UTIL Listă cu 30 de activități digitale și creative pentru copii, publicată pe platforma Centrului Educațional al Apple

1.932 de vizualizări
Foto: captură – ghid Apple
30 de activități pentru copii între 4 și 8 ani, dar și de vârste mai mari, sunt prezentate într-o fișă interactivă de pe centrul educațional al companiei de tehnologie Apple. Documentul, în limba engleză, poate fi descărcat de mai jos.

Activitățile, din seria “Everyone can create” (“Oricine poate crea”) implică folosirea aplicațiilor de editat fotografii și a altor aplicații utilitare, integrate în dispozitive iPhone sau iPad. Activitățile pot fi realizate în mod similar și cu ajutorul altor tipuri de telefon sau tabletă.

O sugestie de joc este, de exemplu, “fotografiază-ți numele”: cu ajutorul unor litere pe care le găsesc în cărți, ziare sau pe afișe și pe care le fotografiază în parte, copiii își pot “poza” numele odată ce îl alcătuiesc din aceste litere puse una lângă cealaltă.

Altă activitate este “Vezi culorile în slow-motion“: Copiii pot înregistra un videoclip în mișcare lentă cu câteva picături de colorant alimentar care cad într-un bol și pe care le pot combina, urmând să observe în videoclip cum s-au amestecat culorile.

În fișă se mai sugerează și următoarea activitate: găsitul de forme geometrice în natură. “Fă câteva poze afară, iar apoi, folosind funcția Mark-up, conturează toate formele pe care le observi în fotografii”, scrie în fișă.

Înapoi în timp. “Găsește o fotografie veche. Recreează scena, fă o poză, apoi folosește un filtru alb-negru pentru a o face să pară că este din trecut. Începe astfel: Deschide fotografia în galerie, atinge Editare, apoi atingeți cele trei cercuri din partea de jos pentru a utiliza filtrele”, este altă activitate prezentată.

Copiii mai pot scrie și “o scrisoare către planetă”: “Faceți, găsiți o fotografie sau desenați-vă locul preferat. Adăugați casete de text sau o înregistrare vocală în care să explicați de ce îl iubiți și cum veți avea grijă de el”. Pentru a face acest colaj, copiii trebuie să adauge fotografia în aplicația Pages sau Keynote a telefonului sau tabletei, apoi să atingă semnul plus pentru a alege Înregistrare audio sau Forme și apoi să adauge o casetă de text.

Descarcă fișa de activități în format .pdf de mai jos:

Mai multe resurse și idei despre proiecte care se pot face în seria “Oricine poate crea” lansată de Apple se găsesc pe portalul educațional aici.

De asemenea, pe același site se găsește și o listă de aplicații pentru telefon sau tabletă care susțin educația digitală și realitatea augmentată – aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Grevă generală a studenților din Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, care cer îmbunătățirea condițiilor din cămine și restituirea banilor încasați ilegal de universitate de la studenții din cămin sub pretextul “fond de reparații”

Studenții din Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti sunt (UNEFS) în grevă generală de astăzi, 23 octombrie. Aceștia solicită îmbunătățirea condițiilor din cămine, identificarea și tragerea la…
Vezi articolul

Scrisoare a elevilor și părinților către profesorii diriginți, pentru a aplica fișa de feedback la clase: Educația poate să aibă loc doar dacă elevii își dau interesul la ore și sunt interesați de ceea ce se întâmplă

„Doamnelor și domnilor profesori, credem împreună că educația poate să aibă loc doar dacă elevii își dau interesul la ore și sunt interesați de ceea ce se întâmplă. Acest lucru…
Vezi articolul

USR acuză PNL pentru calitatea consilierilor ministrului Educației și cere: “Fără pile de partid, doar oameni integri” / Niciun cuvânt despre prezența Danielei Vișoianu la Minister, cu proiect pe fonduri europene în derulare și legături cu băieții deștepți din energie

USR face bilanțul guvernării PNL pe Educație, la aproape o lună de când liberalii au preluat guvernarea, și nominalizează fiecare consilier sau secretar de stat considerat “cu probleme” din perspectiva…
Vezi articolul

Asociația Națională a Organizațiilor Studențești, Consiliul Național al Elevilor și Consiliul Tineretului din România condamnă restricționarea accesului ONG-urilor la justiție și solicită intervenția președintelui Iohannis

„Ne opunem ferm proiectelor de lege toxice care au ca obiect limitarea drepturilor ONG-urilor”, transmit într-un comunicat comun Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Consiliul Național al Elevilor…
Vezi articolul