Vaccinarea obligatorie pentru profesori, discutată la Guvern. Tătaru: „Voi discuta cu premierul despre o vaccinare anti-COVID obligatorie a angajaților din spitale și școli”

4.049 de vizualizări
Nelu Tătaru / Foto: gov.ro
Vaccinarea împotriva coronavirusului ar putea deveni obligatorie pentru mai multe categorii esențiale ca angajații din sistemul de învățământ și pentru cei din sănătate. Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului Florin Cîţu şi fost ministru al Sănătăţii, a declarat că va discuta miercuri cu premierul despre o posibilă vaccinare sau testare obligatorie pentru profesori și medici, transmite Agerpres. Nu este pentru prima dată când Nelu Tătaru face aceste declarații, el a menționat obligativitatea vaccinării profesorilor și într-o intervenție, marți, la DigiFM.

„În acest moment, discuţiile sunt despre obligativitatea unor vaccinări sau a unor testări, dar deciziile se vor lua în următoarea perioadă (…), ne gândim la tot ce înseamnă structuri ale statului, tot ce înseamnă spital, tot ce înseamnă şcoli”, a spus Nelu Tătaru, miercuri, la ieşirea din Ministerul Sănătăţii.

El a precizat că imunizarea sau testarea obligatorie nu vor fi impuse până nu va fi furnizată o evaluare pe care a solicitat-o privind numărul de angajaţi din sistemul medical care s-au vaccinat împotriva SARS-CoV-2 sau care au trecut prin infectarea cu acest virus.

Nelu Tătaru a precizat că a discutat cu ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, cu doi secretari de stat în acest minister şi cu vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, Laszlo Attila, pe tema situaţiei actuale, în contextul valului 4 al pandemiei.

El a spus că există un plan de rezilienţă de 1.500 de paturi la terapie intensivă. Nelu Tătaru crede că este necesară o aşezare zonală şi regională a acestui număr de paturi, în contextul în care evoluţia numărului de cazuri COVID-19 diferă în ţară.

Tătaru a menţionat că a pus problema resursei umane din sănătate, care după un an şi jumătate este în continuare în prima linie în lupta cu SARS-CoV-2.

  • Nelu Tătaru a precizat că toate spitalele “vor satisface patologie COVID şi non-COVID” şi că se aplică principiul că pacientul cronic nu trebuie să ducă lipsă de asistenţă medicală. 

Amintim că vaccinarea profesorilor este obligatorie în mai multe state din lume. Spre exemplu, în Italia, tot personalul școlar, universitar și studenții sunt obligați să aibă certificatul verde de vaccinare anti-COVID. Lipsa certificatului conduce la suspendarea raportului de muncă și încheierea salarizării. De asemenea, și părinții care intră în școli ca să își ia copiii acasă trebuie să aibă cu ei certificatul verde.

Citește și:
Harta României cu gradul de dezvoltare al școlii se suprapune perfect cu harta României legată de vaccinare, deci educația condiționează vaccinarea – Andrei Baciu, secretar de stat în Sănătate
Vaccinarea împotriva Covid-19 devine obligatorie în Los Angeles, SUA, pentru elevii de 12 ani și peste. Districtul numără aproape 600.000 de școlari

4 comments
  1. Ce nu stie Nelu Tătaru este ca Italia a fost nevoită să schimbe prin lege, votată in Parlament, pt a implementa ,,vaccinul” obligatoriu.

    În plus convulsiile sociale din Italia au atins cote paroxistice din cauza obligativității unui ,,vaccin” care s-a spus mereu ca ,,nu va fi obligatoriu”

  2. Neluțu, vezi că de data asta o dai in bară rău de tot. Citește art. 41 din Constituția României. Ne vedem in instanță, monșer!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Articol realizat în cadrul proiectului MINT, dezvoltat de Fundația Terre des Hommes România

Ghidul unui copil nou venit în România, program care poate fi folosit și de profesori. Cum au ajuns câțiva tineri români să fie mentori pentru copii imigranți – interviu cu Rodica Novac, project manager Terre des hommes Romania

Ce i-ați spune despre țara voastră unui copil care acum ajunge în România pentru prima dată? Unele dintre cele mai importante nevoi ale copiilor imigranți sunt acelea de a se…
Vezi articolul

Elevii din şcolile particulare autorizate și acreditate ar putea primi burse de performanţă şi de burse de merit, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere / Calculele inițiatorilor arată că ar fi vorba de peste 15.000 de elevi beneficiari

Mai mulţi parlamentari de la toate partidele au depus la Camera Deputaţilor un proiect de lege potrivit căruia elevii de la şcolile private acreditate sau autorizate ar urma să beneficieze…
Vezi articolul