USR PLUS inițiază modificarea legii educației pentru a elimina decizia politică în numirea directorilor de școli / O primă dezbatere cu reprezentanți ai elevilor, părinților și ai Asociațiilor comunale și municipale va avea loc marți

9.814 vizualizări
Foto: Facebook.com – Camera Deputaților
Senatorii USR PLUS din Comisia de Învățământ au anunțat luni că încep redactarea proiectului de modificare a legii educației, considerat „primul pas spre profesionalizarea și depolitizarea funcției de director școlar”, în acest sens organizând trei dezbateri publice cu actorii implicați, elevi, profesori, părinți, ONG-uri, reprezentanți ai Asociațiilor comunale și municipale, prima întâlnire urmând să aibă loc marți.

„Primul pas spre profesionalizarea și depolitizarea funcției de director școlar este schimbarea Legii Educației Naționale. Iar în acest proces, senatorii USR PLUS din Comisia de Învățământ, Tineret și Sport au convenit ca fiind un element esențial descentralizarea organizării concursurilor de directori școlari de la nivelul Inspectoratelor Școlare la nivelul fiecărei unități de învățământ”, precizează USR PLUS pe pagina de Facebook.

USR PLUS va organiza trei dezbateri cu toți actorii implicați.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Sursă foto: Camera Deputaților


5 comments
  1. In mod normal cine plătește decide, inclusiv conducerile executive sunt decise intr-o societate comercială de cei care detin majoritatea acțiunilor. Intr-o societate “democratică” plătitorii de taxe isi aleg reprezentanții și pentru a gestiona banii proveniți din aceste taxe. Mi se pare normal ca acesti aleși să numească conduceri in institutii care gestionează bani publici

  2. In Olt unii noi directori de scoli numiti recent, fara concurs, si-au afisat pe usi program de audiente si nu mai accepta sa fie deranjati de profesorii scolii. Tot inainte!

  3. ,,USR PLUS inițiază modificarea legii educației pentru a elimina decizia politică în numirea directorilor de școli“ – este culmea ipocriziei! Este stilul hot in care sa modifici legea educatiei dupa cum iti covine…Ciolos a organizat concursul foarte bine si nu a avut nevoie de modificarea legii educatiei..Ei, care au negociat cu PNL toate numirile de directori din scoli vin acum cu astfel de ,,initiative“…Pai cat de prost sa fi sa crezi asa ceva…..Aceste ,,initiative“ nu sunt altceva decat celebrele ,,intentii bune cu care este pavat drumul catre iad…“al sistemului de educatie . Concursul pentru functia de director va fi cu mult sub nivelul celor organizate de PSD si nu va avea nimic in comun cu cel organizat de domnul Ciolos care a fost, pe departe, cel mai OK concurs…

  4. Ha ha ha…..
    Pe la ISMB…..” seful mare “se afla pe lista de la alegerile locale PNL si a fost numit politic.
    Sa inceapa cu depolitizarea inspectoratelor!

    1. Usr-ul nu doar îl discreditează pe Ciolos, care a organizat bine concursul pt directori in 2016, dar vor probabil se distrugă în totalitate educația, prin inepția de genul ” angajații își aleg șeful”, situație în care niciun director ales în acest fel nu va avea autoritate, cadrele didactice încasând leafa fara mari prestări…in domeniu. Apoi PNL devenind partidul distrus și eșuat în istorie cu mana usr-ului iar PSD veșnic beneficiar al eșecului dreptei preluând tara gratis! Usr-ul să propună tâmpenii la ministerele lor, de exemplu, la justiție hoții să aleagă șeful închisorii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Toate școlile din județul Gorj, afectat de cutremure, au primit recomandarea Inspectoratului școlar să programeze săptămâna ”Școala Altfel” săptămâna viitoare, prima după vacanță / Șefa ISJ: Sunt luate în calcul și cursurile online

Tuturor școlilor din județul Gorj le-a fost recomandat de către inspectoratul școlar județean să plaseze săptămâna ”Școala altfel” de luni, 20 februarie, adică în prima săptămână de după vacanța de…
Vezi articolul

SURSE Bacalaureatul va avea o nouă structură, cu Matematică susținută și de elevii de la uman, o probă nouă de competențe „complementare” și alte două examene scrise la limbi străine, toate de-a lungul clasei a XII-a. În sesiunea propriu-zisă de BAC rămân trei probe scrise și română-oral – proiectul legii Educației

Examenul de Bacalaureat, prevăzut de proiectul legii Educației Deca, va conține o probă de „competențe de bază complementare” specializării, potrivit surselor Edupedu.ro. Este vorba despre „competențe de bază la Matematică”,…
Vezi articolul

BREAKING Rectorul ales al Universității Dunărea de Jos din Galați, Puiu Lucian Georgescu, nu a fost confirmat în funcție / Este al doilea rector neconfirmat de minister în actualul val de alegeri universitare, după Ramona Lile la Arad

Rectorul Universității Dunărea de Jos din Galați, Puiu Lucian Georgescu, reales pentru al doilea mandat în luna decembrie, nu a fost confirmat în funcție, potrivit surselor Edupedu.ro. Informația a fost…
Vezi articolul

UPDATE Subiectele de la etapa națională a Olimpiadei de Limba română pentru minorități 2024, de la Arad, nepublicate la o săptămână de la încheiere / Inspectorul Marius Gondor: Vor fi publicate curând. Nu există vreun termen, nu l-am depășit

Subiectele de la etapa națională a Olimpiadei de Limba și literatura română pentru elevii aparținând minorităților și din diaspora 2024, organizată pe 11-14 aprilie la Arad, nu au fost încă…
Vezi articolul