Vasile Dîncu, despre plagiatul de care este acuzat premierul Ciucă: Ministerul Educației a scăpat de sub control această situație a învățământului superior. Ar trebui ca multe școli doctorale să fie desființate

559 de vizualizări
Vasile Dîncu / Foto: Alex Tudor – Agerpres Foto
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, care este și profesor universitar, a declarat sâmbătă, la Digi24, că nu a discutat cu premierul Nicolae Ciucă despre recentele acuzații de plagiat în teza sa de doctorat.

Dîncu a afirmat, întrebat în legătură cu o eventuală demisie a premierului Ciucă, că ar fi „un act unilateral, de voință și conștiință”.

Chestionat dacă ar trebui ca lucrarea de doctorat a prim-ministrului să ajungă la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) pentru o verificare pertinentă, Vasile Dîncu, fost membru CNATDCU, a spus că „nu ar trebui” să ajungă acolo, că „deocamdată procesul este unul logic și corect”, dar că va ajunge „cu siguranță și la CNATDCU”.

El a mai spus că „Ministerul Educației a scăpat de sub control situația învățământului superior” și că „este o slăbiciune a statului român că noi nu am avut o strategie de calitate în ceea ce privește învățământul superior” până în prezent. De asemenea, Vasile Dîncu a mai precizat că „ar trebui ca multe școli doctorale să fie desființate”.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

2 comments
  1. Tarele de care suferă învățământul românesc sunt numeroase: metodici interpretabile, care cer munți de acte, de multe ori fără nicio logică, o supraîncărcare hidoasă a materiei (doar suntem țara lui BURTĂ PE CARTE), meditațiile devenite endemice, unde meditatorii încearcă să curețe cu furca muntele de materie etc.
    Soluția? 1) simplificarea programelor; 2) cei care alcătuiesc aceste programe să fi lucrat cu grupa de vârstă respectivă, pe modelul rezidențiatului medical (degeaba ești specialist dacă n-ai operat niciodată).
    Important e să existe voință.

  2. Nu cred ca problema e a invatamantului superior. Dupa sustinere, tezele erau trimise la minister care le analiza din nou si le accepta sau respingea… Dura luni de zile pana se dadea decizia de la minister! Deci, punctul slab acolo a fost … in varf …

    Dar no, e mai usor sa ataci doctoranzii decat leul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Klaus Iohannis a deschis anul universitar la Universitatea Națională de Muzică din București: Am încurajat tot timpul profesorii să acorde o atenție specială talentelor / Anul acesta am văzut adoptate măsuri ferme de consolidare a eticii universitare

Președintele Klaus Iohannis deschide anul universitar la Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB), marți, la ora 12. Edupedu.ro transmite LIVE TEXT declarațiile șefului de stat, de la ultima deschidere a…
Vezi articolul

Jane Austen, eliminată dintr-un curs de literatură engleză de la o universitate britanică și înlocuită cu o autoare care scrie despre afro-americani. Măsura ar face parte din revizuirea curriculei „colonialiste”

O universitate din Marea Britanie a eliminat din programa studiată un curs de literatură despre Jane Austen, autorea celebrelor cărți Mândrie și Prejudecată, Rațiune și simțire și Emma. Catedra de…
Vezi articolul

UPDATE Studenții care au început facultatea în 2024 vor avea diplome de licență, masterat, de ingineri sau arhitecți cu coduri QR – proiect aprobat de Guvern după 9 luni / Doctorii au cod QR din 2025, Ministerul Educației amână termenul pentru restul absolvenților

Noile modele de diplome de licență, masterat, pentru doctori și ingineri, cu coduri QR pentru verificarea autenticității documentelor, ajung miercuri pe ordinea de zi la Guvern. Ele ar urma să…
Vezi articolul