Universitățile din Olanda atrag și anul acesta cei mai mulți studenți din România, urmate de cele din Marea Britanie

2.526 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
În Olanda studiază peste 5.600 de studenți români, ceea ce plasează această țară în topul destinațiilor externe pentru studii universitare, în ceea ce-i privește pe tinerii din România, potrivit datelor făcute publice de compania de consultanță educațională IntegralEdu. Pe locul al doilea, ca destinație de studiu preferată de români, este Marea Britanie, urmată de Germania, Italia, Danemarca, SUA și Irlanda.
  • Amintim că și Olanda, și Marea Britanie se confruntă cu probleme în privința cazării studenților străini. În vară, unele universități din Olanda îi sfătuiau pe studenții străini care vor să li se alăture să ia în calcul alte destinații de studiu, din cauza lipsei locurilor de cazare. Despre “criza locurilor” de cazare pentru studenți, în Marea Britanie, a scris recent The Guardian.

IntegralEdu, care organizează târguri educaționale în perioada următoare, arată că  unele familii din România își trimit copiii la studii în străinătate încă din gimnaziu, iar cererea pentru tabere educaționale în străinătate s-a triplat. “În ceea ce privește studiul gimnazial și liceal, numărul de aplicații în Marea Britanie rămâne constant, alte destinații solicitate fiind: Elveția, Germania, Austria, Spania dar și America de Nord”, arată compania.

Aceasta a realizat și un top al domeniilor preferate de români pentru studiile în străinătate. Conform datelor Integraledu, specializările alese în 2022 se grupează astfel: 

1.     Computer Science

2.     Economie și Afaceri

3.     Artă și Design

4.     Inginerie

5.     Drept

6.     Psihologie

7.     Turism

Potrivit sursei citate, toul taberelor educaționale exlusiviste este format din tabere de snowboarding în Elveția și tabere de limba engleză în Dubai, Mauritius sau Singapore.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Părinții care schimbă Bucureștiul: Grow Up Romania a lansat o campanie de înlocuire a panourilor “comuniste” din parcuri. Răspunsul autorităților: Să spună cetățenii că afișele nu sunt bune

“Bine că inventați voi roata!”, “Veniți să ne cereți să schimbăm panourile din parcuri când aveți statistică pe sector care să arate că cetățenilor nu le plac afișele existente”. Acestea…
Vezi articolul

Ministerul Educației cere peste 30 de milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului pentru a putea plăti drepturile elevilor cu cerințe educaționale speciale – proiect de hotărâre de guvern

Ministerul Educației solicită suplimentarea bugetului său pe anul 2023, pentru a putea putea plăti drepturile elevilor cu cerințe educaționale speciale și pentru cheltuieli de personal și materiale din unitățile de…
Vezi articolul

Daniel Funeriu: Acțiunea actuală a sindicatelor este legitimă în măsura în care cer şi lucruri legate de legea educației, nu doar de salarii. Turnesolul bunei lor credințe este dacă au revendicări legate de Evaluarea Națională

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, vorbește într-un scurt mesaj pe pagina sa de Facebook despre nevoia de recredibilizare a sindicatelor. Acesta enumeră câteva dintre evenimentele care s-au petrecut, legate…
Vezi articolul