VIDEO „Am putea redeschide şcoala în siguranţă la sfârşitul lui martie – începutul lui aprilie”, a declarat Dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19

11.392 de vizualizări
Redeschiderea școlilor, adică revenirea la scenariul verde, s-ar putea face abia în urma vaccinării cadrelor didactice şi persoanelor din categoriile vulnerabile, ceea ce ar însemna undeva la finalul lunii martie, începutul lunii aprilie, a spus la Digi24 doctorul Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

„În faza a doua de vaccinare intră profesorii și populația în vârstă. Asta înseamnă că am putea redeschide școala în siguranță la sfârșitul lui martie – începutul lui aprilie când începem etapa a treia de vaccinare. Atunci am fi terminat etapa a doua pentru categoriile vulnerabile”, a spus Valeriu Gheorghiță.

El a adăugat că în cazul copiilor nu s-a pus problema severității bolii, însă aceștia se pot infecta, pot să fie asimptomatici și pot să transmită virusul altor persoane. Medicul a mai spus că riscul de expunere în interiorul școlii este foarte mic, însă problema este legată de activitățile din afara școlii cum ar fi transportul în comun.

Valeriu Gheorghiță a declarat pe 18 decembrie că nu vor fi vaccinați copiii sub 16 ani în campania de vaccinare anti-COVID pentru că „nu există o recomandare de administrare” la acest moment.

Vaccinarea gratuită pentru „personalul din unitățile de învățământ și creșe” este prevăzută în Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în etapa a II-a. Strategia, publicată pe 9 decembrie de Guvern, stabilește ordinea priorităților în privința vaccinării.


18 comments
  1. Să vă fie rușine!!! Școlile nu trebuie redeschise nici în sem 2!!!! Copiii nu știu să se protejeze nu țin distanțare socială,sunt mici! Mai bine scolile sa rămână închise decât să se ajungă la ceva rău!!

  2. De ce nu le dați niște tănculețe cu multe butoane și ocheane să se ducă să se joace cu ăia de prin NATO?

    Ce treabă are armata cu vaccinarea profesorilor?!!

  3. In momentul in care autoritatea/statul impune proceduri medicale de orice tip sau ingradeste dreptul la educatie, la exercitarea profesiei, la libera circulatie, la procurarea de bunuri necesare traiului etc, in caz de neefectuare, ori penalizare (incepand cu amenda), atunci sa stiti ca traiti intr-o dictatura. Eu am trait si astfel de vremuri, stiu despre ce anume vorbesc.

  4. Dar cele private de ce funcționează, și am văzut că nu respectă nici distanțarea socială, creșele la fel, acolo nu mai sunt copii care sa fie purtători de viruși???
    Rușine să vă fie ….va bateți joc de țară!!

  5. @profii si superprofii de pe aici
    Eu am auzit ca in secunda in care acul ala monstruos ti-a intrat in muschi, cipul incepe sa-si faca de cap si circula pe unde vrea el, iti modifica ADN-ul, iti schimba CNP-ul, iti numara neuronii si sinapsele si trimite informatiile la centrul de comanda. Aici esti bagat intr-o baza de date extraterestra si esti inscris automat in urmatoarea cursa spre Marte. Apoi esti contactat, prin intermediul 5G, pentru a confirma inscrierea. Atunci cand raspunzi, trebuie sa porti masca, pentru ca se stie, sarma mastii functioneaza doar ca antena. La sfarsitul calatoriei ti se poate elibera o adeverinta din care reiese ca ai reusit sa faci un salt fulminant: din secolul 16 tocmai in secolul 21.

    1. Finalul…apoteotic, B. Asta a-propos de un numar de standup la o televiziune in care se spunea ca doamna Colivia Jder a readus la viata vechile valori: holera, ciuma bubonica, variola…

  6. Vaccinarea nu oprește răspândirea virusului, nici nu garantează ușurarea simptomelor.

    Vaccinarea nu garantează nimic.

