Vaccinarea antirujeolică, obligatorie în toate grădinițele și școlile din Germania, de la 1 martie 2020. Amendă de până la 2.500 de euro pentru părinții care nu au dovada vaccinării copiilor

1.656 de vizualizări
SURSA: pixabay.com
Parlamentul Germaniei a aprobat joi o lege prin care vaccinarea antirujeolică devine obligatorie în grădiniţe şi şcoli începând de la 1 martie 2020, scrie G4Media.ro.

Legea îi va obliga pe părinţi ca, la înscrierea copiilor lor la o nouă grădiniţă sau şcoală, să facă dovada că aceştia au fost vaccinaţi antirujeolic. În caz contrar, amenda poate ajunge la 2.500 de euro.

Pentru copiii care sunt înscrişi deja la grădiniţă sau şcoală, această dovadă va trebui făcută până la 31 iulie 2021.

„Protecţia împotriva rujeolei înseamnă protecţia copilului”, a declarat ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn.

El a menţionat că prevederile legii li se vor aplica şi tuturor angajaţilor din grădiniţe, şcoli, unităţi medicale şi centre de cazare pentru solicitanţi de azil.

România este pe locul 4 în Europa la numărul de cazuri de rujeolă raportate în ultimul an, anunță Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor. În raportul lunar publicat în septembrie, agenția europeană avertizează că este posibil ca cifrele din România să fie sub situația reală. Raportul autorității UE este semnalat de pediatrul Mihai Craiu, pe portalul de educație pentru sănătate ‘Spitalul Virtual pentru Copii‘.

Rujeola poate afecta pe termen lung sistemul imunitar, resetându-l până la un nivel similar cu cel din copilărie, ceea ce creşte vulnerabilitatea în faţa altor infecţii, conform unui studiu efectuat de o echipă internaţională de oameni de ştiinţă la Universitatea din Amsterdam.

FOTO: pixabay.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Demisie la Ministerul Educației. Subsecretarul de stat Jean Badea, responsabil cu digitalizarea educației și autorul de facto al Strategiei SmartEdu: Faptul că în PNRR se propune o reformă în ceea ce privește digitalizarea educației, iar timp de două luni eu nu am fost întrebat, am perceput lucrul acesta ca pe un mesaj. Demisia este rezultatul acestui mesaj

„Faptul că în PNRR se propune o reformă în ceea ce privește digitalizarea educației, iar timp de două luni eu nu am fost întrebat, am perceput lucrul acesta ca pe…
Vezi articolul

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, despre anul electoral: sondajele de opinie, importante pentru cercetare, pot fi folosite pentru manipulare / Partidele clasice au capacitatea„ „să puncteze peste estimările pre-electorale”, partide precum AUR-SOS „vor obține mai puține voturi”

Sondajele de opinie precum cele referitoare la rezultatele pe care ar urma să le aibă diversele partide politice în alegerile de anul acesta au „limitări” și, deși sunt un instrument…
Vezi articolul