VIDEO Aproape 5.000 de elevi sunt în autoizolare în Republica Moldova, 187 diagnosticați cu COVID-19 la două săptămâni de la începerea școlii. Șarov: Începerea școlii nu a dus la majorarea numărului de infectări

3.373 de vizualizări
Foto: mecc.gov.md
Elevii din 10 școli și 171 de clase din Republica Moldova învață la distanță din cauza carantinei, adică 4.958 de elevi și 288 de profesori sunt în autoizolare scrie anticoruptie.md. De la începutul anului școlar, care a debutat pe 1 septembrie, 187 de elevi și 173 de cadre didactice au fost diagnosticate cu COVID-19. Doar jumătate din grădinițe sunt deschise, mai arată sursa citată.

Marți ministrul Educației, Culturii și Cercetării, din Republica Moldova, Igor Șarov, a prezentat într-o conferință de presă date actualizate despre situația din sistemul de învățământ la două săptămâni de la începerea cursurilor.

„În primul rând, se observă că începerea școlii nu a dus la o creștere majoră a numărului de infectări, numărul acestora fiind aproximativ egal în rândul populației generale comparativ cu populația școlară. Aceste date ne arată că cel puțin până acum, școala nu a fost o sursă de risc mai mare decât au fost activitățile celor neimplicați în procesul educațional”, a declarat ministrul.

Oficialul a menționat că 821 de școli activează cu prezența fizică a elevilor în sălile de clasă, iar 431 de instituții de învățământ au ales învățarea pe schimburi, combinată, hibridă, învățarea pe grupe alternantă, exclusiv online sau mixtă.

Ministrul Educației a subliniat că din numărul total de 1.398 de grădinițe, în prezent activează doar 738, iar două instituții preșcolare sunt în carantină. Actualmente 113 copii și 113 cadre didactice se află în autoizolare. În același timp, doi copii și 47 de cadre didactice au fost diagnosticate cu Covid-19 de la redeschiderea grădinițelor.

Foto: mecc.gov.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Toți copiii de peste 12 ani se pot vaccina cu doza booster, în România. Doar Austria, Israel și Malta au mai decis să administreze doza a treia la această categorie de vârstă, înaintea deciziei Agenției Europene a Medicamentului

Medicul coordonator al campanie de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, subliniază, într-o conferință de presă, că doza booster deja se poate administra în România și copiilor de peste 12 ani, chiar dacă…
Vezi articolul