Vaccinarea cu doza trei împotriva Covid-19, care începe pe 28 septembrie, este “ferm recomandată” angajaților din învățământ / Pentru jumătate dintre profesori, a trecut perioada de așteptare de șase luni

3.083 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Personalul din învățământ se numără printre categoriile de persoane pentru care este “ferm recomandată” a treia doză de vaccin împotriva Covid-19, care va putea fi administrată începând de marți, 28 septembrie, după cum a anunțat, miercuri, Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea (CNCAV), citat de G4Media.ro. Potrivit sursei menționate, se pot vaccina toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua – situație în care, după cum reiese din declarațiile de până acum ale ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, se află și majoritatea profesorilor vaccinați.

CNCAV precizează că pentru doza a 3-a poate fi folosit oricare dintre vaccinurile pe bază de ARN mesager.

Comunicatul instituției precizează că “Având în vedere evoluția epidemiologică severă din România și necesitatea asigurării protecției maximale a cetățenilor împotriva maladiei COVID-19, membrii CNCAV au hotărât în unanimitate, pe baza datelor științifice disponibile, necesitatea administrării dozei de rapel, începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager”.

Profesorii și angajații școlilor se numără printre categoriile vizate în principal pentru această rundă de vaccinare. Astfel doza 3 este recomandată:

  • Persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe de boală;
  • Persoane cu risc mare de expunere – personal medico-social, personal din învățământ.

CNCAV precizează: “Aceste măsuri sunt deosebit de importante pentru menținerea bunei funcționări a sistemului de sănătate și a unităților de învățământ”.

Accesul la doza a 3-a e permis și altor categorii de populație, atât timp cât au trecut șase luni de la administrarea dozei 2 de vaccin.

Comunicatul de presă, integral pe G4Media.ro.

Amintim că în urmă cu jumătate de an, la mijlocul lunii martie, ministrul Sorin Cîmpeanu declara că 50% dintre profesori se vaccinaseră deja împotriva Covid-19 (total angajați din învățământ vaccinați la acea dată: 38%). În urmă cu 2 săptămâni, ministrul a anunțat că 61% din angajații din învățământ s-au vaccinat – cifră aproape neschimbată față de cea din mai a.c..

Foto: © PojoslawDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie


3 comments
  1. Atat de ferm recomandata si atat de trambitata ca incepe marti 28, incat nu te poti programa in platforma(desi doar in baza ei se face programarea) la cateva zile inainte. De ce? Pentru ca iar se vaccineaza intai esentialii si medicii. Asa ca vrajeala asta cu 28 si ca au prioritate profesorii am mai auzit-o. Si de la lansare pana la vaccinare au trecut 4-5 luni pentru “prioritarii” profesori. Deci, prin martie intram si noi la rand. Degeaba avem peste 6 luni, ca platforma nu accepta programari pentru 28 si mai incolo. Minciuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Un europarlamentar român anunță „Yo! – Rezoluția pentru Tineri”, într-un clip nonconformist cu “trompete” și cu explicații despre ce înseamnă și cum a fost experiența lui ca raportor în acest domeniu

Investiții în sprijinul “generației lockdown”, și politici pentru integrarea pe piața muncii și dezvoltarea competențelor pentru viitor sunt sprijinite printr-o “Rezoluție pentru Tineri”, propusă și coordonată de europarlamentarul român Dragoș…
Vezi articolul

Focar de coronavirus într-o școală din București. Mai multe persoane infectate cu SARS-CoV-2, contacți ai unui pacient care are noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, anunță Ministerul Sănătății. Voiculescu: Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană

Unul dintre pacienții depistați vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie este angajatul unei școli din București, precizează Ministerul Sănătății, într-un comunicat. Printre cei testați…
Vezi articolul

Norma didactică pentru profesorii cu vechime de peste 15 ani și grad didactic I se poate reduce cu două ore săptămânal din anul școlar 2024-2025. Cererile se depun în perioada constituirii normei didactice și la începutul lunii septembrie –  proiect

Reducerea normei didactice de la 18 la 16 ore pentru profesorii cu peste 15 ani vechime în învățământ și cu gradul didactic I se va aplica din anul școlar 2024-2025,…
Vezi articolul