UTIL Profesorii de Matematică din 14 județe mai au câteva zile pentru înscriere în programul DataMathLab

3.616 vizualizări
Foto: Aspire Teachers
Profesorii de matematică din Cluj, Iași și din județele apropiate acestora se mai pot înscrie la DataMathLab până pe 27 septembrie 2024, anunță organizatorul programului, Asociația Aspire Teachers. Este vorba despre cadrele didactice din Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Sălaj, Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, potrivit sursei citate. Înscrierea și participarea sunt gratuite pentru profesori.

Programul sprijină profesorii de matematică să facă schimbări vizibile în practica lor, spun organizatorii. „Scopul este ca toți elevii să aibă șansa de a înțelege cu adevărat matematica și să rezolve probleme din viața cotidiană, similare celor testate la evaluări internaționale precum PISA și TIMSS”, conform unui comunicat de presă primit la redacție.

„Programul ține cont de cele mai bune practici și e bazat pe dovezi, adunând expertiza mai multor practicieni și consultanți care au avut ocazia să lucreze cu unii dintre cei mai buni profesori și matematicieni din lume.

DataMathLab urmărește programa școlară din România, punând accent pe aplicarea unor metode eficiente de predare-învățare-evaluare, care dau rezultate: 81% dintre elevii din clasele-pilot spun că înțeleg mai bine și majoritatea susțin că profesorii le-au explicat mai bine, din cei 406 elevi care au completat anonim chestionarul nostru anul acesta.

Înscrierile sunt deschise pentru profesorii de matematică, ca echipă a școlii sau individual, dar cu disponibilitatea de a colabora ulterior cu un coleg/colegă din program.

Programul este organizat de asociația non-profit Aspire Teachers, iar costurile sunt acoperite de sponsorii programului, Romanian-American Foundation, Raiffeisen Bank, Tenaris Silcotub și United Media Services”, mai arată sursa citată.

Pentru înscrieri la DataMathLab, structura activităților din proiect, formatorii și calendarul formărilor, accesați pagina proiectului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu, ministru al Educației în țara europeană cu cele mai multe școli care au latrine: Toaleta, chiar dacă este în curte, ea poate să fie conformă. Cu toții am fost la festivaluri, cu toții mergem la plajă și sunt toalete conforme

„Este o problemă exagerată, pentru că de multe ori lor legăm digitalizarea și calitatea educației de toaletă. Toaleta, chiar dacă este în curte, ea poate să fie conformă. Cu toții…
Vezi articolul

Monica Anisie: Secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar este în concediu de odihnă pentru a putea desfășura alte activități, având în vedere că suntem în campanie electorală/106 cadre didactice spitalizate și 293 în carantină

Secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar Luminița Barcari se află în concediu de odihnă „pentru a putea desfășura alte activități având în vedere că suntem în campanie electorală”, a declarat…
Vezi articolul

Termenul pentru depunerea proiectelor în ultimul apel PNRAS pentru reducerea abandonului școlar, prelungit de Ministerul Educației până pe 6 septembrie / LISTA actualizată cu cele 500 de școli care pot primi maximum 300.000 de euro

Ministerul Educației a prelungit termenul limită până pe 6 septembrie, pentru depunerea proiectelor în apelul pentru reducerea abandonului școlar PNRAS Runda a II-a (seria a 3-a) și a actualizat lista…
Vezi articolul

Nivelurile radiațiilor în România sunt normale – anunță Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, după incendiul de la centrala nucleară Zaporoje, cea mai mare din Europa

În România, măsurătorile efectuate confirmă “valori normale ale radiațiilor”, anunță Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN). Informarea oficială vine de la CNCAN după ce un incendiu a izbucnit vineri…
Vezi articolul