  7. CORECT !!! Subscriu la ce au spus D-nii Profesori ! Nu ma poate obliga nimeni sa ma vaccinez ! Deschideti scolile !!! Suntem condusi de niste nemernici care fac totul sa distruga acest popor si aceti copii !!!

  8. Nu sunt de acord cu acest vaccin. Sa se vaccineze cei cărora le este frica de o simpla răceală. Nu aveți niciun drept să ne obligați.

    1. @Profesor 18.38
      Si ce puteti face? Sunt informatii ca veti fi asteptat in poarta scolii de un comando SEAL format din bibliotecara, fochist si o femeie de serviciu. Veti fi imobilizat si dus la cabinetul medical unde vă va astepta asistenta. Fara sa va puteti impotrivi, vi se va prezenta setul steril din care asistenta va scoate seringa si, dusmanul suprem, SERUL! Vi-l va inocula si, din acel moment, nimic nu va mai fi la fel.
      Sa fiti, va rog, vigilent! Sa va feriti de grupurile organizate de purtatori de seringi care va vor urmari peste tot. Si cand “simpla raceala” va da, vai, peste dvs, sa ramaneti ferm si sa le strigati in fața: “Nu ma obligati voi pe mine!”
      Succes, profesore!

  9. Sunt profesor și la fel că orice alta persoană din Romania decizia de a mă vaccina va fi liberă și voluntară. Nimeni nu poate obliga o persoana sau un grup sa se vaccineze pe baza criteriului profesional. Daca vaccinarea este voluntară, este astfel pentru toată lumea, indiferent de profesie! Dacă școala mă conditioneaza să mă vaccinez trebuie sa vina cu un contract de asigurare care sa îmi compenseze orice efect advers, pe care eu să îl și accept. Dacă nu îmi oferă așa ceva, vaccinarea mea este doar opțională, și nu poate fi făcută la grămadă sau la ordin!

  10. Deschideti scolile din ianuarie! Rata de infectare in scoli a fost infima. Daca sunt inchise scolile, atunci inchideti si mallurile!

      1. Si eu sunt profesor si vreau sa ma vaccinez. “Am cules” de la elevi toate bolile respiratorii posibile si mi-am subrezit sanatatea, am ramas cu bronsita cromica si am avut neplacuta surpriza sa constat cum se fereste un client al unui supermarket de mine pentru ca tusesc din cauza bolii vechi. Ma voi vaccina clar. Dar nu sunt de acord cu deschiderea scolii in aprilie. Am inteles ideea, am inteles semestrul intai, dar deja e nesimtire sa nu deschizi in semestrul al doilea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dezbaterea Educația digitală asimptomatică, organizată de Edupedu.ro – World Vision România

Care este eficiența educației digitale și a testărilor standardizate? Dragoș Iliescu, “creator” de subiecte pentru testări internaționale OECD, discută marți, LIVE de la 17:20, despre viitorul școlii digitale

Ce înseamnă învățământul digital și în ce formă s-ar putea regăsi el în anul școlar următor, alături de școala clasică, pentru a avea eficiență în învățare? Există evaluări școlare digitale…
Vezi articolul

VIDEO FOTO „Voi sunteți de vină, Școala e-o ruină!” – Peste 15.000 de profesori au protestat astăzi în București, iar sute de elevi li s-au alăturat în marșul de la Piața Victoriei și până la Parlament. Marți, un nou protest

Peste 15.000 de angajați din sistemul de învățământ s-au adunat joi, de la ora 11:00, în Piața Victoriei, potrivit sindicatelor din Educație. Creșterile salariale ale profesorilor nu sunt prevăzute în…
Vezi articolul

PISA 2022: România este la polul opus față de țările-exemplu în ce privește echitatea în educație / Analistă OCDE: Investiții mai mari nu înseamnă automat succes la învățare, dar pentru elevii români resurse mai multe ar însemna rezultate mai bune la Matematică

România este în partea opusă față de țările-exemplu din punct de vedere al echității în educație, potrivit rezultatelor PISA 2022 prezentate, marți, de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE):…
Vezi articolul