VIDEO Trei fake news demontate științific: SARS-CoV-2 nu e făcut de om, nu are bucăți de HIV și e improbabil să fi scăpat din laborator

286 de vizualizări
Cercetătorii Daniel Funeriu și Mihai Miclăuș au realizat un material video în care au analizat informațiile care circulă cu privire la noul coronavirus. Este Corona făcut de om, în laborator? A pus omul bucăți din HIV în Corona? A scăpat Corona din laborator? “Prin aceste materiale sperăm să demontăm fake-news” cu privire la SARS-CoV-2, spune Miclăuș.

Daniel Funeriu este chimist cu doctoratul obținut sub îndrumarea unui nobelist, a fost cercetător în Japonia și SUA și a fost ministru al Educației în perioada decembrie 2009 – februarie 2012. Mihai Miclăuș are un doctorat în biologie moleculară la Universitatea Rutgers, SUA, “unde am învățat și aplicat inclusiv tehnici de manipulare moleculară în laborator”.

Citește și:

 

 


1 comment
  1. Absolut regretabil ca doi cercetători cu pretenții catalogheaza un Laureat Nobel de 87 ani ca fiind “diminuat intelectual”.
    Am urmarit clipul profesorului francez in cauză si nu am avut niciun moment această impresie.
    In rest, consider argumentatia clipului ca fiind deficitară logic, chiar fara a avea tangente cu domeniul.
    Dar sper ca domnii Funeriu si Miclaus vor obtine candva un Nobel si apoi, ajungand la o vârstă înaintată, sa fie catalogati ca “diminuati intelectual” de alții mai tineri.
    Marian Ivan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Implementarea în cercetarea din România a unui mecanism de tip „program manager” – Darpa, după modelul programului pilot de la Consiliul European pentru Inovare, propusă viitorului guvern de Camera de comerț americană, AmCham

Implementarea în Cercetarea din România a unui mecanism de tip „program manager” – Darpa, la fel ca cel pilotat la Consiliul European de Inovare, propus de Comisia Europeană, aceasta este…
Vezi articolul

Premierul Ciucă: Anul viitor, bugetul cercetării-dezvoltării va fi dublu, dacă nu triplu / Oficialul anunță astfel că nici în 2023 nu va acorda măcar 1% din PIB acestui domeniu care acum primește 0,17% din PIB, cel mai mic buget din UE

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că bugetul care va fi alocat anul viitor domeniului cercetare-dezvoltare va fi crescut, urmând să fie dublu, dacă nu triplu, transmite Agerpres. Anunţul a…
Vezi articolul

Universitatea Babeș-Bolyai anunță cea mai avansată platformă de imagistică biomedicală din Europa de Est, Inspire, care reunește trei centre de cercetare

Universitatea Babeș-Bolyai a reunit trei centre de cercetare-dezvoltare-inovare într-o nouă platformă dedicată imagisticii biomedicale din România, numită Inspire, în prima fază de organizare a acesteia, anunță instituția de învățământ superior.…
Vezi articolul

Primele 7 teme de cercetare pentru combaterea pandemiei aprobate de Ministerul Sănătății și la care cercetătorii pot intra în competiție, pe un buget total de 25 milioane de lei, au fost anunțate de Ministerul Educației

Ministerul Educației și Cercetării anunță că astăzi au fost aprobate de Ministerul Sănătății primele teme de cercetare propuse de cercetători, cu scopul combaterii epidemiei de SARS-COV-2, pentru care instituția pune…
Vezi articolul

O preocupare pentru cercetători români în pedagogie, în 2023: Cât de folositoare este concepția despre educație a Sfântului Ioan Gură de Aur, ale cărui texte includ “aspecte în acord cu idealul actual al școlii românești”

“În textele marelui pedagog creștin, identificăm aspecte în acord cu idealul educațional actual al școlii românești”, constată doi cercetători români care au găsit de folos să analizeze “recomandările privind procesul…
Vezi articolul