Vaccinarea colectivă a elevilor a început la Colegiul “Mihai Eminescu” din Botoșani. “Se apropie examenele naționale și copiii trebuie să fie pregătiți, trebuie să se protejeze pe ei și să fie prezenți la examen” – directorul Colegiului

853 de vizualizări
Colegiul “Mihai Eminescu” din Botoșani / Foto: Facebook.com
Zeci de elevi de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” (CNME) din municipiul Botoşani au fost vaccinaţi, marţi, împotriva COVID-19, în cadrul cabinetului medical al unităţii de învăţământ, relatează Agerpres. Elevii au vârste cuprinse între 16 şi 18 ani şi au avut nevoie de acordul părinţilor pentru a fi imunizaţi.

“Este un câştig pentru că ei nu mai apelează la platforma naţională pentru programare şi nu mai trebuie să piardă timp pentru asta. În al doilea rând, se apropie examenele naţionale şi copiii trebuie să fie pregătiţi, trebuie să se protejeze pe ei şi să fie prezenţi la examen”, a declarat directorul CNME, Cristina Chiriac.

Colegiul “Mihai Eminescu” este primul liceu din Botoșani care participă la campania de vaccinare colectivă a elevilor.

“Astăzi dimineaţă am început această vaccinare într-o instituţie de învăţământ. Este prima instituţie de învăţământ care şi-a dorit să vaccinăm copii de peste 16 ani la sediul acestei unităţi. Au fost 30 de copii înscrişi pe lista de vaccinare cu acordul părinţilor”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publice, Monica Adăscăliţei.

Vaccinarea a fost făcută de cadrele medicale ale DSP.

La nivelul judeţului Botoşani s-au vaccinat până marţi 47.202 persoane.

Foto: Facebook.com / Colegiul “Mihai Eminescu” din Botoșani


4 comments
  1. Care imunizare??Ce-aveti cu copiii?Si consecintele cine si le asuma???Ce sa spuna si dl.director??? Vorba lui Caragiale,”fonctia,fonctie!!Da bine la partid si la minister …Rusine!!

    1. @v
      N-au nimic cu copiii, dimpotriva. Bravo lor. Si copiilor, si parintilor lor.
      Despre ce consecinte vorbesti? Alea cu cipuri, infertilitati, adn-uri modificate si coduri de bare sub piele? Sau ingrozitoarele efecte adverse ascunse de oculta mondiala?
      Mai trage/trageti aer in piept ca riscati sa va sufocati. Macar atat, căci din intunecatul Ev Mediu in care traiti n-o sa iesiti in veci.

      1. Eu stiu ca societatea contemporana se bazeaza pe niste reguli medicale si de bun simt. Daca nu ai de gand sa te supui lor si in loc sa traiesti in civilizatie printre oameni, vrei sa te sustragi, atunci, du-te in sihastrie, tata! Nu ne mai tratam ca-n Evul Mediu prin vraci, vrajitoare, ierburi si descantece. Si nici nu suntem din vreo secta, poporul roman fiind crestin ortodox, nu format din sectanti care isi lasa copiii sa moara nevaccinati, fara transfuzii, fara antibiotice, fara buletin etc. Realizati odata pentru totdeauna ca societatea evolueaza si voi cu ea! Cui nu-i convine, sa aleaga pustnicia intr-un varf de munte. Cata vreme traiesti pe langa mine, esti responsabil si de viata mea, a celui din jur, nu doar a ta. Si nu facem in acest caz rabat la sanatate si nu venim cu tot felul de conspiratii, ca nu e normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorul Radu Gologan: Bacalaureatul este învechit și nu verifică competențele unui elev de 18 ani, nici articularea la ceea ce este nou. Peste 10 ani vom avea copii care gândesc altfel și care trebuie testați altfel

„Bacalaureatul, așa cum este conceput la noi, este oarecum învechit și nu verifică competențele unui elev de 18 ani, care a trecut 12 ani prin școală. Nu verifică nici articularea…
Vezi articolul

Peste 200 de școli în care distanțarea de 1 metru nu poate fi respectată, identificate într-un sondaj al Consiliului Național al Elevilor / În aproape 380 de unități elevii nu ar avea apă curentă și săpun

În 214 școli din 755, cuprinse în analiza Consiliului Național al Elevilor, distanțarea de 1 metru nu poate fi respectată, potrivit răspunsurilor elevilor la un sondaj online autocompletat, potrivit unui…
Vezi articolul

Simulare Evaluare Națională 2023. Subiecte și bareme la limba și literatura română și matematică din județul Bacău. Pentru Subiectul B. 1., la care se cerea numărul diftongilor dintr-o propoziție, răspunsul corect este 4 diftongi

Elevii din clasa a VIII-a din județul Bacău au susținut pe 13 și 14 februarie probele scrise la Limba și literatura română și Matematică din cadrul simulării județene a Evaluării…
Vezi articolul