USR face propria consultare publică pe proiectele legilor Educației / Sorin Cîmpeanu anunță că va publica săptămâna viitoare proiectele consolidate ale legilor Educației

463 de vizualizări
Ștefan Palarie / Foto: Facebook.com
Senatorul USR Ștefan Pălărie anunță că va organiza o consultare publică în Parlament cu mediul de afaceri interesat de domeniul educațional pe teme proiectelor Legii Educației, pe 20 septembrie. Până acum au fost 7 întâlniri “cu reprezentanți ai elevilor și studenților, profesorilor, părinților, cu specialiști și cu actori importanți din educație” pe domeniul preuniversitar. Urmează discuții și pentru învățământul superior, mai spune senatorul într-o postare pe Facebook.
  • Cele două proiecte consolidate ale legilor Educației, respectiv Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior, ar putea fi publicate săptămâna viitoare, după cum a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la DCNews.ro: „Planul nostru este ca săptămâna viitoare să reușim să integrăm toate amendamentele pe care le luăm în considerare”. Acesta a precizat că „avem un mare hop și mari emoții la Ministerul de Finanțe, spre exemplu, pentru că impactul bugetar al acestor transformări este imens”. – Mai multe detalii aici

Senatorul USR Ștefan Pălărie anunță că partidul din care face parte vrea să corecteze noile legi ale Educației. “Îi vom uni și reprezenta pe toți cei ignorați de ministrul Cîmpeanu. Și sunt mulți, foarte, foarte mulți. Aveți aici planul nostru – în care vă implicăm și pe voi.

Ieri am încheiat prima serie de 7 consultări cu reprezentanți ai elevilor și studenților, profesorilor, părinților, cu specialiști și cu actori importanți din educație. Ne-am luat teme deloc ușoare: management și finanțare, echitate și incluziune, carieră didactică, infrastructură și digitalizare, învățământ profesional-dual”, scrie senatorul.

În postare precizează că vor urma discuții pe marginea legilor din Educației din învățământul superior: “Săptămâna viitoare începem consultările pe mediul universitar, iar pe 20 septembrie vom organiza la Parlament o primă mare consultare publică cu mediul de afaceri interesat de dezvoltarea educației. Vor mai urma încă două, tot la Parlament, tot publice, atât concentrate pe preuniversitar, cât și pe învățământul superior”.

În cele 43 de zile de consultare publică, au fost aduse 10.431 de amendamente de la 1.523 de persoane, potrivit ministrului Educației, și urmează să fie modificate pentru a se lua în calcul anumite propuneri primite în perioada de dezbateri. Săptămâna viitoare vor fi publicate proiectele consolidate care vor lua în considerare amendamente propuse.

Ministrul Educației spunea luni la TVR Info că în următoarele zile va fi făcută publică și lista celor care au depus amendamente și ce au prevăzut propunerile, potrivit legii privind transparența decizională.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Irina Neda, fostă directoare de școală, schimbată „din pix” de inspectorat: Îmi doresc să se organizeze concursurile înainte de expirarea mandatelor, să fie organizate de comunitatea locală și să se dea și un test de limba română

Concursurile pentru funcțiile de director să fie organizate înainte de expirarea mandatelor, spune o fostă directoare de școală, Irina Neda, schimbată din funcție „fără nicio explicație”, pe 9 ianuarie 2021,…
Vezi articolul

Klaus Iohannis: Autoritățile să încerce să mențină școala în funcțiune atât de mult cât se poate / Profesorii evident că merită stimulentul pentru predarea pe perioada de alertă. Întrebarea e dacă, momentan, se poate

“Trebuie sa evităm știri panicarde și descrierea unor situații extreme, care, sigur, teoretic sunt posibile. Eu cred că autoritățile trebuie să încerce să mențină școala în funcțiune atât de mult…
Vezi articolul

„La nivel de sistem, foarte puțină valoare adăugată este produsă de școlile private”, iar școlile publice au rezultate mai bune în ansamblu – Andreas Schleicher, expert OCDE, pe baza rezultatelor testării internaționale PISA 2022

Școlile private produc „foarte puțină valoare adăugată” la nivel de sistem educațional, iar dacă sunt eliminate elementele socio-economice școlile publice au rezultate finale mai bune, a apreciat, în dezbaterea „PISA…
Vezi articolul