Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) pune la dispoziția refugiaților 120 de locuri de cazare în cămine / Au acces rapid și stabil la Internet pentru a putea lua legătura cu membrii familiilor

528 de vizualizări
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) pune la dispoziția refugiaților care fug din calea războiului din Ucraina aproximativ 120 de locuri de cazare în 28 de garsoniere din Căminul T20, scara C, și în 12 camere din căminul T8, anunță instituția de învățământ într-un comunicat.

Spațiile de cazare au fost înscrise și în platforma națională, gestionată de Guvern, și vor putea fi accesate de persoanele aflate la nevoie, la solicitare cu sprijinul autorităților.

„Toate spațiile sunt dotate cu grup sanitar, frigider, cuptor cu microunde, cană de fiert apa, iar garsonierele au și bucătărie individuală. Refugiații vor avea acces la toate facilitățile disponibile studenților TUIASI, în special acces rapid și stabil la Internet pentru a putea lua legătura cu membrii familiilor”, se arată în mesaj.

Garsonierele din Căminul T20, scara C, au 26 de metri pătrați, sunt 28 în total, iar patru dintre ele au trei paturi. Camerele de la parterul Căminului T8 au baie proprie, dar nu au bucătărie, însă există un oficiu pentru prepararea hranei pe palier care poate fi folosit.

„Ne aflăm într-una dintre cele mai disperate perioade ale omenirii. Războiul, adus tot de oameni, cu tot ceea ce înseamnă el mai tragic: vieți distruse. Declarațiile și susținerea păcii pe diferite rețele de socializare au rolul lor benefic, poate mai mult moral pentru o populație acum înspăimântată. Însă cred că pentru oamenii fără vină din Ucraina contează ajutorul concret primit acum. TUIASI, deși funcționează în regim fizic, cu toate căminele pline, poate adăposti în spațiile din campus circa 120 de refugiați. În mod clar putem găsi soluții de creștere a numărului de locuri oferite în alte cămine și vom putea asigura și hrana, dacă vom fi solicitați în acest sens. Mi se pare îngrozitor doar să îmi imaginez cum ar fi să fim în locul lor, de aceea niciun efort din partea noastră nu va fi prea mult”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Deruta doctoratelor – studiu de caz: ASE București organizează studii doctorale și cu frecvență, și cu frecvență redusă, deși propriul regulament prevede doar doctorate științifice, ce pot avea loc doar cu frecvență / Director CSUD: Juriștii au interpretat așa, vom actualiza în septembrie

Regulamentul studiilor doctorale de la Academia de Studii Economice din București, recent actualizat și aplicabil „începând cu” anul universitar 2023-2024, prevede că la ASE este posibil doar doctoratul de tip…
Vezi articolul

Universitatea din București înființează o Facultate de Studii Interdisciplinare, care a stârnit criticile unei părți a profesorilor care acuză că scopul facultății este să asigure catedre. Rectorul Marian Preda: Vor fi specializări care nu sunt în mod clar majoritar sub un domeniu / Susținerea a fost foarte mare pentru înființare

Universitatea din București (UB) înființează o nouă facultate din anul universitar 2025-2026, anume Facultatea de Studii interdisciplinare (FSI), potrivit surselor Edupedu.ro, confirmate de rectorul Marian Preda. Facultatea va avea inițial…
Vezi articolul

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se declară “universitatea din România cu cel mai mare număr de studenți internaționali” / Cea mai mare concurență – la medicină dentară în limba franceză

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca declară că are cel mai mare număr de studenţi străini dintre universităţile din România, iar la admiterea din acest an,…
Vezi articolul