Veniturile salariale a zeci de directori de școli, în scădere după introducerea datelor în aplicația de salarizare actualizată – surse

14.652 de vizualizări
Foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.com
Peste 20 de directori de școli, consultați de Edupedu.ro, reclamă scăderi de venituri salariale aferente lunii ianuarie 2023, față de decembrie 2022, după calculul salariilor făcut cu noua aplicație EduSal, actualizată miercuri noaptea. Reducerile de venituri sunt cuprinse între 100 și 400 de lei, iar afectate sunt mai ales sporurile de zonă (rural), pentru vechimea în muncă sau cel pentru suprasolicitare neuropsihică, conform surselor Edupedu.ro.

Managerii de școli susțin că scăderile de venituri sunt cuprinse între 100 și 400 de lei, iar cele mai afectate sunt sporurile. Deși este raportat ca procent la salariul de bază, sporul pentru suprasolicitare neuropsihică ar scădea și el în unele cazuri, conform rezultatelor date de varianta actualizată a EduSal – aplicația de salarizare din sistemul de învățământ.

Din informațiile Edupedu.ro, Ministerul Educației ar fi solicitat un algoritm de implementare a legislației actuale în aplicația de salarizare, iar acest algoritm ar conține diferite plafoane peste care veniturile nu pot trece, iar în unele cazuri aceste plafonări înseamnă scăderi de venituri.

Aplicația de salarizare a fost actualizată la cererea Ministerului Educației de compania contractată de instituție pentru a face acest lucru, Simavi, companie care a transmis Edupedu.ro un comunicat în care precizează că „a livrat noul kit EduSal în 2 zile de la semnarea contractului cu Ministerul Educației, cu 4 zile înainte de termen”.

Am solicitat Ministerului Educației un răspuns în acest caz. În momentul primirii răspunsului, îl vom publica.

Foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


6 comments
  1. Numai directorii și profesorii au spor de supra solicitare, dar femeile de servici care spala mizeria copiilor și a profesorilor, da da, spala c*****l din bai, ele de ce nu au spor de supra solicitare, fiindcă pauza de pauza asta fac femeile de servici, mai întoarceți-va cu fata și la ele

  2. Mai sunt și alți nedreptățiți…Să se uite cineva cat avea salariu un prof Gr 1 cu peste 35 ani vechime și să se observe că nu mai există transa de vchime învățământ 35-40 ani,ci doar peste 30 de ani și atât…cerea ce face că dacă am compară salariul 35-40 ani de atunci cu peste 30 ani cel de acum și se poate constata o pierdere de cca 200 lei.Asa se răsplătește fidelitatea cadrului didactic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Calendarul activităților educative pentru elevii și profesorii din București, publicat de Inspectoratul școlar. Sunt peste 270 de concursuri organizate de școlile din Capitală – document

Lista activităților educative pentru elevii și profesorii din București, cu datele de desfășurare a acestora, a fost publicată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB). Majoritatea concursurilor desfășurate de școli,…
Vezi articolul

SURSE Modificări la structura subiectelor de la olimpiada de franceză 2024, transmise de Ministerul Educației direct profesorilor organizatori din județe. Exercițiile de gramatică, de o treime din punctaj, sunt înlocuite cu un singur item de tip „completează spațiile goale”, cu variante de răspuns

Subiectul de 3 puncte unde elevii participanți la Olimpiada Națională de Limba franceză (ONLF) aveau de rezolvat mai multe exerciții de limbă (gramatică) va fi înlocuit cu un singur text…
Vezi articolul

Consultările publice pe tema calendarului școlar 2023-2024 au fost „de formă”, semnalează Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România (FePAL): Ministerul Educației nu a acceptat niciunul dintre amendamentele importante

Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România (FePAL) atrage atenția că „Ministerul Educației nu a acceptat niciunul dintre amendamentele importante și care vizau interesul suprem al elevului” și consultările publice…
Vezi articolul

INTERVIU Psihologul Diana Vasile, despre admiterea la liceu: Să nu dăm mizei pentru liceu mai multă valoare decât dăm copilului / Educația lui are nevoie să se refere și la o doză de incertitudine, de adaptare la ceea ce este, nu la ceea ce vrea

„Admiterea la liceu este o etapă în care rolul anturajului crește, de aici miza pentru liceu; desigur, o putem înțelege, dar să nu dăm mizei mai multă valoare decât dăm…
Vezi articolul