VIDEO Aproape 5.000 de elevi sunt în autoizolare în Republica Moldova, 187 diagnosticați cu COVID-19 la două săptămâni de la începerea școlii. Șarov: Începerea școlii nu a dus la majorarea numărului de infectări

3.373 de vizualizări
Foto: mecc.gov.md
Elevii din 10 școli și 171 de clase din Republica Moldova învață la distanță din cauza carantinei, adică 4.958 de elevi și 288 de profesori sunt în autoizolare scrie anticoruptie.md. De la începutul anului școlar, care a debutat pe 1 septembrie, 187 de elevi și 173 de cadre didactice au fost diagnosticate cu COVID-19. Doar jumătate din grădinițe sunt deschise, mai arată sursa citată.

Marți ministrul Educației, Culturii și Cercetării, din Republica Moldova, Igor Șarov, a prezentat într-o conferință de presă date actualizate despre situația din sistemul de învățământ la două săptămâni de la începerea cursurilor.

„În primul rând, se observă că începerea școlii nu a dus la o creștere majoră a numărului de infectări, numărul acestora fiind aproximativ egal în rândul populației generale comparativ cu populația școlară. Aceste date ne arată că cel puțin până acum, școala nu a fost o sursă de risc mai mare decât au fost activitățile celor neimplicați în procesul educațional”, a declarat ministrul.

Oficialul a menționat că 821 de școli activează cu prezența fizică a elevilor în sălile de clasă, iar 431 de instituții de învățământ au ales învățarea pe schimburi, combinată, hibridă, învățarea pe grupe alternantă, exclusiv online sau mixtă.

Ministrul Educației a subliniat că din numărul total de 1.398 de grădinițe, în prezent activează doar 738, iar două instituții preșcolare sunt în carantină. Actualmente 113 copii și 113 cadre didactice se află în autoizolare. În același timp, doi copii și 47 de cadre didactice au fost diagnosticate cu Covid-19 de la redeschiderea grădinițelor.

Foto: mecc.gov.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca: Trebuie să punem în prim-plan și necesitatea organizării rețelei școlare în așa fel încât să avem clase cu componență socio-economică mixtă / Studiu OECD: Reducerea analfabetismului funcțional până în 2030 are impact economic pe termen lung de 200% din PIB. Dacă îl eliminăm, e de aproape 300%

Trebuie să punem în prim-plan și necesitatea organizării rețelei școlare în așa fel încât să avem clase cu componență socio-economică mixtă, a declarat consilierul prezidențial pentru Educație și Cercetare Ligia…
Vezi articolul

UPDATE Inspectoratul Școlar al Municipiului București refuză să spună ce școli și grădinițe au avut activitatea perturbată și cursuri suspendate după alegerile de duminică

Alegerile locale și cele pentru Parlamentul European au produs probleme serioase după închiderea secțiilor de votare la București, secții organizate preponderent în unități de învățământ. În aceste condiții, Inspectoratul Școlar…
Vezi articolul

Lupta generalului Ciucă cu sesizările de plagiat: La cererea fostului premier, Curtea de apel Cluj obligă Ministerul Educaţiei să se abţină de la analiza suspiciunilor de plagiat privind teza sa de doctorat

Curtea de Apel Cluj a obligat Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) din cadrul Ministerului Educaţiei să nu admită în principiu sesizarea Asociaţiei Declic…
Vezi articolul