FOTO A treia zi de proteste ale studenților în București, Timișoara și Cluj-Napoca. Circa 2.000 de tineri au ieșit în stradă după câștigul candidatului pro-rus Călin Georgescu în primul tur de alegeri prezidențiale 2024

4.579 de vizualizări
A treia zi de proteste ale studenților față de rezultatul turului I de alegeri prezidențiale 2024, miercuri / Foto: captură Digi24
Circa 2.000 de studenți și tineri sunt în stradă la București și Timișoara miercuri seara. Este pentru a treia zi când tinerii merg în centrul Capitalei și în marile orașe pentru a-și arăta îngrijorarea față de faptul că la turul I al alegerilor prezidențiale aproape 23% dintre votanți au ales un candidat pro-rus, cu mesaje legionare și anti-UE și anti-NATO.

UPDATE 21:40 Studenții din Piața Victoriei au strigat „Apa este H2O!”. Reacția, după viralizarea uneia dintre declarațiile pseudoștiințifice a lui Călin Georgescu despre faptul că apa nu ar fi formată din molecule de hidrogen și de oxigen și că nu crede în teoria cu care am fost „instruiți” la școală.

UPDATE 21:20 „SRI, CCR, vrem investigație” este mesajul tinerilor, însoțit de bătăi la tobe, după suspiciunile că aplicația chinezească TikTok a favorizat masiv în România mesaje de propagandă necontrolate pentru candidatul pro-rus la președinție.

UPDATE 21:17 Respingere în masă a acuzațiilor candidatului pro-rus și cu mesaje legionare Călin Georgescu că tinerii ieșiți în stradă sunt plătiți de partidele politice. „Mai bine mort, decât fascist”, reiau în mesajele lor tinerii.

UPDATE 21:14 Apel la diaspora din partea tinerilor din Piața Victoriei din București: „Diaspora, nu ne lăsa”, scandează aceștia. „Părinți, bunici, nu vă lăsați mințiți”, mai strigă studenții.

UPDATE 20:16 Estimările arată că sunt peste 1.000 – 1.500 de studenți la Cluj-Napoca, potrivit reporterului TVR de la fața locului.

UPDATE 20:12 Sunt peste 800 de tineri în Piața Victoriei în Capitală, transmite reporterul TVR. „Aici seară de seară să nu plecăm afară” scandează tinerii, conform imaginilor obținute de Edupedu.ro:

Proteste ale studenților miercuri seară, 27 noiembrie, în București / Video: Cititor Edupedu.ro

UPDATE 20:05 Sute de tineri sunt în stradă la Cluj-Napoca, arată imagini primite de la cititorii Edupedu.ro. „Am scăpat de comunism, nu acceptăm nici fascism”, se arată pe o pancartă a manifestanților.

Proteste ale studenților la Cluj-Napoca, miercuri, 27 noiembrie / Foto: cititor Edupedu.ro
Proteste ale studenților la Cluj-Napoca, miercuri, 27 noiembrie / Foto: cititor Edupedu.ro

UPDATE 19:28 Proteste sunt și la Cluj-Napoca, transmite video live Digi24:

A treia zi de proteste ale studenților față de rezultatul turului I de alegeri prezidențiale 2024, miercuri / Foto: captură Digi24

Tinerii protestatari din București s-au adunat miercuri seară în Piața Victoriei, cea din fața Guvernului, conform relatărilor Digi24. Luni și marți protestele au fost în jurul Universității.

Foto: Facebook.com/ Podul
A treia zi de proteste ale studenților față de rezultatul turului I de alegeri prezidențiale 2024, miercuri / Foto: captură Digi24

Peste 300 de tineri sunt în Piața Victoriei (fosta Piața Operei) din Timișoara, transmite Antena 3 la ora 19:20. Este a doua seară de proteste în orașul din care a început Revoluția Română, în decembrie 1989, împotriva regimului comunist opresiv.

Aceștia scandează „Libertate”, „Putin, nu uita, România nu-i a ta”, potrivit reporterului G4Media.ro prezent în Piața Victoriei din Timișoara.

A treia zi de proteste ale studenților față de rezultatul turului I de alegeri prezidențiale 2024, miercuri / Foto: Ștefan Both – G4Media.ro

„Foarte mulți dintre alegătorii români nu s-au informat în legătură cu alegerile. Nu este normal să punem ștampila cu un candidat care și-a făcut campanie două săptămâni și care declară că a cheltuit 0 lei în campanie”, spune un tânăr în intervenție pentru televiziunea citată.

Context. Manifestații ale studenților și tinerilor au fost marți seara și la Brașov și Timișoara. Acolo tinerii scandează: „Uniți sub tricolor, nu sub dictator! Viitorul e la Vest, noi nu vrem să fim ca-n Est”

Au fost proteste marți și la Sibiu, unde peste 250 de tineri și studenți, plus câțiva profesori, au participat la manifestații.

Citește și:
VIDEO Manifestații în Piața Universității. Studenții au ieșit în stradă pentru a doua seară la rând: „Tinerii vă cer în cor, nu votați un dictator”, „Iubirea de țară nu e legionară” / Au fost circa 1.000 de protestatari
Manifestații ale studenților și tinerilor la Brașov și Timișoara, marți seara: „Uniți sub tricolor, nu sub dictator! Viitorul e la Vest, noi nu vrem să fim ca-n Est”
VIDEO Peste 250 de tineri au ieșit în stradă la Sibiu, după protestele începute la București: „O țară pacifistă nu poate fi fascistă”, „Vrem democrație, nu corupție”
VIDEO Protest în fața Teatrului Național din București. Peste 500 de studenți au scandat luni seară: „Nu fascism, nu război, nu Georgescu în turul doi! Călin Georgescu, noul Antonescu! Ne-am săturat, de aia nu plecăm, lupta antifascistă noi o câștigăm!” / La protest și-a făcut apariția jandarmeria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ce înseamnă rata de 70% “recomandată de OMS”, invocată de Cîmpeanu ca referință pentru vaccinarea angajaților din școli? Organizația Mondială a Sănătății: O țintă de vaccinare pentru populația tuturor țărilor, până la mijlocul lui 2022

De când a impus pragul de 60% pentru rata de vaccinare a personalului din școli drept condiție pentru predarea față în față, ministrul Cîmpeanu a spus în mod repetat că…
Vezi articolul

Inspectoratul Școlar Cluj anunță un proiect prin care palmele a 100 de elevi vor fi „scanate” cu un dispozitiv ca să le fie determinat profilul de orientare în carieră / Marinela Marc, inspector șef: „Se scanează posibilitățile native ale tinerilor. Clubul Lions a venit spre noi cu acest dispozitiv și Universitatea Babeș Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științele Educației”

Peste 100 de elevi clujeni de clasa a XI-a vor fi incluși într-un proiect-pilot care prevede scanarea mâinilor, cu un dispozitiv „pentru identificarea abilităților native privind cariera lor viitoare”, au…
Vezi articolul