VIDEO Cât costă să studiezi în străinătate. Calculele pe care și le fac elevii români care vor să învețe la o universitate din altă țară

1.531 de vizualizări
tarifele pentru cămin
Foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.com
De la aderarea la UE din 2007, rata mobilității tinerilor români care studiază în străinătate la terminarea liceului a crescut de la 2 la 6,3%, potrivit unui studiu realizat de reprezentanții unui târg educațional din Olanda. Principalul impediment sunt costurile. Tinerii români se documentează și iau în calcul atât taxele de școlarizare, cât costurile legate de traiul obișnuit într-o nouă țară.

Elena este în clasa a XI-a la International School of Bucharest. Vrea să studieze inginerie, fie axată pe aeronautică fie pe inteligența artificială. Este o idee pe care o are din clasa a V-a, spune ea, când a avut prima interacțiune cu informatica.

G4Media a discutat cu ea la International University Fair, desfășurat în București la începutul acestei luni.

Spune că prima ei opțiune ar fi SUA, unde ar vrea să învețe după ce termină liceul din România.

Citește articolul integral și vezi materialul video pe G4Media.ro.

Foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

100.000 de elevi nu vor mai primi tichete educaționale în acest an. Programul nu e gata nici acum, deși fostul ministru al Fondurilor europene, Marcel Boloș, promitea un mecanism mai simplu din timp, pentru vouchere la începutul anului școlar

Pentru anul școlar 2023-2024, tichetele educaționale de 500 de lei vor fi acordate pentru 300.000 de copii de grădiniță și elevi din medii vulnerabile, după cum se arată într-un răspuns…
Vezi articolul

Elevii de clasa a VIII-a încrezători la Matematică au scoruri cu peste 100 de puncte peste medie, arată o analiză a cercetătorilor de la Universitatea București pe datele TIMSS 2019 / Fetele obțin în mod constant rezultate mai bune la matematică din 2007 încoace

Succesul la învățare la matematică și științe este diferit în funcție de gen și de încrederea de sine, fetele obținând un punctaj mai mare decât băieții, o discrepanță care nu…
Vezi articolul

Învățământul românesc este într-o perioadă de criză, spune Sorin Cîmpeanu: Cei mai buni absolvenți ai universităților nu o să ia decizia de a rămâne în sistemul de învățământ, dacă nu vor fi motivați și salarial

Un tânăr absolvent de universitate are un salariu net de 2.597 de lei net cu indemnizația de hrană inclusă, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la PROTV. Oficialul a făcut…
Vezi articolul