Vă încurajați copilul să devină profesor? Cât ar trebui să câștige un profesor de gimnaziu în primul an în învățământ? – întrebări din studiul online despre statutul profesorului în societate / Completarea chestionarului durează 5 minute

9.813 vizualizări
Foto: Anastasia Shuraeva – Pexels.com
Studiul național privind statutul profesorilor – Profesorii în societate 2022 – este derulat de Romanian Business Leaders prin compania de cercetare D&D Research, scrie didactic.ro. Cercetarea este una la nivel național, aflată la a doua ediție, și explorează părerea românilor despre cât de mult este respectată meseria de profesor în societate, potrivit organizatorilor. În 2018, un studiu similar a arătat că, în România, meseria de profesor este indezirabilă.

Același studiu mai arăta că există o corelație între statutul profesorilor în societate şi performanţele elevilor în ţara respectivă. Cu alte cuvinte, dacă respectul pentru meseria de profesor creşte în ochii noştri, şi rezultatele academice ale copiilor vor crește, susțin cei care au lansat sondajul de opinie.

Puteți răspunde la întrebări în chestionarul online de aici, a cărui completare durează circa 5 minute.

Participarea la această cercetare este în întregime voluntară și vă puteți opri oricând din completarea chestionarului. Datele dvs. personale de identificare vor fi păstrate separat de răspunsurile pe care le-ați oferit la chestionar. 

Raportul despre studiul făcut public în 2018 este aici:


23 comments
    1. oana, ti-au gresit baietii doza. De aia cand te uiti in oglinda te vezi barbat. Altfel nu te-ai caracteriza atat de corect. Zi-le baietilor sa-ti desfaca macar un nasture la camasa aia de ti-o leaga la spate.

  1. Nu știu cum dracu se întâmplă, că toate specimenele ca tine (bănuiesc că ești vreun profesor din ăla idiot și care doar pierde timpul pe la școală, doar ca să încaseze niște bani frumoși lună de lună), comentează pe aici. Voi aveți ochelari de cal, nu vedeți că generațiile s-au schimbat, se revoltă și nu mai acceptă concepțiile voastre comuniste și au curajul de a-și exprima punctele de vedere, clar și răspicat. Așa că taci și treci înapoi în peștera din care ai ieșit

  2. De ce sa devina profesori cand 95% din job-uri sunt mult mai bine platite?
    De ce sa devina profesori cand respectul fata de ei a disparut?

  3. NICIODATĂ IN VIATA LUI deși este licențiat și poate fi profesor. Dacă vrea sa își vadă mama moarta poate sa o facă.
    Este un tânăr capabil cu coloana vertebrala si foarte mult bun simt, calități care nu sunt acceptate în acest sistem. Politicul, prieteniile, mizeria și tot ce nu definește meseria de dascăl sunt calități ABSOLUT Necesare sa poți răzbi aici.
    ASA ca, CATEGORIC
    NU!!!!

  4. De fiecare data au facut blat sindicatele cu politicienii. Profesorii au pornit greve dar sindicatele au oprit grevele obtinand cresteri mici. Nu exista o categorie cu studii superioare mai prost platita.

  5. În învățământul românesc există și profesori foarte buni, “competenți” , care însă își văd de educație și prin urmare sunt de multe ori îndepărtați de “incompetenta” și răutate. Ceea ce este însă cu adevărat tragic, este faptul că profesorul român actual pregătește specialiștii României.

  6. Trebuie sa va bucurati ca mai sunt profesori care isi fac treaba pe un salariu de mizerie. In curand o sa-i plangeti, vor iesi la pensie sau cei tineri isi vor schimba profesia.

  7. Este culpa comuna a tuturor profesori,elevi/studenți și părinți,toți victime ale politicienilor marionete hoți,prosti și corupti.Dar nu pot să înțeleg cum profesorii nu au avut în 32 de ani o poziție de demnitate ,de susținere a propriului lor statut ,dar și susținerea elevilor și părinților .

    1. Profesorul român în prezent nu mai are nici un instrument de luptă și de susținere a educației performante, in raport cu drepturile elevilor.

  8. Nu-mi urăsc copiii atât de mult, încât să îi încurajez să devină profesori. Nici măcar absolvenților nu le doresc asta. Oanei, da.

    1. 😂
      A dispărut din peisaj sărmana Oana
      Se lăuda biata de ea că făcu și ea o privată, că nu avu încredere în învățământul de stat (că doar la privat erau cu totul alți profesori 🤣).
      Ce este mai rău e că astfel de “specimene” sunt foarte multe și au și drepturi (inclusiv dreptul la libera exprimare)

      1. persoanele de la privat corecteaza cu verde ,cele de la stat cu rosu !care vede rosu ,care vede verde?Daca sunt ‘specimene ‘sunt pe cale de dispartie !daca Oana e ok inseamna ca nu reprezinta spiritul de turma!daca suntem oi ne ducem cu turma ,daca nu, ne duce m unde vrem noi !

