Universitatea din București anunță cel mai mare număr de candidați la facultate din ultimii trei ani şi nu mai publică date despre cele mai “dorite” specializări

1.597 de vizualizări
Școala de profesori - Universitatea din Bucuresti / Foto: unibuc.ro
Universitatea din București / Foto: unibuc.ro
Universitatea din București anunță că a înregistrat cel mai mare număr de candidați la facultate din ultimii trei ani. Aproape 22.000 de candidați au ales să își continue studiile superioare de licență la cele 19 facultăți ale Universității din București, anunță instituția, într-un comunicat de presă.

“Acesta reprezintă cel mai mare număr de candidați din ultimii trei ani. Astfel, dacă în 2017 Universitatea din București a înregistrat peste 20.800 de înscriși la programele de studii universitare de licență, în 2018 datele generale au arătat un număr de aproape 21.500 de candidați care au optat să studieze la una din facultățile UniBuc”, spun reprezentanții instituției de învățământ superior.

Anul acesta, spre deosebire de anii trecuţi (n.a. iată exemplul din 2018), este prima dată când nu mai publică cifre legate de concurenţa la fiecare specializare, sau topul specializărilor după numărul de înscrişi.

Universitatea din București informează că a înregistrat o concurență de aproape 5 candidați înscriși/loc bugetat și că 106 elevi olimpici au ales facultățile sale.

La ce facultăți merg olimpicii:
  • 37 de elevi olimpici au optat pentru Facultatea de Limbi și Literaturi Străine
  • 26 pentru Facultatea de Matematică și Informatică
  • 12 pentru Facultatea de Geografie
  • 10 pentru Facultatea de Litere
  • 5 pentru Facultatea de Științe Politice
  • 4 pentru Facultatea de Fizică
  • 4 pentru Facultatea de Psihologie și Științele Educației,
  • 3 pentru Facultatea de Filosofie
  • 3 pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”,
  • 2 pentru Facultatea de Chimie

În ceea ce privește masteratul, în sesiunea iulie 2019 un număr de 3.650 de candidați s-au înscris pe cele 2.424 de locuri bugetate, la Universitatea din București. Instituția precizează că patru facultăți organizează sesiune de admitere la master doar în luna septembrie. Este vorba de Facultatea de Biologie, Facultatea de Drept, Facultatea de Geologie și Geofizică, precum și de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”.

Instituția de învățământ superior precizează că este considerată universitatea cu cea mai bună reputație în rândul angajatorilor, conform QS University Rankings, și că face parte din Consorțiul CIVIS – Alianța Universitară Civică Europeană, alături de universități din Franța, Grecia, Belgia, Spania, Italia, Suedia și Germania.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Economica Ripensis” – noul concurs online cu temă info-economică pentru liceeni, organizat de Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din Universitatea de Vest Timișoara / Înscrieri până pe 30 martie

Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității de Vest din Timișoara dă startul înscrierilor pentru concursul Economica Ripensis, concurs dedicat elevilor de ciclu liceal. Prima…
Vezi articolul

OFICIAL Lista finală a persoanelor care vor alege membrii din comisiile de specialitate CNATDCU, mandatul 2024 – 2028 / Marian Preda, Nicolae Istudor, Adrian Papahagi, Ciprian Mihali, printre profesorii din comitetele de selecție

Marian Preda, rectorul Universității din București, Nicolae Istudor, rector al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Adrian Papahagi, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai, Ciprian Mihali, directorul Departamentului de Filosofie, de la…
Vezi articolul
Consiliul Rectorilor

Scindare în Consiliul Rectorilor: Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și SNSPA anunță că nu au semnat un comunicat emis de CNR care îl susținea pe Cîmpeanu în scandalul plagiatului

Scindare în Consiliul Național al Rectorilor, în contextul scandalului de plagiat care îl are protagonist pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Rectorii a trei universități – Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai…
Vezi articolul

Salarizarea profesorului debutant să fie reintrodusă în proiectul legii Învățământului Preuniversitar – amendament al FSE “Spiru Haret” / Ligia Deca: Susțin că profesorii merită mai mult respect. Cred că este mai puțin important unde se află această prevedere

Președintele Federației sindicatelor din Educație “Spiru Haret”, Marius Nistor a cerut marți în comisia de învățământ din Camera Deputaților, reintroducerea prevederii legate de salarizarea profesorului debutant, în legea Învățământului Preuniversitar.…
Vezi articolul

Eliminarea limitei legale pentru numărul de mandate ale rectorilor, în proiectul noii legi a educației, este criticată de un consilier al premierului Ciucă. Sorin Costreie: “În două mandate ar trebui să poți să realizezi ce ți-ai propus, altfel existând pericolul unor derapaje autocratice”

Un consilier de stat din echipa premierului Nicolae Ciucă, Sorin Costreie, critică eliminarea din legea educației a limitării numărului de mandate pe care le poate avea un rector, prin proiectul…
Vezi articolul

Plan strategic pentru educația în domeniul STEM, pentru a remedia declinul performanțelor elevilor și lipsa profesorilor, prioritate a președintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen în noul mandat

Un plan strategic pentru educația în domeniul STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), în limba română ȘTIM, al cărui obiectiv va fi remedierea declinului îngrijorător al performanțelor și a lipsei cadrelor…
Vezi articolul