USR face propria consultare publică pe proiectele legilor Educației / Sorin Cîmpeanu anunță că va publica săptămâna viitoare proiectele consolidate ale legilor Educației

463 de vizualizări
Ștefan Palarie / Foto: Facebook.com
Senatorul USR Ștefan Pălărie anunță că va organiza o consultare publică în Parlament cu mediul de afaceri interesat de domeniul educațional pe teme proiectelor Legii Educației, pe 20 septembrie. Până acum au fost 7 întâlniri “cu reprezentanți ai elevilor și studenților, profesorilor, părinților, cu specialiști și cu actori importanți din educație” pe domeniul preuniversitar. Urmează discuții și pentru învățământul superior, mai spune senatorul într-o postare pe Facebook.
  • Cele două proiecte consolidate ale legilor Educației, respectiv Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior, ar putea fi publicate săptămâna viitoare, după cum a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la DCNews.ro: „Planul nostru este ca săptămâna viitoare să reușim să integrăm toate amendamentele pe care le luăm în considerare”. Acesta a precizat că „avem un mare hop și mari emoții la Ministerul de Finanțe, spre exemplu, pentru că impactul bugetar al acestor transformări este imens”. – Mai multe detalii aici

Senatorul USR Ștefan Pălărie anunță că partidul din care face parte vrea să corecteze noile legi ale Educației. “Îi vom uni și reprezenta pe toți cei ignorați de ministrul Cîmpeanu. Și sunt mulți, foarte, foarte mulți. Aveți aici planul nostru – în care vă implicăm și pe voi.

Ieri am încheiat prima serie de 7 consultări cu reprezentanți ai elevilor și studenților, profesorilor, părinților, cu specialiști și cu actori importanți din educație. Ne-am luat teme deloc ușoare: management și finanțare, echitate și incluziune, carieră didactică, infrastructură și digitalizare, învățământ profesional-dual”, scrie senatorul.

În postare precizează că vor urma discuții pe marginea legilor din Educației din învățământul superior: “Săptămâna viitoare începem consultările pe mediul universitar, iar pe 20 septembrie vom organiza la Parlament o primă mare consultare publică cu mediul de afaceri interesat de dezvoltarea educației. Vor mai urma încă două, tot la Parlament, tot publice, atât concentrate pe preuniversitar, cât și pe învățământul superior”.

În cele 43 de zile de consultare publică, au fost aduse 10.431 de amendamente de la 1.523 de persoane, potrivit ministrului Educației, și urmează să fie modificate pentru a se lua în calcul anumite propuneri primite în perioada de dezbateri. Săptămâna viitoare vor fi publicate proiectele consolidate care vor lua în considerare amendamente propuse.

Ministrul Educației spunea luni la TVR Info că în următoarele zile va fi făcută publică și lista celor care au depus amendamente și ce au prevăzut propunerile, potrivit legii privind transparența decizională.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației atenționează primăriile care nu plătesc bursele elevilor că fac deturnare de fonduri: Vom propune o reformă a sistemului de alocare a burselor / Bursa de ajutor social va avea un cuantum minim de 250 de lei

Ministerul Educaţiei va propune o reformă a sistemului de alocare a burselor elevilor care va presupune o creştere importantă de buget şi cuantumuri minime care să fie garantate inclusiv prin…
Vezi articolul

Federația asociațiilor de părinți se opune examenelor de admitere la liceu, prevăzute ca opțiune în “România Educată”: vor duce la lipsă de transparență, de echitate și egalitate de şanse și la o ierarhie nefirească între școli, nu oferă garanția integrității

Posibilitatea unor licee de a organiza examene proprii de admitere, separate de examenul de evaluare națională, conform proiectului România Educată, a “stârnit un val de îngrijorare în rândul majorității părinților”,…
Vezi articolul

Ligia Deca, despre ieșirea universităților românești din topul Shanghai: O oglindă a politicilor publice din ultimul deceniu / Universitățile s-au concentrat pe asigurarea unui act educațional de calitate pentru studenți, nu pe rezultatele cercetării sau premianți Nobel ori Fields / Vom adopta noi standarde minimale pentru conferențiar și profesor

Aproape o treime din punctajul pentru prezența în topul Shanghai „este acordată pentru existența absolvenților sau a cadrelor didactice sau a cercetătorilor, în universitățile evaluate, care să fi câștigat Premiul…
Vezi articolul