Universitatea Harvard oferă școlarizare gratuită studenților din familii cu venituri anuale mai mici de 200.000 de dolari anual / Pragul pentru gratuitate crește în condițiile intervențiilor Administrației Trump în politicile de incluziune din universități

821 de vizualizări
Universitatea Harvard / Foto: news.harvard.edu
Universitatea Harvard a anunțat, luni, că va oferi școlarizare gratuită studenților americani care provin din familii cu venituri mai mici de 200.000 de dolari anual – prag considerabil mai mare decât cel aplicat până acum. Reducerea se aplică din anul universitar 2025-2026 și are drept scop să sporească la un nivel „mai mare ca oricând” accesul tinerilor la studii în cadrul instituției de învățământ superior. Totodată, universitatea va acoperi alte cheltuieli – precum cele de cazare sau asigurare – pentru studenții care provin din familii cu venituri mai mici de 100.000 de dolari.

Agenția Reuters semnalează că măsura este introdusă în condițiile unor măsuri luate de Administrația Donald Trump de a renunța la inițiativele universitare ce vizează diversitatea, echitatea și incluziunea.

  • Iar aceste măsuri, luate de la începutul anului, vin după o altă decizie din iunie 2023 a Curții Supreme a SUA, care a respins măsuri de discriminare pozitivă care să încurajeze admiterea mai multor tineri din diverse comunități etnice. 

Potrivit președintelui universității, Alan M. Garber, citat în anunț, „transformarea Harvard într-o instituție accesibilă financiar pentru mai multe persoane lărgește gama de  zone de proveniență, experiențe și perspective cu care se întâlnesc studenții noștri, întărind creșterea lor intelectuală și personală”.

Universitatea apreciază că, după această măsură, aproximativ 86% dintre familiile americane se vor califica pentru ajutorul financiar al Harvard College.

  • În acest moment, instituția apreciază că nivelul costurilor cu școlarizarea și alte cheltuieli, inclusiv costurile cu mâncarea și cazarea, la nivelul studiilor de licență este de peste 82.000 de dolari.
Citește și:
Școlile și universitățile americane se pregătesc de ani dificili în următorul mandat Donald Trump, câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA, spune presa de specialitate de peste Ocean / În campania lui, educația a fost tratată marginal și criticată pentru banii cheltuiți
Administrația Trump elimină două programe majore de formare a profesorilor, în valoare de zeci de milioane de dolari / Programele sunt asociate cu diversitatea, egalitatea și incluziunea
Editorial „Nature”: Președintele Trump încearcă „să demoleze știința și instituțiile internaționale”, iar comunitatea globală de cercetare trebuie să ia poziție împotriva acestor atacuri / „Un asalt asupra științei dintr-un loc este un asalt asupra științei de pretutindeni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Demisie a directoarei școlii din Iași unde a fost angajat învățătorul liberal acuzat de abuzuri asupra elevilor de clasa a II-a / Învățătorul Constantin Șerban a demisionat vineri dimineață

UPDATE Și directoarea școlii, Daniela Nechifor, a demisionat, a declarat pentru Edupedu.ro inspectoarea școlară generală. Amintim că ministrul Cîmpeanu a calificat drept “inadecvată” sancțiunea prin care Consiliul de Administrație al…
Vezi articolul

Recomandări pentru “turnurile de fildeș”: Micro-creditele să devină instrumente centrale pentru universități, dacă vor să se adapteze la tendințele europene și să ofere flexibilitate studenților – experți ai Universității din București

Micro-creditele ar trebui să devină puncte centrale pentru “macro-politici educaționale”, dacă universitățile românești doresc să țină pasul cu tendințele europene, afirmă un grup de experți ai Universității din București într-o…
Vezi articolul