VIDEO 15% din școlile din Ilfov desfășoară activitatea educațională online în prezent / Ar fi total nedrept să le trecem pe toate în online – Cîmpeanu. Rata de infectare a depășit 16 la mia de locuitori în județ

1.378 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
În total, 15% din școlile din Ilfov se află astăzi în mediul online, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la B1TV, în condițiile în care tot astăzi Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a cerut carantinarea Bucureștiului și a județului Ilfov din cauza ratelor mari de infectare cu coronavirus. Mai exact, astăzi, 14 octombrie, rata de infectare din Ilfov este de 16,01, iar cea din București este de 15,42, potrivit datelor oficiale transmise de Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului.

Amintim că miercuri, Cîmpeanu a reacționat la cererea Institutului de Sănătate Publică de trecere a tuturor școlilor din Ilfov în online spunând că „își depășește atribuțiile legale”. Astăzi, ministrul a spus că „ar fi total nedrept să le treci pe toate în online chiar dacă nu vor, chiar dacă copiii vor să vină la școală, chiar dacă sunt localități în care rata de infectare nu este atât de mare”.

„În județul Ilfov, au făcut solicitare în momentul de față un număr de 36 de școli, care au solicitarea aprobată și astăzi s-au înregistrat încă 5 solicitări, adică 41 de școli au făcut solicitare către Inspectoratul Școlar Județean pentru trecerea în online. Asta înseamnă 15% din numărul de școli din județul Ilfov. Practic, au făcut solicitări acele școli aflate în localități unde rata de infectare este foarte mare. Ar fi total nedrept să le treci pe toate în online chiar dacă nu vor, chiar dacă copiii vor să vină la școală, chiar dacă sunt localități în care rata de infectare nu este atât de mare. Asta este situația în județul Ilfov la acest moment”, a declarat Sorin Cîmpeanu la B1TV.


8 comments
  1. Dl ministru și-a pierdut uzul rațiunii. Bate câmpii în timp ce noi trebuie să găsim soluții să ne apărăm copiii. Cadrele didactice nu reacționează în niciun fel – într-o țară civilizată ar fi intrat demult in grevă.

  2. Citesc si ma crucesc. Este cel care “conduce” sistemul in care exista aproape 4 milioane de suflete (elevi, profesori, angajati…) asa cum ii place sa sublinieze, peste 20% din populatia tarii !
    Aseara la DIGI a fost deplorabil tov. Ministru, n-a prea raspuns la intrebari. Daca era elev si raspundea asa la intrebarile unui profesor cred ca nota maxima era un 5 cu bunavointa.

  3. In orice țară europeană acest ministru era cercetat PENAL pt favorizarea extinderii unei boli înalt contagioase.

    Practic, acest om mai are o singură variantă : să anunțe că desființează pandemia sau că de fapt nu există.

    Nu e posibil ca universitățile care au stat numai in on line din martie 2020 sa continue on line de la 6 la mie

    iar în preuniversitar să fie ca pe front.(fără teste, fără anchete epidemiologice, elevi/ personal care tot nu poartă mascā…., dezinfectanți neomologati)

    Din oră in oră se anunță că se mai închide o clasă că s-au mai îmbolnăvit 3 -4 membrii ai personalului vaccinați sau nu…

    1. Se pare ca in momentul de fata nimeni nu poate sa-l opreasca pe acest ministru, probabil este lasat sa isi faca de cap sa aiba pe cine arunca vina, altfel nu se explica acest haos creat. Mai devreme sau mai tarziu vor raspunde in fata justitiei, iar la ce se intampla in aceste vremuri in Romania e clar ca nu va iesi bine pentru multi. Pana atunci trebuie sa avem singuri grija de noi ca statul roman a esuat!

  4. Intr-o tara normala nu cred ca vine un ministru care nu are atributii in sanatate publica si muta rata de 3 la mie la 6 la mie, iar cand s-a depasit aceasta rata a fost eliminata. Ministrul Educatie este direct raspunzator pentru focarele create. Daca era o Romanie normala trebuie impusa testarea obligatorie in scoli de la 3 la mie pentru a nu ajunge la 6 la mie.

    1. din pacate, romania e cea mai anormala tara din lume si europa, nu e de mirare ca suntem ultimii in orice domeniu. Asa popor, asa conducatori. Trist dar adevarat

    2. @ Daniel
      Pai de asta nici nu s-au vaccinat oamenii, fiindca politicienii si-au bagat coada inca de la inceput in acesta “gestionare” a pandemiei, in loc sa ii lase pe adevaratii specialisti in domeniu (medici de la boli infectioase, virulologi, pneumologi, epidemiologi) sa se ocupe de asta. De tot ce se atinge politicul in tara asta se alege praful. E normal ca oamenii sa nu aiba incredere, dar politicienii tot o tin pe a lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
cimpeanu TVR teste

Ministrul Educației dă vina pe angajații din minister care „nu cunosc legea” în chestiunea testelor Brio neomologate, aplicate pilot în 329 de școli începând de luni. Acesta susține că testele nu ar fi trebuit omologate din start pentru că nu ar fi mijloace de învățare / Nici testele PISA nu sunt omologate, spune Sorin Cîmpeanu

Întrebat la TVR despre faptul că testele de evaluare standardizată la materia istorie pentru liceu au primit decizie de neomologare, în ianuarie 2022, ministrul Educației a spus că: “Legea educației…
Vezi articolul

Alianța organizațiilor studențești cere creșterea fondului de burse, bani pentru dotări în universități, subvenții mai mari pentru cămine și sprijin pentru centrele de orientare în carieră

Creșterea fondului de burse și a subvenției pentru cămine, o subvenție pentru centrele de orientare în carieră și bani pentru îmbunătățirea dotărilor din Universități sunt printre principalele cereri ale Alianței…
Vezi articolul

Ministerul Educației va lansa în curând un apel PNRR pentru formarea a 100.000 de profesori pe zona de pedagogie digitală, anunță secretarul de stat Sorin Ion: Nu ne gândim să învățăm profesorii să facă teleșcoală sau învățământ online, ci să integreze tehnologia în conținutul lecțiilor

„Vom lansa un apel prin PNRR de formare a profesorilor. Nu mai puțin de 100.000 de profesori ne-am propus să formăm pe zona de competențe digitale sau de pedagogie digitală.…
Vezi articolul

Predarea online afectează și părinții, și profesorii, și miniștri, spune Sorin Cîmpeanu, care critică faptul că statul a împărțit un milion de tablete cu internet elevilor pentru că acestea „nu sunt folosite doar în scop educațional”

Statul a împărțit un milion de tablete cu internet elevilor, lucru criticat se ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a subliniat că aceste dispozitive „nu sunt folosite doar în scop educațional”.…
Vezi articolul