Universitatea din București, despre situația din Ucraina: instituția “condamnă ferm orice formă a războiului”, anunță că va sprijini studenții și profesorii “care fug din calea atacului”

244 de vizualizări
Foto: © Pawel Szczepanski | Dreamstime.com
Universitatea din București condamnă, printr-o poziție emisă joi pe tema situației din Ucraina, “orice formă a războiului”: “Credem în confruntarea de idei și în dialogul constant ca soluții la problemele economice, sociale ale umanității și nu în confruntări armate care produc suferință, pierderi și dezastre”. Instituția declară că se solidarizează cu locuitorii Ucrainei și că va sprijini prin forțe proprii studenții și profesorii “care fug din calea atacului”.

În luarea sa de poziție, în care vorbește în termeni generali despre “război” și descrie situația din Ucraina drept “atac militar”, Universitatea din București arată că “evenimentele ultimelor zile din Ucraina ne arată tuturor că protejarea valorilor democratice rămâne una dintre cele mai puternice misiuni pe care societatea noastră, prin acțiuni individuale, de grup sau instituționale, trebuie să o asume, fără oboseală, în fiecare zi”.

  • “Protejarea vieții și a păcii, cultivarea dialogului, a respectului, menținerea unui climat de bună înțelegere între indivizi și popoare sunt singurele care ne permit să ne dezvoltăm, ca indivizi și ca societate”, se mai arată în comunicatul UB.
Poziția Universității din București, integral:

“Poziția publică a Universității din București cu privire la atacul militar din Ucraina

Comunitatea academică a Universității din București condamnă ferm orice formă a războiului și întărește din nou asumarea contribuției proprii, prin misiunea de educare, cercetare și implicare pentru binele social, la dezvoltarea unei societăți care promovează libertatea și pacea.

Credem în confruntarea de idei și în dialogul constant ca soluții la problemele economice, sociale ale umanității și nu în confruntări armate care produc suferință, pierderi și dezastre.   

Istoria modernă a demonstrat că utilizarea războiului în scopuri ideologice are efecte devastatoare asupra umanității și a evoluției acesteia. Evenimentele ultimelor zile din Ucraina ne arată tuturor că protejarea valorilor democratice rămâne una dintre cele mai puternice misiuni pe care societatea noastră, prin acțiuni individuale, de grup sau instituționale, trebuie să o asume, fără oboseală, în fiecare zi. Protejarea vieții și a păcii, cultivarea dialogului, a respectului, menținerea unui climat de bună înțelegere între indivizi și popoare sunt singurele care ne permit să ne dezvoltăm, ca indivizi și ca societate. 

Comunitatea academică a Universității se solidarizează cu locuitorii Ucrainei, cu victimele conflictului armat și cu întreaga comunitate educațională a statului ucrainean. Universitatea din București va sprijini concret, prin forțe proprii, studenții și profesorii care fug din calea atacului, refugiindu-se pe teritoriul României. 

România și românii trebuie să fie solidari cu victimele războiului și să contribuie, prin orice mijloc posibil, la sprijinirea victimelor conflictului și a familiilor lor, precum și la încetarea războiului în teritoriile vecine.”

Foto: © Pawel Szczepanski | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

PSD organizează propriile consultări publice pe proiectele legilor Educației elaborate de ministra Ligia Deca, dezbateri anunțate până la finalul lui martie. Salarizarea profesorilor și generalizarea programului masă caldă, printre țintele social-democraților

PSD a anunțat luni într-un comunicat că organizează propriile consultări publice asupra proiectelor legilor Educației elaborate de ministra PNL Ligia Deca. În plus, PSD anunță că va veni cu amendamente…
Vezi articolul

Ce este inteligența emoțională? Dragoș Iliescu, specialist în psihologie organizațională și măsurare psihologică, în conferințele “Știința pe înțelesul tuturor”

Ce înseamnă să fii inteligent emoțional? Dragoș Iliescu, specialist în psihologie organizațională și măsurare psihologică, va vorbi pe larg despre inteligența emoțională, în cadrul unei conferințe organizate de Universitatea din…
Vezi articolul

„Nu am cuvinte să folosesc pentru a descrie lipsa de profesionalism a guvernanților față de oamenii care se ocupă de viitorul acestei țări” – fost student care vrea să devină profesor și a venit la protestul din Piața Victoriei

„Nu am cuvinte să folosesc pentru a descrie lipsa de profesionalism și de empatie (a guvernanților – n. red.) față de oamenii care se ocupă de viitorul acestei țări”, este…
Vezi articolul