“Universitățile eșuează” în a încuraja studentele și studenții să sesizeze cazurile de hărțuire sexuală – Alianța organizațiilor studențești: 14 sesizări în 52 de universități, în 5 ani

299 de vizualizări
Foto: Facebook.com – ANOSR
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești a publicat o analiză făcută de Centrul FILIA, pe baza răspunsurilor oficiale primite de la 52 de universități, privind cazurile de hărțuire sexuală, potrivit G4Media.ro. Aceasta arată că, în 5 ani, s-au înregistrat puține sesizări, în condițiile în care doar un sfert dintre universitățile care au răspund oferă informații despre cum se depune o sesizare și ce se întâmplă ulterior.

„În presă, în social media, în grupurile de prieteni auzim tot mai des de cazuri de hărțuire sexuală în universități, însă cum stă situația la nivel instituțional? În perioada februarie-martie am cerut, prin legea 544 privind accesul la informațiile de interes public, toate sesizările privind cazurile de discriminare și hărțuire sexuală din ultimii 5 ani din toate universitățile publice”, arată postarea ANOSR pe pagina oficială de Facebook.

Cum arată cifrele?

„În 5 ani universitari, în 52 de universități publice au fost înregistrate 14 sesizări privind fapte de hărțuire sexuală.

În 5 ani universitari, în 52 de universități publice au fost înregistrate 22 de sesizări privind fapte de discriminare.

Vedem astfel că universitățile eșuează în a încuraja studentele și studenții să sesizeze aceste cazuri: prin lipsa de informare, prin lipsa de reglementări, prin procesul dificil de a sesiza cazurile și prin lipsa unor soluții reale, comunicate transparent.

Această lipsă de informare se vede și în date:

  • doar 23%, adică 12 universități din 52, menționează clar cum se face o sesizare.
  • doar 25%, adică 13 din 52 de universități, menționează ce se întâmplă în urma depunerii unei sesizări.”
Articolul complet, pe G4Media.ro.

Mesajul ANOSR, integral:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un grup de studenți care vor să devină profesori, înscriși la masteratul didactic de la Universitatea din București, acuză într-o scrisoare deschisă limitarea accesului la burse și spun că nici universitatea, nici Ministerul Educației nu au răspuns solicitărilor lor

Posibila limitare a accesului la burse pentru studenții din anul II de masterat didactic, în cadrul Universității din București, i-a determinat pe aceștia să transmită o scrisoare deschisă ministrului Educației,…
Vezi articolul

BAC 2027. Noțiunile de limbă română și matematică de la unica probă scrisă vor avea o pondere de 40-50% și până la 60% împreună cu geografia și istoria, propune ministrul Educației

Ministrul Educației a făcut declarații de presă miercuri, după ce în ședința de Guvern au fost prezentate, în primă lectură, proiectele legilor Educației – Proiectul de lege pentru Învățământul Preuniversitar și Proiectul…
Vezi articolul