    2. N-am dispărut din peisaj, trăiesc excelent. Conform ultimului sondaj (poate l-ai văzut), foarte mulți respondenți, au spus că una din principalele cauze ale degradării învățământului sunt profesorii, care nu își văd decât interesul propriu și sunt niște puturoși ordinari. Chiar și Andreea Marin, a zis mai voalat aceeași chestie, motivând în același timp, de ce a dus-o pe fiica ei la privat. Așa că voi, profesorii, împreună cu Ministerul învățământului, sunteți de vină, nu copii și nici părinții acestora și ați merita o scădere cu 30-40% a salariilor sau să vă primiți salariile pe criteriile de performanță la clasă. Cine nu își face treaba cum trebuie la clasă, să nu își primească salariul în luna respectivă, iar tinerii nu vin în învățământ, deoarece dau numai peste oameni încuiați la minte și comuniști, așa că da, sunt mândră că am făcut facultatea la privat. Unde lucrez, majoritatea colegilor mei, au făcut chiar și liceul la privat.

      1. Draga Oana, se pare ca la privat au uitat sa predea o materie: limba bunului simt. Chiar daca ai terminat o facultate limbajul e tot al omului cu putine clase. Elevii mei, romi, vorbesc un pic mai frumos decat tine… si da, chiar fac scoala cu ei. Daca nu ma crezi, hai la mine la scoala…

      2. 🤣🤣🤣
        Lovely. Si noi care credeam ca ti-ai lipit limba de vreun sloi de gheata! Asa, da-i inainte, nu te lasa, neuronul ala al tau, agramat si derutat, nu merita sa rugineasca.

  9. Un invatator debutant va castiga aproape cat va fi salariul minim net dupa ianuarie 2023. Cine mai calca in sistemul de educatie?

    1. 😂
      Contează?
      O să vină doar persoane”competente” , fidele regimului, aduse bineînțeles de super managerii puși tot de regim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Formarea a 100.000 de profesori în pedagogie digitală, prin PNRR – apel lansat în consultare publică. Cel puțin jumătate dintre ei ar trebui să facă resurse educaționale care vor fi publicate pe o platformă. Formarea cu 85 de ore de curs/practică și materialele trebuie să fie gata până în septembrie 2025

Apelul PNRR pentru formarea a 100.000 de profesori în pedagogie digitală, de 80 de milioane de euro, a fost pus în consultare publică de Ministerul Educației. Cel puțin 50.000 de…
Vezi articolul

Concurs de selecție pentru doi profesori români la Școala Europeană de la Bruxelles, anunță Ministerul Educației. Posturile sunt de Fizică-Chimie și Biologie – Științe integrate, iar salariile de câteva mii de euro – înscrierile se încheie marți, 12 iulie

Ministerul Educației organizează concurs pentru ocuparea a două posturi la Școala Europeană de la Bruxelles. Candidații se pot înscrie până pe 12 iulie 2022, prin depunerea dosarelor la registratura ministerului…
Vezi articolul

Cîmpeanu anunță o regândire a sistemului de plată a cadrelor didactice, astfel încât să fie motivate pentru a preda în mediul rural. “E o creștere pe care am susținut-o și sunt convins că va exista această susținere în buget”

“Am o prioritate deosebită în a mă concentra. Este vorba despre o regândire a sistemului de plată a cadrelor didactice, astfel încât să fie motivate pentru a preda în mediul…
Vezi articolul

Material susținut de NextLab.tech

Școala altfel și Săptămâna verde cu mini panouri fotovoltaice și roboți. INTERVIU Profesoara Despina Daoud: Faptul că au reușit să aprindă un LED și au înțeles cum funcționează panourile solare a fost foarte interesant pentru copii, erau captivați de tot ce se întâmplă

Elevii profesoarei Despina Daoud au reușit să facă un circuit prin care să aprindă un LED cu ajutorul unui mini panou solar, în cadrul activităților din Școala altfel. „Faptul că…
Vezi articolul

Op Ed / Profesoara Iuliana Șerban: Intrarea noastră cea de toate zilele. Am uitat că nu avem planuri cadru noi, nici ROFUIP actualizat, că nu avem nici bani, am uitat de tot în fața gâlcevii din fața intrării în școală

S-a vorbit săptămâna trecută, cu prea multă pasiune, aș zice, despre intrări. Gândindu-se cam ce modificări și drepturi suplimentare (obligațiile sunt doar pentru maturi) ar putea adăuga Statutului lor (mă…
Vezi articolul