Urme de așezări umane vechi de peste șase milenii, descoperite în apropiere de Târgu Neamț

707 vizualizări
Săpături arheologice la Igriș / Foto: Muzeul Banatului via G4Media.ro
Specialiştii de la Complexul Muzeal Naţional Neamţ au descoperit așezări umane vechi de câteva mii de ani, dar şi unele mai recente, în urma cercetărilor arheologice încheiate de curând în două puncte diferite din apropierea oraşului Târgu Neamţ, scrie G4Media.ro.

Potrivit Radio Iași, unul dintre şantierele arheologice s-a desfăşurat în satul Topoliţa din comuna Grumăzeşti, unde arheologii au efectuat săpături încă din 2019 şi au investigat urmele unei aşezări cu mai multe etape de locuire, cele mai vechi fiind de acum aproape 7.000 de ani, iar cele mai recente din secolul al IV-lea după Hristos.

Anul acesta au fost cercetate urmele unei construcţii specifice culturii Precucuteni, incendiată acum aproape 6.500 de ani, dar care a păstrat în interior mai multe materiale arheologice reprezentative pentru comunităţile acelor vremuri.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Standardele minimale pentru conferirea titlurilor de conferențiar și profesor universitar și a atestatului de abilitare au fost adoptate la aproape un an de la punerea lor în consultare / Ele se aplică cu întârziere, în 2026-2027 – Descarcă fiecare set de standarde, detaliat

Standardele minimale naționale pentru conferirea titlului de conferențiar, a titlului de profesor universitar și a atestatului de abilitare au fost adoptate printr-un ordin de ministru publicat, marți, 12 februarie n…
Vezi articolul

Să introduci camere de supraveghere în toate școlile fără consultarea profesorilor, părinților și elevilor „este, pur și simplu, o inepție” – directorul Asociației pentru Tehnologie și Internet, Bogdan Manolea, despre schimbările propuse de ministra Ligia Deca

Instalarea unor sisteme de supraveghere audio-video în toate școlile, „fără discriminare, fără acordul celor implicați”, reprezintă o măsură „clar neproporțională și în contradicție cu articolul 8 din Convenția Europeană privind…
Vezi articolul

Premii și distincții la “cel mai important concurs STEM la care elevii pot participa internațional” pentru echipele de liceeni români, explicate de Dana Lica, profesor de informatică și robotică. First Tech Challenge 2022, Houston, SUA

Reprezentare de succes a echipelor românești la cel mai prestigios concurs internațional de robotică. În cadrul mai multor categorii, elevi pasionați de robotică din România (din Arad, Hunedoara, Ploiești, Târgu…
Vezi articolul

VIDEO Ministra Culturii, Natalia Intotero, anunță că îl demite pe directorul Muzeului Național de Istorie, după furtul Coifului de la Coțofenești în Olanda: Are 15 zile preaviz. Nu a vrut să-și dea demisia de onoare

Ministra Culturii, Natalia Intotero, a anunțat marți că îl demite pe directorul Muzeului Național de Istorie (MNIR), Ernest Oberlander-Târnoveanu, după ce acesta a refuzat să-și dea demisia de onoare. Într-o…
Vezi articolul