PSD ar urma să-l propună pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională pe Bogdan Licu, care „a plagiat din Dănileț”, în timp ce USR îl susţine pe Cristi Dănileţ, a atras atenția asupra ironiei situației Cristian Ghinea, fostul ministru al fondurilor europene, într-o postare făcută luni pe pagina sa de Facebook.
„USR îl propune pe Cristi Dănileț la CCR. PSD, aripa servicii, îl va propune pe Bogdan Licu. Faza haioasă e că Licu a plagiat. Din Dănileț. Nu e glumă. Articolul din 2015 care zice asta, în primul comentariu”, a scris Ghinea pe Facebook.
În august 2015, jurnalista Emilia Şercan a dezvălui într-un articol publicat pe Hotnews că Bogdan Licu şi-a plagiat teza de doctorat, coordonatorul lucrării sale fiind Gabriel Oprea, fost ministru de Interne.
„În urma unei analize făcute asupra lucrării, au fost identificate sursele de proveniență pentru mai bine de o jumătate din totalul celor 445 de pagini, conținut copiat ad litteram fără a fi fost citat cu respectarea normelor naționale și internaționale de citare în operele științifice. Bogdan Licu îl plagiaza masiv pe judecătorul Cristi Danileț, fostul sau coleg din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)”, se arată în articolul Emiliei Șercan. Mai exact, peste 200 de pagini au fost copiate ad litteram, fără a fi fost citate, potrivit anchetei.
Bogdan Licu şi-a susţinut teza de doctorat în anul 2011, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazu”, care se află în subordinea Serviciului Român de Informaţii.
În luna mai 2020, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis suspendarea analizei tezei de doctorat a lui Bogdan Licu, după cum a scris atunci G4media.ro.
„În cazul sesizării de plagiat pe numele domnului Licu Bogdan Dimitrie, vă informăm ca această sesizare este suspendată până la finalizarea în instanță a procesului aflat pe rolul instanțelor de judecată”, a fost răspunsul trimis către G4Media.ro de Ion Ciucă, coordonatorul Secretariatului Tehnic al CNATDCU.
Ciucă face referire la un proces intentat în 2018 de către Licu, dosar în care acesta a cerut judecătorilor să oblige Ministerul să ia act de faptul că renunță la titlul de doctor obținut în 2011 la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” din subordinea Serviciului Român de Informații (Curtea Constituțională a stabilit, în 2016, că acest lucru nu este posibil), mai scrie G4media.
Licu a pierdut procesul, în primă instanță, în septembrie 2019, la Curtea de Apel București, dar a depus recurs. În ianuarie 2020, dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție. În noiembrie 2021, Licu a avut câștig de cauză la Înalta Curte de Casație și Justiție. Instanța supremă i-a dat dreptate și a obligat Ministerul Educației să ia act de renunțarea la titlul de doctor în urma unei teze plagiate parțial, potrivit deciziei instanței.
1 comment
Dacă ești Hot ajungi mare ! Asta Învățată elevii .