VIDEO Aplicație pentru profesori, făcută de soțul unei educatoare, prin care camera telefonului se poate conecta la calculator drept cameră suplimentară pentru a-i ajuta să predea online. Funcționează pe dispozitive iOS (iPhone, iPad)

14.487 de vizualizări
Foto: Overviewer
O nouă aplicație care le permite profesorilor să își folosească iPhone-ul sau iPad-ul ca o cameră foto suplimentară care să filmeze un caiet de lucru, sau activități, ori tabla, în același timp în care și profesorul rămâne conectat pe Zoom a fost făcută de un dezvoltator a cărei soție este educatoare, pentru a o ajuta să predea de acasă, scrie theverge.com. Bărbatul a publicat aplicația pe magazinul de aplicații App Store și descărcarea sau folosirea sunt gratuite.

Profesorii care au ținut cursuri prin Zoom au găsit tot felul de soluții pentru a le arăta elevilor foile de pe care lucrează la clasă, dar acum există o aplicație concepută special în acest scop, realizată de dezvoltatorul Charlie Chapman. Aplicația permite profesorilor să folosească mai ușor camera telefonului ca înlocuitor pentru un vizualizator de documente. Unele școli au în dotare camere web orientate în jos, care permit profesorilor să le arate elevilor un document tipărit, o carte, un desen, pagina dintr-un manual sau o imagine. Practic, această aplicație funcționează ca aceste camere web și permite partajarea ecranului în timpul lecției predate. Ei pot folosi și lanterna telefonului dacă lumina nu este suficient de bună

Chapman spune că ideea i-a venit când și-a văzut soția folosind aplicația de cameră încorporată iOS pentru a face același lucru și cum a fost nemulțumită de lipsa de suport pentru modul “peisaj”, plus că avea toate butoanele de control suprapuse pe ecran:

„Am construit rapid o aplicație care nu face altceva decât să arate ceea ce vede camera telefonului fără margine și rotește în mod corespunzător întreaga aplicație, astfel încât să o puteți partaja în modul “peisaj” (landscape) pe Zoom. Acest lucru a făcut diferența. Este destul de personalizată pentru ce îi trebuie soției mele, dar cred că de asta e nevoie în lumea virtuală pentru a ajuta predarea clasică”, a spus Chapman.

Aplicația se numește Overviewer și este disponibilă gratuit în App Store. Dacă utilizați un computer Mac, Zoom va cere permisiunea de a vă înregistra ecranul și va trebui să fie repornit pentru a partaja ecranul telefonului (acest lucru se întâmplă deoarece Zoom afișează doar ecranul telefonului pe computer captând acea fereastră). Pentru mai multe informații despre cum funcționează aplicația, dezvoltatorul a realizat și un videoclip cu instrucțiuni:

Sursă foto: Pixabay


4 comments
  1. Soluții sunt, bineinteles,doar ca nu vor.Dascalii ăștia…. care pana sa ajungem în pandemie asa și-au dat interesul incat elevii noștri erau coada Europei.De mulți ani!Pana la pandemie ce scuze mai aveau de erau asa slab pregătiți elevii? Cu toate orele fata în fata și afterscoolurile aferente? Problema era lipsa transparentei:nu se știa ce fac cu copiii,cum lucrează cu ei, dacă lucrează cu toți sau numai cu unii…. Onlinul elimina lipsa transparentei:acum se vede clar cum predau și ce fac.Sa nu mai spunem ca marea problema a bullingului din scoli s-a rezolvat.Dar nu le convine ca acum nu mai pot trage chiulul și sa dea apoi meditații, nu mai pot incasa bani din auxiliare,fise,foi și alte inutilității, excursii, perdele, table magnetice, reflectoare,creta,sapun,fondul clasei, scolii,poze,concursuri peste concursuri toate plătite pe bani grei.Sa dea necuratu sa te opui la jecmanirile astea ca mai sistem mafiot unit ca în scoli nu ai sa întâlnești!Cei pățiți, indiferent ca recunosc public sau nu,știu despre ce vorbesc…. Și acum sunt profesoare care nu își deschid camera web, uite asa de-a naibii…. Nu le place Onlinul…. Le e frica profesorilor sa nu se prindă ministerul ca de fapt e nevoie de doar câțiva profesori care pot preda lecții online la toată România? Și regândit sistemul de verificare a cunoștințelor. Cam atat.Iete banii unde erau!

  2. Există și pe Android aplicații similare. Eu am folosit Droidcam, de exemplu.
    Trebuie descărcată aplicația pe telefon din Google Play și apoi programul executabil de pe site-ul https://www.dev47apps.com/ pe calculator.
    Telefonul se leagă de calculator (win10) prin usb sau wireless, prin rețeaua locală.
    Varianta cu plată are mai multe opțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației, în disputa Cîțu-Voiculescu despre acordul pentru testarea elevilor în școli: Toți acei părinți care doresc completarea formularelor de consimțământ anticipat pentru testare o pot face din proprie inițiativă

Ministerul Educației anunță că “va sprijini Ministerul Sănătății pentru transmiterea recomandării de a colecta (benevol/non-obligatoriu) formularele de consimțământ informat pentru testare în cazul apariției unor situații speciale”. Reacția vine la…
Vezi articolul

Liga Studenţilor Iași cere o dezbatere înaintea turul II al alegerilor pentru funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza”, la care să participe toți membrii comunității academice / Tudorel Toader, depășit de Liviu Maha în turul 1

Liga Studenţilor (LS IAŞI) solicită Biroului Electoral al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizarea unei dezbateri publice, în Aula Magna, înaintea turului al II-lea al alegerilor pentru funcția de…
Vezi articolul

Criteriile de acordare a burselor, în analiza Ligiei Deca: „O să mă uit pe partea de burse de merit pentru clasa a V-a”, unde niciun elev nu primește acest drept. Ministrul mai spune că nu a existat nicio “evaluare a nevoii reale” în cazul burselor rurale pentru liceenii care învață în altă localitate, eliminate de Cîmpeanu luna trecută

Ligia Deca a spus că se va uita pe ordinul cu bursele ce vizează elevii de clasa a V-a și liceenii care învață într-o altă localitate: „O să mă uit…
Vezi articolul