Un număr mare de instituții de învățământ superior din țară au anunțat, miercuri, suspendarea cursurilor față în față și continuarea activităților în online, acolo unde este posibil. Deciziile au fost luate după ce Raed Arafat le-a recomandat universităților să suspende cursurile până pe 31 martie și după ce Consiliul Național al Rectorilor a recomandat, marți, astfel de măsuri în contextul acțiunilor de prevenire și combatere a epidemiei de coronavirus.
Au anunțat astfel de măsuri Universitatea București (detalii aici), ASE (detalii aici), Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (detalii aici).
Printre instituțiile de învățământ superior care au mai anunțat decizii similare se numără:
- Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) a decis suspendarea prezenţei studenţilor la cursuri și în laboratoare și mutarea activităţilor de acest tip în mediul online în perioada 11 – 22 martie. Ce nu se poate face online va fi recuperat ulterior. Au fost suspendate toate activităţile conexe (conferinţe ştiinţifice, seminarii, etc), potrivit Agerpres.
- Tot o decizie de dimineață: Universitatea de Vest Timişoara (UVT) a suspendat cursurile studenţilor în perioada 11-22 martie – Agerpres.
- Începând de luni, 16 martie, la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) toate cursurile se vor desfăşura în sistem online, pe platformele de tip e-learning ale facultăţilor, până la finalul lunii martie, cu posibilitatea de prelungire a perioadei, în funcţie de evoluţia situaţiei legate de noul coronavirus, anunță Agerpres.
- Tot Agerpres scrie că Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) nu va suspenda cursurile, dar va restrânge temporar o serie de activităţi, va anula toate manifestările studenţeşti ştiinţifice, cultural artistice şi sportive şi amână consultaţiile pentru Bacalaureat.
- Universitatea “Aurel Vlaicu” Arad a decis suspendarea cursurilor studenţilor în perioada 12 – 22 martie, “ca măsură de prevenţie în cazul epidemiei cu noul coronavirus”, recomandând continuarea activităților didactice în regim online și, acolo unde nu este posibil, recuperarea lor ulterioară, potrivit Agerpres.
- La Constanța, Senatul Universităţii Ovidius a decis trecerea progresivă a activităţilor didactice în mediul online, începând de miercuri, în cadrul unui set de măsuri pentru protejarea de COVID-19 a studenţilor şi personalului didactic – Agerpres.