Identificarea plagiatelor: Emilia Șercan anunță o serie de workshopuri gratuite pentru studenți, jurnaliști și universitari

397 de vizualizări
Emilia Şercan – Foto: INQUAM Photos / George Călin
Jurnalista Emilia Șercan, cunoscută pentru anchetele sale privind plagiatele mai multor demnitari de rang înalt, inclusiv în cazul actualului premier Nicolae Ciucă și în al unor miniștri din guvernul său, anunță o serie de workshopuri pe tema verificării doctoratelor de plagiat. Ea precizează, în anunțul făcut pe Facebook, că prioritate vor avea jurnaliștii, studenții la jurnalism și universitarii.

Ea dorește să lanseze seminariile, care vor fi gratuite, în ianuarie. Potrivit Emiliei Șercan, este o inițiativă individuală, dar jurnalista spune că are nevoie de ajutor constând într-o sală dotată cu videoproiector.

“Un modul va avea patru săptămâni (asta este evaluarea mea inițială), câte două ore pe săptămână, iar grupa de lucru va fi de zece persoane”, notează ea.

Anunțul integral:


1 comment
  1. Apreciez gestul prof. Șerban, om cu caracter frumos. Aș vrea să adaug că verificarea unei teze să înceapă cu titlul tezei, dacă se încadrează în domeniul în care are conducere conducătorul de doctorat (cazul Bode arată că temă în energetică – domeniul ingineresc- nu face parte din domeniul conducătorului, apoi îndrumători erau de la Facultatea de istorie și filosofie). Culmea absurdului: vorbesc despre energetică filosofii și istoricii de la UBB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ULTIMA ORĂ Modele de subiecte Bacalaureat 2025, publicate de Ministerul Educației – descarcă teste la Română, Matematică, Istorie, Română pentru candidații maghiari, Anatomie, Biologie, Chimie, Fizică, Geografie, Informatică, Socio-umane

Modele de subiecte pentru Bacalaureat 2025 au fost publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, din subordinea Ministerului Educației. Elevii de clasa a XII-a, care susțin anul acesta examenul…
Vezi articolul

Radu Szekely, consilierul ministrului Cîmpeanu, justifică de ce elevii nu vor primi niciun model de test standardizat: Atunci când mergi la un supermarket și faci cumpărături și trebuie să te încadrezi într-un buget nu faci teste de antrenament, îți folosești o competență pe care ai dobândit-o și ți-ai dezvoltat-o pe parcursul învățământului

Radu Szekely, consilier al ministrului Educației a explicat în cadrul dezbaterii organizate de Educațieprivată.ro privind evaluarea standardizată, de ce nu publică un model de evaluare standardizată, așa cum cer mulți…
Vezi articolul