UTIL 5 motive pentru care să alegeţi Muzeul Simțurilor din București ca destinație pentru activitățile extracurriculare ale claselor / Modalități inovatoare de a oferi elevilor o educație captivantă și memorabilă (P)

1.167 de vizualizări
Dacă sunteţi în căutarea unor modalități inovatoare de a oferi elevilor o educație captivantă și memorabilă, Muzeul Simţurilor și-a propus să fie o destinație esențială pentru activitățile extracurriculare ale claselor. În timp ce elevii sunt încurajați să-și dezvolte cunoștințele și abilitățile într-un mediu non-formal, aceştia vor avea ocazia să interacționeze cu concepte științifice și artistice într-un mod care să le inspire imaginația și să le deschidă noi orizonturi.

„Am fost la Muzeul Simţurilor cu clasa pentru prima dată şi mi-a plăcut atât de mult încât am venit apoi şi cu părinţii pentru că am vrut să le arăt şi lor ce activităţi mi-au atras atenţia şi ce cred eu că le-ar plăcea şi lor să încerce. Ne-am distrat cel mai bine în camera oglinzilor, dar ne-am contrazis apoi tot drumul pe baza unor tehnici de funcţionare, încă nu ştim cine a câştigat”, spune Andrei Stoian, elev la Şcoala Nr. 2, Alexandria.

De ce să rezervaţi chiar acum o vizită la muzeul care provoacă simţurile

Stimularea Curiozității și a Spiritului de Explorare: Muzeul Simţurilor este un loc în care nu există limite pentru curiozitatea și imaginația copiilor. Fiecare cameră din muzeu este proiectată pentru a stimula simțurile, oferind experiențe tactile, vizuale și auditive captivante. Această stimulare senzorială intensă îi ajută pe elevi să-și îmbunătățească capacitatea de a observa și de a înțelege lumea din jurul lor. Cum ar fi Labirintul Oglinzilor – ce este real şi ce nu?

Învățare Interactivă: Muzeul Simţurilor promovează învățarea activă și experiențială, oferind elevilor oportunitatea de a experimenta concepte științifice și artistice într-un mod practic și interactiv. Prin testarea celor peste 40 de exponate plasate în diferite zone, copiii își pot consolida cunoștințele într-un mod distractiv și captivant.

Dezvoltarea Creativității: Muzeul încurajează gândirea creativă și explorarea neconvențională, oferind copiilor ocazia de a-și exprima imaginația și creativitatea într-un mediu sigur și stimulativ. Fiecare cameră oferă provocări unice și inspiră copiii să găsească soluții inovatoare la problemele propuse. De exemplu, cum este posibil să vezi o imagine tridimensională într-o pictură bidimensională, printr-o singură mişcare a globului ocular? Descoperiţi în zona Stereogramelor.

Experiențe Memorabile alături de colegi: Vizita la Muzeul Simțurilor oferă copiilor ocazia de a se distra alături de colegi și prieteni. Experiențele captivante oferite de muzeu vor rămâne cu siguranță în amintirile acestora și îi vor inspira să-și continue explorarea și descoperirile mai departe. În camera 2D distracţia este garantată pentru toţi, mai rămâne doar ca cei mici să îşi stabilească  rolurile.

Educație Holistică: Muzeul Simţurilor promovează o abordare holistică a educației, încurajând dezvoltarea echilibrată a tuturor aspectelor – intelectual, emoțional, fizic și social. Vizita la muzeu oferă copiilor oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile și aptitudinile într-un mod integrat și complet. Tunelul Infinitului sau Camera Infinită îi vor provoca şi distra pe cei mici în acelaşi timp.

Vizita la muzeu durează o oră, iar turul este ghidat. Grupurile mai mari de 10 persoane beneficiază de o reducere de 10% per bilet, iar profesorii însoțitori au acces gratuit.

Mai multe informații – info.ro@museumofsenses.com sau la numărul de telefon +40(757)070073.

Muzeul Simţurilor se află la etajul 1, în AFI Cotroceni, Bucureşti.

Citește și:
Excursie în Școala Altfel și Săptămâna Verde, cu elevii, la Muzeul Simțurilor din București. Profesorii pot transforma educația distractivă într-o aventură memorabilă (P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Calendarul examenului de definitivat 2024, publicat în Monitorul Oficial. Profesorii se înscriu până pe 13 octombrie. Prima inspecție de specialitate are loc până la data de 9 februarie 2024

Calendarul examenului de definitivat 2024 a fost publicat în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul ministrului educației nr. 6.330 din 25 septembrie 2023. Înscrierea profesorilor se face până pe 13…
Vezi articolul