UTIL pentru profesori: cursuri de prevenire a consumului de droguri cu modalități de comunicare eficientă cu tinerii și de recunoaștere a semnelor de avertizare, puse la dispoziție gratuit de SuperȘcoala / Peste 1.000 de cadre didactice s-au înscris în platformă, părinții și elevii pot accesa direct materialele (P)

3.118 vizualizări
Image by macrovector_official on Freepik / Image by Freepik
Platforma educațională SuperȘcoala, în colaborare cu asociația Teen Challenge Smart, anunță publicarea a două cursuri antidrog, primul dedicat profesorilor și părinților, cel de-al doilea adresat direct adolescenților și preadolescenților. Cursurile de identificare și prevenire a consumului de droguri sunt oferite gratuit profesorilor, părinților și adolescenților pe platforma SuperȘcoala.

Cursurile sunt oferite gratuit, în format video. Materialele sunt preînregistrate, disponibile permanent pe platformă și pot fi parcurse sau reluate oricând.

Cursurile de Prevenire și Identificare a Consumului de Droguri – pentru profesori și părinți:

Cursul pentru părinți și profesori se adresează exclusiv adulților și este conceput pentru a oferi instrumentele necesare pentru a sprijini eforturile de prevenție în școli și acasă. Sunt prezentate modalități de comunicare eficientă cu tinerii și adolescenții despre pericolul drogurilor, recunoașterea semnalelor de alarmă și crearea unui mediu sigur și de susținere. Conținutul este total diferit de cel prezentat în cursul care se adresează copiilor.

Cursul a fost publicat pe platformă în decembrie 2023 și a fost parcurs până în prezent de peste o mie de cadre didactice, care l-au caracterizat în formularul de feedback ca fiind necesar, util, bine realizat și documentat, interesant și ușor de parcurs. Pentru cei interesați, se eliberează adeverința de parcurgere a cursului în vederea completării portofoliului personal.

Linkul de înscriere este: https://cursuri.superscoala.ro/preventie

Cursurile de Prevenire și Identificare a Consumului de Droguri – pentru adolescenți și preadolescenți:

Cursul pentru elevi abordează teme precum impactul drogurilor asupra sănătății și dezvoltării lor, tehnici de rezistență la presiunile sociale și importanța luării deciziilor sănătoase. Cursul poate fi prezentat la orele de dirigenție sau vizualizat de către fiecare elev acasă, individual ori împreună cu familia. Vârsta recomandată: începând cu clasa a V-a.

Conținutul este personalizat pentru adolescenți și preadolescenți, diferind de cel adresat profesorilor și părinților, pentru a ajunge cu adevărat la urechile lor. Nu îi plictisește și reușește să le transmită mesajul legate de consecințele consumului de droguri cu ajutorul imaginilor și poveștilor de viață, dure dar reale, alături de multe alte informații relevante și utile.

Linkul de înscriere este același: https://cursuri.superscoala.ro/preventie

În e-mailul de acces este trimisă parola necesară accesului la seria video din secțiunea Prevenție. Utilizatorii care dețin deja un cont pe platforma SuperȘcoala și sunt interesați de accesul la aceste cursuri pot solicita în mod gratuit parola pe email la contact@superscoala.ro sau telefon 0742.197.651.

Teen Challenge Smart este o organizație implicată în campanii inovatoare de prevenție, care se bazează pe mărturii emoționante și sincere ale foștilor dependenți. De asemenea, prin grupul de suport al asociației, oferă un spațiu de sprijin și vindecare dedicat tinerilor care se confruntă cu consumul de droguri sau alte dependențe.

SuperȘcoala este o platformă educațională românească care oferă suport pentru învățare prin lecții în format video, fișe de lucru, teste și jocuri interactive. Pe lângă materiile școlare precum matematica, limba română sau limba engleză, elevii, părinții și profesorii pot accesa cursuri precum cele de nutriție, inițiere în șah, încredere în sine, comunicare eficientă, tehnici de învățare, gestionare a emoțiilor în situațiile mai dificile sau în preajma examenelor, concentrare, gestionare a stresului, tehnici anti bullying, prevenție antidrog.

Vârsta consumatorilor de droguri începe de la 10-11 ani (sursă: MAI)

De multe ori, adulții au o impresie greșită despre cum începe de fapt un copil sau un adolescent să consume droguri, lucrurile întâmplându-se în realitate altfel decât cred părinții. Adolescenţa este perioada cu vulnerabilitatea cea mai mare la iniţierea consumului de droguri. Conform ultimului raport național al Agenției Naționale Antidrog (ANA), cele mai consumate sunt canabisul și noi substanțe psihoactive, iar cea mai mică vârsta de debut declarată de respondenți este de 12 ani. Conform MAI, vârsta consumatorilor de droguri începe de la 10-11 ani. De aceea, sunt importante acțiunile de informare și prevenire în rândul elevilor, profesorilor și părinților.

Link înregistrare gratuită: https://cursuri.superscoala.ro/preventie


1 comment
  1. nu e responsabilitatea profesorilor.
    avem serviciul antidrog , avem specialisti pe specialitate toxicologie , avem jandarmerie pt situatii de forta majora , politie , procuratura. , medici , psihologi etc
    ce treaba au profesorii cu consumul de droguri , cu legale cu cristale. , pai ala scoate cutitul SI te taie daca e drogat. trebuie chemata politia dus la spital facut analize , internat la toxicomani , facut nota de plata care familie , poprire pe salariu SI sau bunuri SI gata .
    parintii sa fie parinți cu drepturi SI obligatii , sa SI educe SI sa SI tina copiii in linistea SI siguranța casei SI a familiei.
    copiii sa fie copii cu dreptul de a fi ocrotit , crescut SI educat de carte familie SI cu obligata de a asculta de membrii majori ai familiei
    SI gata panarama.
    mai terminati cu libertaturile cu untoldurile SI neverseeurile SI toate porcariile numite distractie se duce dracu societatea SI onor ministerul a gasit tapul ispasitor , profesorul
    pai daca zice ca are un consumator in clasa , isi gaseste apartamentul in flacari SI copchilul aruncat pe geam cand vine de la scoala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Evaluarea Națională 2019 – Regulile de la examenul de Limba română: la ce oră să fie elevii în săli, cu ce culoare au voie să scrie, cum își corectează greșelile și ce se întâmplă cu elevii care copiază

Evaluarea Națională 2019 începe marți, cu examenul de Limba și literatura română susținut de absolvenții de clasa a VIII-a. Elevii trebuie să fie în săli până cel târziu la ora…
Vezi articolul

Material susținut de NextLab.tech

UPDATE Termen nou finalizare proiecte faza I, Nextlab.tech – cel mai mare concurs de robotică: 10 iunie 2023 / 600 de elevi vor primi kit-uri gratuite din partea sponsorului concursului – BCR

Organizatorii au decis să prelungească termenul de finalizare a proiectelor aferente Fazei I a ediției 2023 a concursului de robotica Nexlab.tech. Noul termen este 10 Iunie 2023 orele 23:59. Decizia…
Vezi articolul

UPDATE: Înscrieri deschise până pe 26 mai / Tema pentru elevi și profesori este “vehicul eco-friendly” la Concursul Național 3DUTECH din acest an, aflat în calendarul Ministerului Educației (P)

3DUTECH a anunțat prelungirea termenului de înscriere în Concursul național de 3D design & printing pentru toți elevii și profesorii din România. Cele mai creative proiecte care vor aplica modelarea…
Vezi articolul