Universitatea din București – în clasamentul internațional QS al universităților, după potențialul de angajare a absolvenților

478 de vizualizări
Foto: © Pawel Szczepanski | Dreamstime.com
Universitatea din București figurează și anul acesta într-un clasament internațional al potențialului de angajare a absolvenților, realizat de compania specializată în rankinguri universitare Quacquarelli Symonds (QS) și publicat joi. Instituția bucureșteană de învățământ superior este singura din România care apare în acest clasament, Graduate Employability Rankings 2022, ce cuprinde considerabil mai puține universități comparativ cu tradiționalele clasamente globale ale universităților.

Universitatea din București apare în partea inferioară a clasamentului (pozițiile 200+) atât ca rezultat mediu, cât și pentru cele mai multe dintre criteriile luate în calcul. Astfel, ea este încadrată în intervalul 301-500 din totalul de 550 de universități luate în calcul. Singurul criteriu unde ocupă o poziție superioară – 191 din 550 – este cel al performanțelor absolvenților (Alumni outcomes).

Celelalte criterii luate în calcul, cu un scor mai mic, sunt: Parteneriatele cu angajatorii, Rata de angajare a absolvenților, Legăturile angajator-student, Reputația angajatorilor.

Potrivit unui comunicat al universității, au fost luate în calcul aproximativ 800 de universități din toată lumea. Comparativ, clasamentul general QS World University Rankings 2022 are 1300 de poziții, dintr-o bază de selecție mai mare.

Clasamentul global QS Graduate Employability Rankings 2022 este condus de:

1. Massachusetts Institute of Technology

2. Stanford University

3. University of California, Los Angeles

4. The University of Sydney

5. Harvard University

6. Tsinghua University

7. University of Oxford

8. The University of Melbourne

9. Cornell University

10. The University of Hong Kong

Foto: Pawel Szczepanski | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bacalaureat 2024. Varianta de rezervă de la proba de Limba și literatura română a fost publicată de Ministerul Educației: Poezie la subiectul al II-lea și particularități ale unui text narativ de Liviu Rebreanu sau Mihail Sadoveanu, la al III-lea 

Varianta de rezervă de la proba de Limba și literatura română a fost publicată de Ministerul Educației luni, 1 iunie, la ora 17:00, după proba scrisă care s-a încheiat la…
Vezi articolul

Un profesor ieșean, condamnat într-un dosar de pornografie infantilă, dă în judecată liceul unde a predat pentru că vrea să se întoarcă la catedră / A semnat acord de recunoaștere a vinei cu DIICOT, iar judecătorul nu i-a dat interdicție să mai predea

Săptămâna trecută, un profesor ieșean a dat în judecată Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” și Inspectoratul Școlar Județean Iași pentru a le obliga să-l reprimească la catedră, relatează publicația Reporter…
Vezi articolul
Joi, 30 septembrie 2021, de la ora 15:30 la 17:30, dezbaterea "Adolescența fără filtre: importanța încrederii în sine în era social media" organizată de Edupedu.ro și Dove

Dezbatere online Edupedu.ro - Dove

Ministrul Sorin Cîmpeanu, consilierul Radu Szekely, ambasadorul Dove Cristina Dima, psihoterapeutul Domnica Petrovai, Ionela Neagoe, directorul Colegiului „Gheorghe Lazăr” din București, și Mihaela Nabăr, directorul World Vision România – discută joi, 30 septembrie, de la 15:30, despre importanța încrederii în sine a adolescenților, în era social media

Este importantă stima de sine în evoluția și rezultatele școlare ale unui adolescent? Contează încrederea în sine în dezvoltarea sănătoasă emoțional a unui tânăr? Ce impact au rețelele sociale în…
Vezi articolul