UPDATE Bookfest și Bookfest Junior 2024. Programul târgului de carte a fost publicat parțial și cu întârziere după un atac informatic asupra site-ului evenimentului, spune Mihai Mitrică, director executiv al Asociației Editorilor din România

1.454 de vizualizări
Bookfest 2024 / Foto: Facebook.com/ Editura Arthur
Programul Bookfest 2024 și Bookfest Junior a fost publicat cu întârziere și doar parțial de organizatori, miercuri, în prima zi a târgului de carte. Evenimentul care are invitat de onoare Republica Moldova se încheie pe 2 iunie, duminică. Lipsa unui program al evenimentelor a fost sesizată de cititori în mediul online. Contactat de Edupedu.ro, Mihai Mitrică, director executiv al Asociației Editorilor din România, spune că motivul pentru care programul a fost publicat abia miercuri este acela că “site-ul a fost atacat și ne luăm toate precauțiile necesare”. Pentru că anul acesta 1 iunie, Ziua Copilului, pică în timpul târgului Bookfest, organizatorii au creat și Bookfest Junior 2024. Vezi programul mai jos în articol.
  • UPDATE 18:40 Programul complet al târgului de carte a fost publicat de organizatori și poate fi descărcat mai jos din articol.

Bookfest 2024 a început la Romexpo, miercuri, 29 mai și durează până în data de 2 iunie, duminică. Abia în ziua deschiderii, organizatorii au publicat un program, parțial până vineri doar, iar cu câteva ore înainte mai mulți cititori au semnalat pe rețelele sociale că programul nu fusese publicat până miercuri.

“Site-ul a fost atacat în urmă cu câteva luni și în momentul de față ne luăm toate precauțiile necesare pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple. Prin urmare, ritmul în care punem informațiile pe site și le actualizăm este verificat de mai multe ori de către cei care ne asigură mentenanța”, spune Mihai Mitrică, director executiv al Asociației Editorilor din România, într-o scurtă declarație pentru Edupedu.ro. Programul poate fi consultat aici.

Țara invitată de onoare la Bookfest 2024 este Republica Moldova.

Sergiu Prodan, Ministrul Culturii, Republica Moldova, spune în comunicatul de presă al Bookfest 2024 că este un privilegiu și o mare bucurie să fim, pentru prima dată, țară invitată de onoare a Salonului internațional de carte Bookfest de la București. Cel mai mare și mai important eveniment editorial de limba română își deschide, astfel, larg brațele și inima pentru o comunitate literară care, la fel, creează în limba română – cea din Republica Moldova. Dar și mai valoroasă este șansa care i se oferă în aceste zile publicului cititor: aceea de a descoperi, prin autorii prezenți sau prin pagini de carte, o literatură care, fiind «de peste graniță», este în același timp atât de aproape și atât de vie. Pentru că este românească, la fel ca lumea despre care povestește ea.

Facem azi, prin carte și cultură, încă un pas spre regăsirea noastră de neam, spre reclădirea punților distruse, pentru a uita că suntem un tot întreg. Cred cu tărie că Bookfest 2024 va da un impuls creator literaturii noastre și, totodată, va motiva cititorii din România să treacă Prutul. Prin pagini de carte, dar și pe viu, pentru a spune, așa cum sună și sloganul prezenței noastre la Bookfest 2024, «Te cuprind, Republica Moldova», a mărturisit Sergiu Prodan, Ministrul Culturii, Republica Moldova.

Pe lista autorilor moldoveni care vor fi prezenți la Bookfest se numără atât scriitori cunoscuți, poeți și prozatori reprezentanți ai mai multor generații, precum și nume importante din sfera nonficțiunii. Marele poet și autor de cărți pentru copii Vasile Romanciuc, cunoscutul poet, eseist și publicist Arcadie SuceveanuOleg Serebrian – scriitor, politolog, diplomat și politician, Iulian Ciocan – unul dintre cei mai traduși autori de limba română, scriitorul, jurnaliustul și traducătorulEmilian Galaicu-Păun,poetul și dramaturgul Dumitru Crudu, cunoscuții scriitori și publiciști Vitalie Ciobanu și Maria Pilchin, scriitorul și editorul Gheorghe ErizanuMoni Stănilă și Alexandru Vakulovski – scriitori-punte între România și Republica Moldova se află pe lista invitaților. De asemenea, un număr consistent de reprezentanți ai noii generații de scriitori din Republica Moldova vor fi prezenți la Bookfest 2024, nume precum: Ion BuzuValentina ȘcerbaniAlex BordianAlex PopescuPaula ErizanuDinu GuțuEmanuela IurkinAlex CosmescuSașa Zare sau Dumitru Fanfarov.

Lista participanților la evenimentele organizate de țara invitată de onoare este completată de o serie de scriitori născuți în Republica Moldova care s-au stabilit și au cunoscut succesul în România: Vasile ErnuLiliana CorobcaDinu GuțuCătălina BălanDiana Iepure, alături de autori români importanți”, potrivit comunicatului de presă al Bookfest 2024.

Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale – Quiz la Bookfest 2024 – 30 mai 2024 (joi), ora 18:00 (durată de până la 2 ore) la Bookfest 2024 (București, Romexpo, pavilionul B2).

DOCUMENT DESCARCĂ Programul Bookfest Junior 2024:

DOCUMENT DESCARCĂ Programul general Bookfest 2024:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitățile se pregătesc să reia cursurile în următoarele două săptămâni. Cîmpeanu: Unele universități vor avea prezență fizică alternativă a studenților/ Pot veni 7 săptămâni prezență online, alte 7 săptămâni prezență fizică

Mai multe universități vor să înceapă semestrul al II-lea cu prezenţă fizică alternativă a studenţilor, cu 7 săptămâni prezenţă online și alte 7 săptămâni prezenţă fizică, a spus duminică seara…
Vezi articolul

Există specialişti care doresc să se angajeze în universităţi, însă procedura birocratică este stufoasă, atrage atenția rectorul Universității Politehnica din Timișoara/ Vom avea o criză atât în sistemul universitar, cât şi în piaţa muncii, dacă nu se iau măsuri

La Universitatea Politehnica Timişoara, în ultimii ani a scăzut cu 10% gradul de ocupare a posturilor de cadre didactice titulare, pentru că din sistem au ieşit foarte mulţi profesori, atrage…
Vezi articolul

PROIECT Din toamnă, copiii de clasele primare ar trebui să știe să salveze poze, informații, adrese web pe dispozitive portabile, cu sprijinul adultului, conform cadrului de competențe digitale

Din anul școlar 2024-2025, elevii de clasele primare ar trebui să știe să salveze poze, informații, adrese web pe dispozitive portabile, cu sprijinul adultului, potrivit unui proiect pus în consultare…
Vezi articolul