Val de comentarii critice la adresa „România educată”, la postarea președintelui Klaus Iohannis în care acesta cere elucidarea cauzelor tragediei de la liceul din Odorheiu Secuiesc

1.887 de vizualizări
Sute de comentarii, majoritatea critice, au fost adresate președintelui României, Klaus Iohannis, la postarea acestuia de pe Facebook în care cere măsuri pentru tragedia de la liceul din Odorheiu Secuiesc, unde un elev a murit și alți 3 sunt răniți, și cere „elucidarea de urgență a cauzelor care au dus la prăbușirea clădirii și pedepsirea celor care se vor dovedi vinovați”. Este prima referire la Educație a președintelui, pe contul de pe rețeaua de socializare, din 5 octombrie până acum.

Klaus Iohannis a scris pe Facebook: „Tragedia care a avut loc la internatul Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc este cutremurătoare. Transmit condoleanțe familiei elevului care și-a pierdut viața și le doresc însănătoșire grabnică elevelor rănite în acest cumplit accident. Este o dramă care ne reamintește brutal că siguranța în școli rămâne o prioritate critică. Spațiile în care copiii își petrec cea mai mare parte din timpul lor trebuie să ofere protecție și să fie adaptate la standardele de siguranță actuale. Solicit elucidarea de urgență a cauzelor care au dus la prăbușirea clădirii și pedepsirea celor care se vor dovedi vinovați”.

În 55 de minute au fost peste 360 de comentarii, majoritatea critice la adresa președintelui, multe făceau referire „România educată”, proiectul prezidențial care a durat circa 6 ani și care s-a finalizat cu cele două legi ale educației.

Doar puțin peste 200 de comentarii de mai afișau public, din cele 360 ale postării, la ora publicării articolului, numărul celor vizibile fiind în scădere de la un minut la altul.

Articol în curs de actualizare


10 comments
  1. școlile sunt fără autorizații…lipsesc materiale didactice, psihologii din școli nu au teste profesionale să măsoare depresia sau anxietatea copiilor dar facem prezidii toată ziua cu lupta împotriva violenței,etc …
    dotați o data școlile cu ce ați promis în vara prin Pnrr …nu mai puneți pe toată lumea în pericol!

  2. Nu se poate face nimic, totul este politizat în învățământ! Nimeni nu va da socoteală, cârdășia pe partide este elocventa de 35 de ani în învățământ!

    1. @un profesor: am văzut aseară, pe Euronews reportajul cu căminul dărâmat (și Dumnezeu să îl ierte și să-l ocrotească pe cel care a decedat și celorlalți însănătoșire grabnică) și au întrebat-o pe proasta satului de la educație, dacă își va da demisia și a declarat că: “nu este așa o mare tragedie și nu, nu am de gând să îmi dau demisia”. Ăsta este pseudo-programul “România (Ne)educată Ficusului de la Cotroceni și al proastei sale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

LISTA Transportul gratuit al elevilor: Suma forfetară pe care elevii navetiști o vor primi pentru transport nu acoperă integral valoarea abonamentelor în unele județe / Cât plătește Ministerul Educației pe kilometru, în funcție de județ

Consiliile județene au aprobat tarifele per kilometru pentru a se stabili sumele forfetare pe care ar trebui să le primească elevii navetiști de la 1 februarie pentru transportul gratuit. Însă,…
Vezi articolul

Clasamentul Times Higher Education al reputației universităților: Harvard, MIT și Stanford conduc în ranking / O singură universitate din Europa Centrală și de Est a fost inclusă

Universitatea Harvard, Massachusetts Institute of Technology și Universitatea Stanford conduc clasamentul internațional Times Higher Education al universităților în funcție de reputație – ediția 2022, ranking dat publicității miercuri. În clasament…
Vezi articolul

Monica Anisie, la TVR: Declarația pe propria răspundere ar trebui completată cu o sintagmă “după cum cunosc”, ceva care să asigure părintele că există posibilitatea să greșească / Vor exista separatoare “așa încât copiii să fie cât de cât distanțați” / Mesaj și pentru profesorii care se tem

“Nu trebuie tras la răspundere părintele în vreun fel, dacă nu a cunoscut simptomul”, prin urmare în declarația pe proprie răspundere “ar trebui adăugată o sintagmă ‘după cum cunosc’, ceva…
Vezi articolul