VIDEO Ce se poate face când copilul nu știe să învețe, nu înțelege sau nu reține. Suportul de învățare eficientă care le vine în ajutor anul acesta elevilor, părinților și profesorilor (P)

16.427 de vizualizări
Foto: SuperScoala.ro – soluție completă de învățare online
Știați că sunt copii care învață aproape orice cu ușurință și plăcere? Pentru care un examen e o provocare, dar și o bucurie? Care de-abia așteaptă să mai înțeleagă o lecție nouă sau să mai dea un test? Pentru a le veni în ajutor elevilor, părinților și profesorilor, Ina Ilie, psihopedagog și specialist în științe cognitive, a pregătit o serie de lecții care îi învață pe copii, adolescenți și tineri cum să învețe cu ajutorul unor metode bazate pe descoperirile unor echipe întregi de cercetători în neuroștiințe, pedagogie și teoria învățării.

Există astfel de copii, pentru care școala e chiar ușoară și interesantă, iar învățatul o plăcere. Explicația vine din faptul că au dascăli buni și știu să învețe. Unii în mod conștient, alții intuitiv, aplică niște tehnici și strategii de învățare care chiar funcționează și fac ca totul să fie mai plăcut și mai ușor. O parte dintre ei își descoperă singuri propriile strategii de învățare pentru că, paradoxal, în școală nu se predau lecții despre cum să înveți.

Toți copiii ar trebui să rămână din anii de școală cu o abilitate importantă: aceea de a ști să învețe, care îi va ajuta pe tot parcursul vieții, dincolo de cunoștințele și competențele cerute de către programa actuală.

Pentru a le veni în ajutor elevilor, părinților și profesorilor, Ina Ilie, psihopedagog și specialist în științe cognitive, a pregătit o serie de lecții care îi învață pe copii, adolescenți și tineri cum să învețe cu ajutorul unor metode bazate pe descoperirile unor echipe întregi de cercetători în neuroștiințe, pedagogie și teoria învățării. Cu ajutorul acestor practici de învățare bazate pe cercetare științifică, elevii învață să învețe în profunzime, să folosească strategii de succes pentru pregătirea examenelor, dar mai ales să ia cu ei, pentru mai departe, acea neprețuită abilitate de a învăța.

VIDEO O strategie de învățare

În plus, a inclus și tehnici de control al emoțiilor înaintea și în timpul testelor sau examenelor, cum copilul sau tânărul se poate relaxa pentru a evita blocaje și a depăși cu bine obstacolele.

VIDEO Creierul este construit să învețe

Cursul despre cum copiii și tinerii pot învăța eficient și cum se pot pregăti pentru examene este disponibil în cadrul modulului de Dezvoltare Personală pe platforma educațională SuperȘcoala, alături de alte titluri precum:

  • Descoperă vocația copilului
  • Crește încrederea copilului
  • Inteligență emoțională
  • Dependența de ecrane

SuperȘcoala este soluția de învățare care oferă elevilor, pe lângă modulul de dezvoltare personală deja menționat, cele mai importante materii școlare, explicate întâi în lecții video.

La fel cum pe Netflix se pot urmări filme, pe SuperȘcoala copiii au la dispoziție lecții de:

  • matematică pentru clasele III-XII
  • limba și literatura română pentru clasele III-VIII
  • engleză pentru clasele III-VIII
  • dezvoltare personală
  • nutriție pentru copii – alimentație sănătoasă – modul oferit gratuit de către Wello

Materiile sunt accesibile oricând, structurate și predate de către o echipă de profesori dedicați, în conformitate cu programa în vigoare, pentru îmbunătățirea cunoștințelor și rezultatelor școlare.

Elevii pot înțelege mai ușor noțiunile cu ajutorul explicațiilor și exemplelor video, apoi au fișe de lucru cu rezolvări, joculețe interactive, secțiune de întrebări și răspunsuri, precum și teste grilă pentru verificarea, consolidarea și exersarea cunoștințelor.

Cel mai important însă, primesc o unealtă cu ajutorul căreia pot învăța eficient, în profunzime, conform principiilor de învățare recomandate de către specialiști. În timp, capătă obiceiuri mai bune de învățare, într-un mod autonom și responsabil, nu mereu îndemnați și îndrumați de către altcineva de la spate, cum se întâmplă atunci când le lipsește exact cea mai importantă abilitate, aceea de a învăța. Devin astfel mai încrezători în propriile forțe.

Accesul pe platforma SuperȘcoala se face pe baza unui abonament lunar, care pornește de la 29 de lei / luna / materie.

În anul scurs de la lansarea platformei, SuperȘcoala a primit nenumărate confirmări că soluția funcționează de la părinți, profesori și alte persoane implicate în sprijinirea educației copiilor. Au scris părinți de copii care în sfârșit înțeleg matematica și încep treptat să învețe singuri, folosind platforma, fără a mai necesita să fie permanent împinși de către părinți sau meditatori pentru a ajunge la un nivel acceptabil al cunoștințelor. Au confirmat și psihopedagogi din centre de zi, părinți de copii cu cerințe educaționale speciale, precum și profesori care au folosit cursul de învățare pentru a se pregăti ei înșiși pentru titularizare.

Din toamna anului 2022, SuperȘcoala are active câteva programe pilot, care includ măsurarea concretă și periodică a rezultatelor, pentru copii nevăzători, copii din case familiale, școli din zone cu risc crescut de abandon școlar sau alte categorii vulnerabile, care au solicitat ajutorul.

Copiii, părinții, profesorii și oamenii de bine pot accesa https://superscoala.ro.

Citește și:
Ajutor la învățat și la teme: soluția simplă prin care orice elev poate avea rezultate școlare foarte bune în acest an, indiferent de școală sau clasă, chiar și fără meditații

You May Also Like

Laboratoarele de știință din școli: spațiile, laboranții, substanțele necesare – printre problemele care complică situația, “dacă ele vor fi reînființate” cu ajutorul PNRR, atrage atenția profesoara de chimie Daniela Bogdan

Situația laboratoarelor de științe ale naturii din școli este, în România, una gravă, iar refacerea lor pune probleme precum organizarea spațiilor limitate, deblocarea posturilor de laboranți, bugetarea acestor posturi și…
Vezi articolul

Susține proiectul educațional, de sănătate, cultural sau social care crezi că răspunde nevoilor comunității. Donația de 1,5 milioane de lei ajunge la fiecare dintre acestea, proporțional cu numărul de voturi (P)

Șase proiecte sociale, inclusiv unul pentru combaterea abandonului școlar, unul ce oferă tratamente pentru copiii cu dizabilități și unul de decontare pentru transportul copiilor-pacienți beneficiază de sprijin din partea rețelei…
Vezi articolul