Universitatea din București – parteneră într-un proiect dedicat diagnosticării precoce SARS-CoV-2

Școala de profesori - Universitatea din Bucuresti / Foto: unibuc.ro

Universitatea din București / Foto: unibuc.ro

Universitatea din București a devenit parteneră într-un proiect care urmărește creșterea capacității de diagnosticare precoce a infecției cu SARS-CoV-2, cu o echipă formată din specialiști ai Facultății de Biologie, potrivit unui comunicat de presă. Echipa este coordonată de cercetător științific dr. Grațiela Grădiștranu. Proiectul se intitulează „Tehnici avansate și creșterea performanței în detecția precoce a virusului SARS-CoV-2” și a fost selectat pentru finanțare la competiția Soluții-2020.

Potrivit UB, proiectul este coordonat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie (IMT). El va permite testarea periodică în spitale a personalului medical, precum și a celui din școli sau instituții publice, autotestarea la domiciliu, dar și fabricarea unor kituri de testare SARS-CoV 2 în România, urmărind sp contribuie la creșterea capacității de răspuns și asigurare a sănătății publice în condițiile unei pandemii.

Proiectul beneficiază de expertiza unor colaboratori din instituții de cercetare de prestigiu precum: Harvard University, GeneScript, CNRS Paris/Orsay, KAUST University și Singapore Institute of Manufacturing Technology.

Echipa Universității din București va fi implicată în optimizarea unui protocol rapid de detecție a agentului COVID-19, în optimizarea primerilor de detecție a infecției cu SARS-CoV-2, precum și în validarea sistemelor de detecție realizate de IMT.

Potrivit comunicatului:

Exit mobile version