Primarul Craiovei a prezentat cu o investiţie făcută la Liceul Traian Vuia, însă postarea a stârnit un val de reacţii din partea cetăţenilor, contrariaţi de faptul că sunt mai multe grupuri sanitare într-un spațiu comun la parterul clădirii, pregătit pentru copiii de la Grădiniţa Ion Creangă, care va fi relocată temporar la Liceul Traian Vuia, scrie gds.ro, preluat de G4Media.ro.
Situația de la Craiova nu este singulară. Cazuri simile, grădinițe cu mai multe toalete în același spațiu au fost semnalate în 2019 într-o comună din județul Iași și în 2022 în Pitești.
„Parterul, etajul I și spălătoria Liceului Traian Vuia au fost renovate, fiind complet refăcute grupurile sanitare, unde au fost schimbate gresia și faianța, încăperile comune, dar și sălile de clase, unde s-au efectuat reparații la nivelul zidăriei și tencuielii. Peste tot a fost montat covor PVC nou, s-au schimbat instalația electrică și corpurile de iluminat, iar tocăria interioară a fost schimbată.
Parterul clădirii este, în acest moment, folosit de grădinița Ion Creangă, a cărei clădire a intrat în renovare totală printr-un proiect finanțat din fonduri europene. După această perioadă, sălile de clasă vor fi iarăși ocupate de către elevii de liceu. Continuăm să investim în școlile craiovene pentru a asigura condiții excelente de educație copiilor noștri!“, a scris Olguţa Vasilescu pe Facebook.
Grupuri sanitare fără ziduri despărţitoare au stârnit un val de reacţii.
3 comments
Faptul că părinții își duc la copăcel copilul ține de educația acestora…., iar când copilul devine adult folosește tot copăcelul, deoarece așa a fost deprins!
Și așa nu se mai schimbă nimic în comportamentul nostru, iar toți copăcii sunt decorați și parfumați cu is de toaletă!
În primărie la Craiova tot așa au băile comune???
Se dovedește lipsa de competență și a celui care a decis așa ceva !!!
Și mie mi se pare ciudat, dar la unul dintre articolele citate cineva explica situația, spunând că așa sunt mai ușor de supravegheat copiii și pot fi ajutați de îngrijitoare. mai ales că sunt separate toaletele de fete și de băieți. mi se pare o explicație acceptabilă. chiar și la școli sunt situații în care copiii rămân blocați, la grădinițe ce să mai zic.
aș fi curioasă de părerea unei educatoare sau a unui/unei specialist/e în psihologia copilului, dacă este atât de importantă intimitatea la această vârstă si dacă nu se poate renunța la acest aspect când avem o educatoare/îngrijitoare la 10 copii (decât să intre cu ei pe rând, sau fiecare singur, unul să rămână blocat, altul să alunece prin pipi…). sunt totuși la vârsta la care (din păcate!) mulți părinți își duc copilul în parc să facă pipi “la copăcel” și nu își mai fac atâtea scrupule legate de intimitate.
Oltenii ăștia întotdeauna ne surprind.Măcar toaleta are acoperiș.