În contextul alegerilor europarlamentare din 2024, tinerii au cel puțin trei căi de a se implica în procesul electoral, dincolo de votul propriu-zis și pot genera o nouă direcție în care va merge Uniunea Europeană după 2024. Discuții despre cum se raportează noua generație la mecanismele Uniunii Europene au avut loc la cafeneaua EUropa, atelier organizat de reprezentanța Parlamentului European în România, notează G4Media.ro.
- Alegerile pentru Parlamentul European au loc o dată la cinci ani și sunt cele mai mari alegeri transnaționale din lume. Peste 400 de milioane de alegători cu drept de vot sunt chemați să voteze în același timp pentru reprezentanții lor politici în Parlamentul European. În urma alegerilor, Parlamentul votează pentru a alege noul șef al Comisiei Europene, care este organul executiv al UE, și pentru a aproba întreaga echipă de comisari.
Bianca, o tânără de 19 ani, a prezentat, pentru G4Media ce s-a schimbat viziunea ei după ce a început să facă voluntariat pentru implicarea tinerilor în alegeri și cum subiectele lor preferate pot ajunge pe agenda europeană.
Cum se pot implica tinerii pentru o voce mai puternică:
Participarea la procesul electoral:
- Tinerii ar trebui să fie încurajați să se înregistreze și să voteze în număr cât mai mare la alegerile europarlamentare. Educația civică și campaniile de conștientizare ar trebui să devină o prioritate pentru a încuraja tinerii să-și exercite dreptul la vot.
1 comment
,,Peste 400 de milioane de alegători cu drept de vot sunt chemați”… Da’ intrebrea e cati se duc? Apoi de ce se duc din ce in ce mai putini, de la o ,,alegere” la alta. Simplu! E suficient ca sa parcurga oricine listele celor care ,,ne-au reprezentat” de cand suntem si noi ,,la masa bogatilor” si afla de ce ,,unii dintre noi” abandoneaza ,,jocul asta politic”. Cat despre Bianca … inca o tanara care transmite mesajul ,,ar trebui”