararea unei campanii de vaccinare în şcoli pentru copiii de 12-15 ani, Cîmpeanu a declarat că acest lucru va fi stabilit după ce vor avea loc autorizările necesare.

„Va trebui întâi să aşteptăm să fie autorizat vaccinul pentru această categorie de vârstă, sub 16 ani, de către Agenţia Europeană a Medicamentului, apoi autorizat de către cei îndreptăţiţi în ţară, apoi vom avea o discuţie pe care deja am stabilit-o cu colonelul Valeriu Gheorghiţă, pentru a vedea care este modul cel mai eficient de organizare a vaccinării în şcoli”, a spus acesta.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că se aşteaptă ca, la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie, Agenţia Europeană a Medicamentului să acorde autorizarea de imunizare şi pentru copiii cu vârste între 12 şi 15 ani.

„În general, există un decalaj de circa o lună între o autorizare eliberată de FDA (Agenţia americană pentru Medicamente) şi eliberată de Agenţia Europeană a Medicamentului. Deci, ne aşteptăm ca, probabil, sfârşit de mai – început de iunie să acorde şi Agenţia Europeană a Medicamentului această autorizare”, a explicat el.

Articolul este în curs de actualizare


2 comments
  1. Cifra in primul rand nu e reala si in al doilea rand, nu mai puteau ei de parerea ta si ca-i dai exemplu. Se vaccineaza ca nu au bani dd teste pentru facultati, plecat afara, Untold sau Neversea, vacante in strainatate, doscoteci etc. Nu mai puteau ei de vaccinnareala. I-ati constrans.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„U” Cluj le-a oferit studenților din anul I din oraș o broșură cu scandările galeriei – mesaje pline de derapaje rasiste, sexiste și îndemnuri la violență / Clubul invocă o „regretabilă eroare”, Universitatea Babeș-Bolyai spune că broșura a fost eliminată din kiturile pentru studenți

Clubul ”U” Cluj a înmânat studenților din anul 1 la universitățile din oraș pachete care conțin, printre altele, și carnete cu scandările galeriei, unele dintre ele suburbane, cu multiple derapaje,…
Vezi articolul

Ligia Deca, despre noile teste anuale de alfabetizare funcțională: Vom avea informația încă din școala primară și gimnazială în fiecare an, cât să facem intervențiile necesare, să nu mai avem 40% dintre elevi care nu sunt la nivelul funcțional pentru PISA / Ministerul pe care-l conduce are aceste date din 2012 și niciodată nu le-a folosit

Testarea anuală a „alfabetizării funcționale” a elevilor este prevăzută în proiectul legii învățământului, varianta Deca, iar rezultatele la aceste testări nu vor fi folosite pentru a pune note în catalog,…
Vezi articolul

Harta notelor de 10 la Titularizare 2025. Scădere de peste 44% a numărului de note maxime, comparativ cu anul trecut. Doar 41 de candidați au obținut nota 10 la proba scrisă a concursului / Județul Suceava a întrecut Bucureștiul la notele de 10

41 de candidați de la concursul de Titularizare 2025 au luat nota 10 la proba scrisă, potrivit datelor Ministerului Educației și Cercetării după publicarea rezultatelor inițiale. De menționat este că în județul…
Vezi articolul

Limba română este recunoscută ca limbă oficială a minorităţii române din Ucraina / Măsura a fost adoptată ca o obligaţie a Ucrainei de a îndeplini criteriile de aderare la Uniunea Europeană

Limba oficială pentru minoritatea română din Ucraina este începând de astăzi limba română, nu limba moldovenească, a declarat, la Kiev, premierul Marcel Ciolacu, relatează Agerpres, conform G4Media.ro. El a declarat,…
Vezi articolul

Reintroducerea unei zile libere între fiecare dintre probele scrise ale examenului de Bacalaureat, cerută de Federația Națională a Părinților: Un ordin al Ministerului Sănătății prevede că „tezele și lucrările de control nu se stabilesc în două zile consecutive”

Federația Națională a Părinților (FNP) – Edupart cere reintroducerea unei zile libere între fiecare dintre probele scrise ale examenului de bacalaureat, potrivit unui comunicat de presă. FNP aduce ca argument…
Vezi articolul