Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, care este și profesor universitar, a declarat sâmbătă, la Digi24, că nu a discutat cu premierul Nicolae Ciucă despre recentele acuzații de plagiat în teza sa de doctorat.
Dîncu a afirmat, întrebat în legătură cu o eventuală demisie a premierului Ciucă, că ar fi „un act unilateral, de voință și conștiință”.
Chestionat dacă ar trebui ca lucrarea de doctorat a prim-ministrului să ajungă la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) pentru o verificare pertinentă, Vasile Dîncu, fost membru CNATDCU, a spus că „nu ar trebui” să ajungă acolo, că „deocamdată procesul este unul logic și corect”, dar că va ajunge „cu siguranță și la CNATDCU”.
El a mai spus că „Ministerul Educației a scăpat de sub control situația învățământului superior” și că „este o slăbiciune a statului român că noi nu am avut o strategie de calitate în ceea ce privește învățământul superior” până în prezent. De asemenea, Vasile Dîncu a mai precizat că „ar trebui ca multe școli doctorale să fie desființate”.
2 comments
Tarele de care suferă învățământul românesc sunt numeroase: metodici interpretabile, care cer munți de acte, de multe ori fără nicio logică, o supraîncărcare hidoasă a materiei (doar suntem țara lui BURTĂ PE CARTE), meditațiile devenite endemice, unde meditatorii încearcă să curețe cu furca muntele de materie etc.
Soluția? 1) simplificarea programelor; 2) cei care alcătuiesc aceste programe să fi lucrat cu grupa de vârstă respectivă, pe modelul rezidențiatului medical (degeaba ești specialist dacă n-ai operat niciodată).
Important e să existe voință.
Nu cred ca problema e a invatamantului superior. Dupa sustinere, tezele erau trimise la minister care le analiza din nou si le accepta sau respingea… Dura luni de zile pana se dadea decizia de la minister! Deci, punctul slab acolo a fost … in varf …
Dar no, e mai usor sa ataci doctoranzii decat leul …