“Vacanță” de două săptămâni la Universitatea A.I. Cuza din Iași, pentru a pregăti reluarea cursurilor față în față / Activitățile urmează să fie recuperate

8.333 de vizualizări
UAIC Iași / Foto: Facebook.com – Tudorel Toader
Studenții de la Universitatea Al. I. Cuza din Iași vor avea “vacanță” în următoarele două săptămâni, în urma ieșirii din starea de alertă și a deciziei de trecere de la predarea online la predarea față în față, relatează Ziarul de Iași. Publicația notează că în universitate era, ieri, “o confuzie generalizată” și că o decizie de astăzi a Senatului ar urma să clarifice situația. Rectorul Tudorel Toader este citat spunând că va propune o perioadă de două săptămâni în care “nu facem cursuri și seminarii online, nici față în față”, activitățile urmând să fie recuperate ulterior.

Tudorel Toader, citat de Ziarul de Iași:

  • „Pornim de la faptul că nu se mai pot desfăşura activităţi online. Şi atunci eu voi propune un termen de două săptămâni în care să luăm măsurile administrative: orar, săli, amfiteatre, cămine, cantine, să revină studenţii. În cele două săptămâni nu facem cursuri şi seminarii online, nici faţă în faţă. Desfăşurăm celelalte activităţi: de îndrumare, lucrări de licenţă, disertaţii, doctorate. Reluăm peste două săptămâni faţă de în faţă în amfiteatre, iar până la finalul semestrului recuperăm activităţile care nu s-au susţinut în cele două săptămâni”.

Potrivit sursei citate, unele facultăți au anunțat reluarea activităților pe 28 martie, altele – precum Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor – pe 21 martie.

Aceasta din urmă a scris, pe Facebook, despre ședința Consiliului de Administrație din 9 martie, în urma căreia informează, între altele:

  • “Ca urmare a încetării stării de alertă se suspendă activitatea didactică la învățământul cu frecvență la toate ciclurile de studii.
  •  Activitatea didactică va fi reluată on site pe  data de 21 martie 2022.
  •  Activitatea didactică la ID, IFR în aceeași perioadă se desfășoară on line, conform orarului.
  •  Celelalte activități (tutorat, consultații, îndrumare doctorat etc) se desfășoară on site.
  •  Activitatea didactică din perioada de suspendare se va recupera pe parcursul semestrului.”

2 comments
  1. Știrea este inexactă. Termenele stabilite sunt termene maxime; multe facultăți derulează deja activitățile față în față. Aceste inexactități au făcut un deserviciu studenților.

  2. Cea mai proastă decizie, acum, în luna martie, să se mai reia cursurile studenților, fizic!
    Mii de studenți nu vor avea cazare sau vor sta înghesuiți, precum sardelele!
    Ca părinte a unei masterande în ultimul an, nu sunt de acord, cu această decizie, de ultimă oră, care bulversează , atât actual educațional, cât și starea de bine a studenților!
    Se poate merge pe fizic, cu anul universitar următor!
    Dar, suntem în România, nu ne mai miră nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rectorul Universității de Științe Agricole din Cluj-Napoca, Cornel Cătoi, „își exercită atribuțiile conform prevederilor legale” și în baza unui ordin de ministru, spune Ministerul Educației la aproape o lună după ce instanța a suspendat o serie de acte ce au dus la confirmarea lui pentru un nou mandat

Actul administrativ în baza căruia rectorul Universității de Științe Agricole din Cluj-Napoca (USAMVCN), Cornel Cătoi, își exercită mandatul „este ordinul de ministru”, iar confirmarea lui ca rector nu a fost…
Vezi articolul

Cum a mințit secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, că PNRR nu ar permite creșteri de salarii sau sporuri pentru profesori, aflați în grevă generală: Guvernul și Parlamentul au mărit constant în 2023 veniturile diferitelor categorii de bugetari

Secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, a declarat miercuri după negocierile cu sindicatele că PNRR nu permite creșteri de salarii sau sporuri la profesori. Realitatea este că în PNRR nu…
Vezi articolul
Inspector general școlar Dolj

“Ăstea sunt condițiile de care dispunem la momentul de față”, spune inspectorul școlar general Dolj, cel care a decis cazarea elevilor de la Olimpiada Națională de Franceză într-unul dintre cele trei cămine nerenovate din Craiova, toate celelalte fiind noi / Ministrul Educației susține că e o problemă de management

Organizarea Olimpiadei de limba franceză din perioada 18-22 aprilie este deja în vizorul ministerului Educației. Sorin Cîmpeanu anunțat deja că așteaptă explicații de la inspectorii școlari județeni privind organizarea tutor…
Vezi articolul