Util pentru părinți: IKEA a publicat rețeta de chifteluțe suedeze, anunță Ambasada Suediei în România

6.121 de vizualizări
Retailerul suedez IKEA a publicat în mai multe state americane și europene rețeta pentru celebrele chifteluțe suedeze, precum și pentru sosul specific care le însoțește. Ambasada Suediei la București a remarcat evenimentul într-un mesaj pe Facebook. Pentru că acestea sunt foarte apreciate de către părinți și copii, publicăm această rețetă.

Ingrediente pentru 16 – 20 de chifteluțe:

  • 500 grame carne de vită tocată
  • 250 grame carne de porc tocată
  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 1 cățel de ursuroi zdrobit
  • 100 grame pesmet
  • 1 ou
  • 5 lingurițe de lapte integral
  • sare și piper după gust

Ingrediente pentru sosul suedez de smântână:

  • puțin ulei
  • 40 grame de unt
  • 40 grame de făină
  • 150 ml de supă de legume
  • 150 ml de supă de vită
  • 150 ml de smântână lichidă grasă
  • 2 lingurițe de sos de soia
  • 1 linguriță de muștar Dijon

 

Preparare:

  1. ”Combinați carnea de vită și carnea de porc și amestecați bine. Se adaugă ceapa măruntă, usturoiul, pesmetul, oul și se amestecă. Se adaugă laptele și se condimentează bine cu sare și piper.
  2. Formați amestecul în bile mici rotunde. Așezați-le pe o farfurie curată, acoperiți-le și păstrați-le în frigider timp de 2 ore (pentru a le ajuta să își mențină forma în timp ce sunt gătite).
  3. Într-o tigaie, încălziți uleiul la foc mediu. Când este fierbinte, adăugați ușor chiftelutele și rumeniți pe toate părțile.
  4. Când sunt rumenite, se adaugă într-un vas rezistent la cuptor și se acoperă. Se introduce într-un cuptor încins (160 grade C) pentru încă 30 de minute.
  5. Începeți să faceți sosul cremă: în tigaie topiți untul. Adăugați făina amestecând continuu, timp de 2 minute, ca să să se încorporeze. Adăugați supa de legumele și cea de vită și continuați să amestecați. Adăugați smântâna lichidă grasă, 2 lingurițe de sos de soia și 1 linguriță de muștar Dijon. Lăsați sosus să se îngroașe la foc mic, timp în care continuați să amestecați.
  6. Când e gata de mâncare, poate fi făcută o granitură de cartofi – fie piure cremos, fie mini cartofi noi, fierți. Bucurați-vă!„

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ce este inteligența emoțională? Dragoș Iliescu, specialist în psihologie organizațională și măsurare psihologică, în conferințele “Știința pe înțelesul tuturor”

Ce înseamnă să fii inteligent emoțional? Dragoș Iliescu, specialist în psihologie organizațională și măsurare psihologică, va vorbi pe larg despre inteligența emoțională, în cadrul unei conferințe organizate de Universitatea din…
Vezi articolul

Nu poți decide închiderea unei școli la nivelul colectivului de părinți de la clasă, spune Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Părinților / Senatorul USR Ștefan Pălărie a cerut ca părinții să decidă când se închid școlile la o incidență de peste 6 la mie

Întrebat ce părere are despre afirmația senatorului Ștefan Pălărie, care a scris pe Facebook că decizia privind trecerea în online a școlilor ar trebui lăsată în mâna colectivului de părinți…
Vezi articolul

Este puțin frustrant ca atunci când ai câteva zeci de ani la catedră să primești lecții din partea unora care nu au mers nici o oră la clasă, în fața elevilor sau a studenților – prima reacție a ministrului la criticile din moțiunea simplă, depusă de USR la Parlament

Este puțin frustrant ca atunci când ai câteva zeci de ani la catedră să primești lecții din partea unora care nu au mers nici o oră la clasă, în fața…
Vezi articolul

Ținta de 1% din PIB pentru cercetare, care ar fi trebuit atinsă din 2020, ar urma să fie din nou amânată până în 2026 / Limitări privind cheltuielile de personal pentru institutele de cercetare / Indemnizații stabilite la nivelul decembrie 2024 pentru membrii Academiei – Proiectul „ordonanței-trenuleț” pregătite de guvern

Institutele de cercetare ar urma să țină cont de limitări suplimentare privind numărul de personal și cheltuielile per salariat în 2025, în funcție de rezultatul lor financiar, arată proiectul „ordonanței-trenuleț”…
Vezi articolul