Vaccinul împotriva COVID 19 al companiei Moderna va fi testat în curând și pe copii. Expert american în sănătate: E nevoie să știm, dacă îl dăm adolescenților, la ce să se aștepte părinții?

2.081 de vizualizări
Cum sprijină guvernul britanic universitățile
Foto: Parlamentul european
Compania farmaceutică Moderna intenționează să înceapă, în curând, testarea vaccinului său pentru coronavirus în rândul copiilor, scrie New York Times, care citează un anunț al companiei. Testele vor include copii cu vârste între 12 și 17 ani, iar dintre cei 3.000 de copiii participanți, jumătate vor primi două doze, la distanță de patru luni, iar cealaltă jumătate un placebo.

Potrivit sursei citate, anunțul Moderna precizează că nu au început, încă, recrutările, iar un purtător de cuvânt al companiei a precizat că nu se știe încă momentul când vor fi anunțate secțiile de testare și când vor începe să fie primiți voluntari.

Moderna anunțase, luni, că datele din studiul său pe 30.000 de adulți determină o eficiență a vaccinului de 94,1% și că a cerut autorizarea pentru a începe vaccinarea populației adulte. Dar niciun vaccin nu poate fi folosit în rândul copiilor înainte să fie testat pe aceștia. Un vaccin destinat atât adulților, cât și copiilor e testat, mai întâi, pe adulți pentru a se asigura de siguranța lui îi testările pe copii.

New York Times îl citează pe Dr. William Schaffner, expert de la Vanderbilt University care colaborează cu centrele americane pentru prevenirea bolilor (CDC), potrivit căruia aceste teste sunt importante și pentru a-i convinge pe părinți că merită făcut vaccinul: copiii au sisteme imunitare mai active decât adulții și pot prezenta reacții mai puternice la vaccin, inclusiv febră, dureri musculare și oboseală. 

  • De aceea, “Chiar e nevoie să știm, dacă îl dăm adolescenților, la ce să se aștepte părinții? Trebuie să le poți spune clar cum te simți timp de 24 sau 48 de ore după ce primești vaccinul. Și, evident, trebuie să poți să le spui părinților că funcționează”, spune expertul citat, arătând că, altfel, părinții ar putea avea rezerve, de exemplu, să facă o a doua doză necesară.

Sursa citată amintește că Pfizer a început în octombrie să testeze vaccinul său pentru coronavirus pe copii cu vârste de peste 12 ani. AstraZeneca a testat la rândul său pe copii vaccinul pe care l-a dezvoltat.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației a refăcut calculele privind costurile programului de educație parentală prevăzut pentru anii următori: circa 21 milioane de lei, anual, pentru pregătirea părinților / Versiunea inițială a Strategiei de educație parentală menționa cheltuieli bazate pe calcule confuze

Aproximativ 21 de milioane de lei ar urma să coste, anual, pregătirea părinților în cadrul cursurilor de educație parentală ce urmează să fie lansate în anii următori, conform proiectului de…
Vezi articolul

Educație Digitală de Top cu ECDL/ICDL: beneficii pentru școală, elevi și profesori. Înscrieri deschise la concursul #BackToSchool dedicat elevilor care susțin un test de certificare a competențelor digitale între 1 septembrie și 15 decembrie (P)

ECDL Romania, liderul în certificarea competențelor digitale, aduce educația digitală la nivelul următor și vine în sprijinul elevilor și școlilor din întreaga țară. Prin intermediul programului ECDL/ICDL, elevii și profesorii…
Vezi articolul

Inspectoratul Școlar Sector 3: S-au primit în jur de 1.500 de dosare de înscriere la Titularizare 2022 pentru disciplinele educatoare, învățători și educație fizică / Aplicația de introducere a datelor candidaților nu a funcționat de vineri până duminică după-amiaza, potrivit instituției

Au fost depuse aproximativ 1.500 de dosare pentru înscrierea la concursul național de Titularizare 2022, la nivelul sectorului 3, pentru disciplinele educatoare, învățători și educație fizică, potrivit Inspectoratului Școlar Sector…
Vezi articolul