Universitatea din București anunță cel mai mare număr de candidați la facultate din ultimii trei ani şi nu mai publică date despre cele mai “dorite” specializări

1.591 de vizualizări
Școala de profesori - Universitatea din Bucuresti / Foto: unibuc.ro
Universitatea din București / Foto: unibuc.ro
Universitatea din București anunță că a înregistrat cel mai mare număr de candidați la facultate din ultimii trei ani. Aproape 22.000 de candidați au ales să își continue studiile superioare de licență la cele 19 facultăți ale Universității din București, anunță instituția, într-un comunicat de presă.

“Acesta reprezintă cel mai mare număr de candidați din ultimii trei ani. Astfel, dacă în 2017 Universitatea din București a înregistrat peste 20.800 de înscriși la programele de studii universitare de licență, în 2018 datele generale au arătat un număr de aproape 21.500 de candidați care au optat să studieze la una din facultățile UniBuc”, spun reprezentanții instituției de învățământ superior.

Anul acesta, spre deosebire de anii trecuţi (n.a. iată exemplul din 2018), este prima dată când nu mai publică cifre legate de concurenţa la fiecare specializare, sau topul specializărilor după numărul de înscrişi.

Universitatea din București informează că a înregistrat o concurență de aproape 5 candidați înscriși/loc bugetat și că 106 elevi olimpici au ales facultățile sale.

La ce facultăți merg olimpicii:
  • 37 de elevi olimpici au optat pentru Facultatea de Limbi și Literaturi Străine
  • 26 pentru Facultatea de Matematică și Informatică
  • 12 pentru Facultatea de Geografie
  • 10 pentru Facultatea de Litere
  • 5 pentru Facultatea de Științe Politice
  • 4 pentru Facultatea de Fizică
  • 4 pentru Facultatea de Psihologie și Științele Educației,
  • 3 pentru Facultatea de Filosofie
  • 3 pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”,
  • 2 pentru Facultatea de Chimie

În ceea ce privește masteratul, în sesiunea iulie 2019 un număr de 3.650 de candidați s-au înscris pe cele 2.424 de locuri bugetate, la Universitatea din București. Instituția precizează că patru facultăți organizează sesiune de admitere la master doar în luna septembrie. Este vorba de Facultatea de Biologie, Facultatea de Drept, Facultatea de Geologie și Geofizică, precum și de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”.

Instituția de învățământ superior precizează că este considerată universitatea cu cea mai bună reputație în rândul angajatorilor, conform QS University Rankings, și că face parte din Consorțiul CIVIS – Alianța Universitară Civică Europeană, alături de universități din Franța, Grecia, Belgia, Spania, Italia, Suedia și Germania.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ploaie de promisiuni pentru profesori. Anton Hadăr, liderul federației sindicale „Alma Mater”, despre salariile de la 1 ianuarie 2024: Promisiunile prim-ministrului au fost că vom fi foarte aproape de ceea ce ar trebui să fie, pentru că ceea ce ar trebui să fie nu știm. Aici e problema

Anton Hadăr, președintele Federației Naționale Sindicale (FNS) „Alma Mater”, a declarat, într-o intervenție la Euronews România, despre salariile profesorilor de la 1 ianuarie 2024, că „promisiunile prim-ministrului au fost că…
Vezi articolul

Cîmpeanu: Începând de azi, avem la nivelul fiecărei școli un responsabil pentru protecție sanitară și pentru facilitarea legăturii între reprezentanții DSP și părinți / Reprezentanți sanitari pe școală au fost desemnați și anul trecut

Începând de luni dimineață, la nivelul fiecărei școli din țară a fost desemnat un responsabil de protecție sanitară, care va facilita și legătura dintre părinți și reprezentanții direcțiilor de sănătate…
Vezi articolul

Conferința „Smart Diaspora 2023” debutează la Timișoara. Marilen Pirtea, despre prezența a trei laureați ai Premiului Nobel la UVT: Cum putem forma caractere, într-o perioadă în care războiul hibrid, dezinformarea, ambiguitățile sunt prezente? Prin exemplele marilor personalități ale științei și artei

Conferința „Smart Diaspora 2023 – diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat” începe astăzi, la Timișoara. La evenimentul la care participă cercetători și profesori români din peste 30 de…
Vezi articolul

Se înființează Institutul de Științe ale Educației, care va monitoriza și evalua programele pilot și naționale și va deveni centru pentru evaluări ale elevilor și profesorilor, realizate în colaborare cu OCDE – proiect

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern prin care se va înființa Institutul de Științe ale Educației, care va realiza, la solicitarea Ministerului Educației,…
Vezi articolul

VIDEO Gabriel Diaconu, medic psihiatru: Ce alegi, să faci o injecție sau să stai la coadă cu alți 20 de oameni cu insuficiență respiratorie? Dacă nu ești vaccinat, e aproape sigur că vei lua boala, așa de mare este incidența COVID / Nu cred că e o discriminare să fie vaccinarea obligatorie

Nu cred ca e o discriminare să fie vaccinarea obligatorie, a declarat medicul psihiatru Gabriel Diaconu la webinarul “Vaccinarea – între mituri și adevăr”, organizat de proiectul Școli Curate. Acesta…
Vezi articolul