VIDEO Campanie PNL în școli și grădinițe din Brăila, cu siglă și sloganuri electorale a deputatului Alexandru Popa, candidat la Consiliul Județean / Ministerul Educației avertiza într-o notă că „activitățile politice sunt interzise de lege în școli”

473 de vizualizări
Sursa: Captură video
Candidatul PNL la Consiliul Județean Brăila a filmat două clipuri electorale într-o școală și grădiniță. Deputatul Alexandru Popa a fost filmat în grădinița și școala unde a învățat, în comuna Cireșu, unde tatăl său este primar de mai multe mandate, scrie publicația Debrăila.ro. În clipul electoral apare și fosta învățătoare din clasa a IV-a a deputatului și elevi fără să le fie protejată identitatea. Ministerul Educației avertiza recent că „activitățile politice sunt interzise de lege în școli”.
  • Legea Educației nr. 198/2023 interzice la art 11 “manifestările și propaganda de natură politică și prozelitismul religios”.

Două clipuri electorale ale deputatului Alexandru Popa, șeful PNL și candidat la președinția Consiliului Județean, au fost filmate în unități de învățământ din comuna Cireșu. Acestea sunt postate pe pagina de Facebook ale candidatului PNL.

În filmulețele cu sigla PNL și sloganul de campanie al candidatului la CJ, apar și elevi fără să le fie protejată identitatea dar și un cadru didactic. Mai exact, fosta învățătoare din clasa a IV-a a lui Alexandru Popa, care acum predă la grădinița unde a fost filmat clipul electoral.

Al doilea videoclip este în școala cu clasele I-VIII din comuna Cireșu, unde a învățat Alexandru Popa.

Șeful ISJ Brăila, Canciu Cătălin, și el membru PNL și candidat în tandem cu Alexandru Popa pe lista partidului, pentru funcția de primar al orașului Brăila, a semnat în urmă cu o lună, o notă prin care amintea sancțiunile în cazul celor care fac propagandă politică în școli.

“În toate unitățile de învăţământ preuniversitar şi în toate spațiile destinate educaţiei şi formării profesionale, precum şi în cadrul activităţilor desfăşurate în mediul online de unităţile de învăţământ preuniversitar sunt interzise orice activități cu caracter politic. (…) Nerespectarea acestor prevederi constituie abatere disciplinară și se sancționează conform legii”, se menționează în nota semnată de șeful ISJ Brăila.

Sursa: Debraila.ro

Alexandru Popa povestește că urmează să își dea doctoratul la USAMV pe protecția plantelor.

Videoclipuril electorale filmat în cele două unități de învățământ din Brăila

Sursa: DeBraila.ro
  • Amintim, în an electoral ministrul Educației a avertizat pe 29 martie într-o notă că: „Activitățile politice sunt interzise de lege în școli”. Același Minister menține politizarea inspectoratelor, unde toate funcțiile de conducere sunt ocupate politic: Peste 1.700 de directori de școli sunt numiți tot politic.
Ce spune legea Educației

Legea Educației 198/2023, art. 11 (1), prevede: „În unitățile de învățământ preuniversitar și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, precum și în cadrul activităților desfășurate în mediul online de unitățile de învățământ preuniversitar sunt interzise discriminările pe criteriile menționate în Ordonanța Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu excepția măsurilor afirmative dispuse de lege. Sunt interzise manifestările și propaganda de natură politică și prozelitismul religios”.

(1) Sancțiunile disciplinare care se pot aplica personalului didactic de predare, în raport cu gravitatea abaterilor, sunt:

a) avertisment scris;

b) reducerea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizația de conducere, de îndrumare și control, cu până la 15%, pe o perioadă de 1-6 luni;

c) suspendarea, pe o perioadă de până la 3 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru obținerea gradației de merit, pentru ocuparea unei funcții de conducere, de îndrumare și de control ori a unei funcții didactice superioare;

d) suspendarea, pe o perioadă de până la 3 ani, a dreptului de a face parte din comisiile de organizare și desfășurare a examenelor naționale;

e) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.(2) Pentru abaterile disciplinare prevăzute la art. 209 alin. (2) lit. a) și b) se pot aplica cumulat sancțiunile disciplinare prevăzute la alin. (1) lit. b)-d) sau cea prevăzută la alin. (1) lit. e). Pentru celelalte abateri se poate aplica sancțiunea prevăzută la alin. (1) lit. e) ori una sau mai multe cumulate dintre sancțiunile prevăzute la alin. (1).(3) În funcție de gravitatea abaterii disciplinare, la aplicarea sancțiunilor prevăzute la lit. b)-e) se dispune și măsura retragerii decorațiilor, ordinelor, medaliilor, titlurilor primite de cadrul didactic în conformitate cu prevederile art. 218.

Citește și:

DOCUMENT Fără activități politice în școli, avertizează în an electoral ministrul Educației: „Sunt interzise de lege” / Același Minister menține politizarea inspectoratelor, unde toate funcțiile de conducere sunt ocupate politic / Peste 1.700 de directori de școli sunt numiți tot politic
Toate funcțiile de conducere din inspectoratele școlare și casele corpului didactic sunt ocupate politic, prin detașare, conform unui raport al Ministerului Educației, instituție care refuză de doi ani să organizeze concursuri, așa cum îi cere legea / Peste 1.700 de directori de școli sunt puși tot politic
PNL se mândrește cu un eveniment politic într-un colegiu național din Hunedoara, mascat sub aparența unui turneu sportiv și “aprobat” de conducerea liceului, deși activitățile politice în școli sunt interzise prin lege

Șefa Inspectoratului Școlar Județean Neamț, Florentina Luca-Moise, și-a dat demisia după aproape doi ani la conducerea ISJ. Recent a fost exclusă din PSD pentru că ar fi „trădat” partidul

Șefa Inspectoratului școlar Gorj, vicepreședinta filialei județene PSD, vrea să organizeze o excursie gratuită la Parlament cu profesori și elevii de liceu de la toate școlile din județ / Conducerile școlilor trebuie să-i contacteze pe colegii ei de partid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Persoanele cu atribuții de salarizare din inspectoratele școlare vor fi obligatoriu în subordinea contabilului șef, potrivit unei adrese a Ministerului Educației. Până pe 20 august, toate inspectoratele școlare vor transmite instituției spre aprobare statul de funcții valabil de la data de 1 iulie 2024 – document

Domeniul economic şi administrativ din organigrama inspectoratelor școlare va fi organizat astfel încât persoanele/ compartimentul/ serviciul cu atribuții de salarizare vor/va funcționa, obligatoriu, în subordinea contabilului şef, potrivit unui document…
Vezi articolul

DOCUMENTE Școlile se pot înscrie în competiția „Școală Europeană” 2023 până pe 25 aprilie. Ce trebuie să conțină dosarul / Cuantumul premiilor va fi aprobat prin ordin de ministru

Ministerul Educației lansează Competiția Națională „Școală Europeană” 2023, care se adresează tuturor unităților de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării…
Vezi articolul

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, către ministrul Cîmpeanu: “Sunteți întruchiparea perfectă a unui amestec între nepăsarea lui Iohannis și cinismul securiștilor cu doctorate falsificate” / “Mi-e foarte clar, educația va merge doar în jos”

“Sunteți la locul dumneavoastră, adică ministru al Educației în Guvernul României, doar din două perspective: sunteți în subordinea unui plagiator – deci pentru asta vă potriviți acolo – și sunteți…
Vezi articolul