Universitatea de Vest din Timișoara va avea cel mai mare cămin studențesc din țară, în doi ani

632 de vizualizări
Foto: Universitatea de Vest din Timișoara
Cel mai mare cămin studenţesc din ţară, în valoare de 138.000.000 de lei, destinat studenţilor Universităţii de Vest din Timişoara (UVT), are desemnat constructorul şi va intra în etapa de execuţie, care trebuie să se finalizeze în termen de doi ani, informează Agerpres.

Noul cămin al UVT va creşte substanţial capacităţile de cazare ale universităţii noastre, adăugând peste 900 de locuri la capacităţile existente. Practic, vom dezvolta, cu susţinerea financiară publică acordată de Guvernul României, un nou campus studenţesc în Timişoara, în zona străzii Renaşterii. Timişoara va oferi un nou standard de viaţă în spaţiile celui mai mare cămin studenţesc din România, care urmează să intre în circuitul universitar începând cu toamna anului 2024”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea, într-un comunicat de presă.

Construcţia este o investiţie a CNI, destinată UVT ca parte a campusului universitar şi demarează la începutul acestui an, după ce Guvernul a aprobat proiectul, conform sursei citate.

Proiectul include construirea unui imobil de şapte niveluri, cu o suprafaţă construită de 4.128 mp şi o capacitate de 902 locuri în camere de două persoane şi 32 locuri de cazare pentru persoane cu dizabilităţi, potrivit comunicatului. La acestea se adaugă 156 locuri de parcare pentru autovehicule şi 120 pentru biciclete. Clădirea propusă va fi formată din cinci tronsoane.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Doar puțin peste o treime din creșe vor trece în subordinea Ministerului Educației, restul rămân în subordinea primăriilor cu finanțare de la minister. În jumătate din județele din România nu există educatori în creșele preluate de minister

Doar 148 de creșe dintr-un total de 395 de creșe, câte funcționează în România, sunt “propuse pentru a fi preluate de către Ministerul Educației în anul școlar 2021-2022“, potrivit unui…
Vezi articolul

Profesorul Mircea Bertea: Dacă ministerul nostru ar avea inteligența pedagogică să lase școlilor autonomie, să-și organizeze orarul, predarea și învățarea așa cum cred de cuviință, lucrurile ar putea să se desfășoare mult mai bine

„Ar trebui să regândim și noi puțin școala și orele. Dacă ministerul nostru ar avea inteligența pedagogică să lase școlilor autonomie, să-și organizeze orarul, predarea și învățarea așa cum cred…
Vezi articolul