Universitatea Politehnica din București – în discuții pentru preluarea Universității din Pitești. Rectorul Mihnea Costoiu: “Există discuții cu mai multe universități”, printre care cea argeșeană

10.063 de vizualizări
Universitatea din Pitești / Foto: Facebook – Universitatea din Pitești
Universitatea Politehnica din București (UPB) poartă discuții pentru o preluare a Universității din Pitești, potrivit informațiilor Edupedu.ro. Contactat, vineri, dimineață, pe această temă, rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a confirmat discuțiile, precizând că nu poate oferi alte detalii, având în vedere stadiul actual al acestora. El a afirmat, însă, că universitatea pe care o conduce are contacte, pentru posibile preluări, cu mai multe instituții de învățământ superior.

Mihnea Costoiu pentru Edupedu.ro:

  • “Există discuții cu mai multe universități, inclusiv cu Universitatea din Pitești”.

Spre deosebire de Universitatea Politehnica din București, care are profil tehnic, Universitatea din Pitești este o instituție de învățământ superior cu profil generalist, având deopotrivă facultăți tehnice și cu profil socio-uman. Mai precis, potrivit datelor de pe propriul site, ea include în prezent: Facultatea de Științe, Educație Fizică și Informatică, Facultatea de Mecanică și Tehnologie, Facultatea de Electronică, Comunicații și Calculatoare, Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Facultatea de Științe Economice și Drept, Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte.

Instituția este condusă de rectorul Dumitru Chirleșan. La începutul actualului an universitar, acesta era citat de Ziarul Argeșul cu măsurile de economisire pe care le intenționa în contextul crizei din energie, inclusiv eventuala trecere în online: “Vom căuta să fim cât mai economi posibil. Vor fi cursuri numai pe lumina zilei, intrare în online cât permite legea, în lunile cele mai friguroase. Avem o estimare cum că acestea sunt februarie și martie. Tragem tare, cât putem, cu prezență fizică și când vedem că ne îndoaie facturile intrăm în online. Ne restrângem complet pe două corpuri mari de învățământ: Târgu din Vale și Doja”.

  • În cel mai recent metaranking universitar, Universitatea din Pitești apare pe locul 26 dintr-un total de 31 de instituții incluse.

Universitatea din Pitești (UPIT) s-a înființat în urmă cu 60 de ani, sub numele “Institutul Pedagogic de 3 ani”, având specializări pedagogice în matematică, fizică, biologie, chimie, filologie și educație fizică și sport, abia ulterior fiind înființate specializări tehnice, potrivit prezentării de pe site-ul său. Acesta menționează că, o perioadă, s-a aflat în subordinea Institutului Politehnic București (actuala Universitate Politehnica din București), devenind autonomă în 1991, când a primit denumirea Universitatea din Pitești. În 2019, UPIT a intrat în rândul universităților românești care i-au acordat titlul de Doctor Honoris Causa fostului ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, recent plecat de la minister în urma unei anchete Pressone.ro potrivit căreia a plagiat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Explicațiile vicepreședintelui Consiliului de Etică pentru decizia care-l “spală” pe Lucian Bode de plagiat, în cazul cărții bazate pe o carte demonstrat plagiată: Legea lasă multe aspecte neclarificate / “Nicăieri în lege nu se menționează despre folosirea ghilimelelor”

“Putem cu toții observa că legea 206/2004 lasă foarte multe aspecte neclarificate. Îl cităm sau nu pe Newton când folosim legea gravitației? Unde tragem linia pentru ce trebuie sau nu…
Vezi articolul
Admiterea la liceu, simularea Evaluării Naționale

Plagiatul în referate și proiecte. Trei sferturi dintre elevii participanți la un sondaj CNE susțin că sunt originali în lucrările pentru școală, în timp ce profesorii lor cred că jumătate copiază textele total sau parțial fără să citeze sursele

75% dintre elevi consideră că sunt originali în realizarea lucrărilor – teste, referate, proiecte, eseuri – și respectă drepturile de autor, în timp ce profesorii sunt de părere că peste…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu ignoră petiția semnată de 28.000 de persoane pentru demiterea sa și retragerea proiectelor de legi ale educației: „Au fost teme care au adunat multe sute de mii de semnături (…) noi ne ocupăm cu reforma în educație”

Ministrul Educației a bagatelizat cele 28.000 de semnături adunate în weekend de petiția care cere demiterea sa din fruntea ministerului și retragerea proiectelor de legi ale Educației. Cîmpeanu a declarat…
Vezi articolul