Universitatea de Ştiinţe Politice din Paris se închide vineri, din cauza protestelor în sprijinul palestinienilor / Şase studenţi au intrat în greva foamei

330 de vizualizări
Foto: G4Media.ro
Conducerea celebrei universităţi Sciences Po din Paris a decis vineri să îşi închidă sediul principal din teama unei noi acţiuni de protest din partea a zeci de studenţi care se mobilizează pentru Gaza, într-un moment în care guvernul îşi intensifică vigilenţa în privinţa acţiunilor din campusurile franceze, relatează AFP şi Reuters, transmite News.ro, potrivit G4Media.ro.

„În urma votului privind acţiunea de ocupare din partea studenţilor, clădirile de la 25, 27, 30, rue Saint-Guillaume şi 56, rue des Saints-Pères vor rămâne închise vineri, 3 mai. Vă invităm să rămâneţi acasă”, se arată într-un mesaj transmis joi seară angajaţilor de către departamentul de resurse umane al Sciences Po.

Joi dimineaţă, în urma unei dezbateri interne pe tema Orientului Mijlociu, pe care au calificat-o drept „dezamăgitoare, dar nu surprinzătoare”, studenţii din Comitetul pentru Palestina al Sciences Po au anunţat joi după-amiază că vor lansa un „sit-in paşnic” în holul şcolii şi că şase studenţi vor începe o grevă a foamei „în semn de solidaritate cu victimele palestiniene”.

Joi seară, aproximativ o sută de studenţi au votat, în cadrul unei adunări generale, să ocupe campusul, a declarat pentru AFP o membră a Comitetului Palestina, care nu şi-a dat numele.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Proiectele legilor Educației vor fi prezentate în Guvern luna aceasta, potrivit unui memorandum aflat pe ordinea de zi / Primul termen fusese în octombrie 2021, iar ultimul era stabilit în iunie anul acesta, deși proiectele legilor au fost puse în dezbatere publică abia pe 13 iulie

Proiectele legilor Educației vor fi prezentate în Guvern luna aceasta, în septembrie, potrivit unui memorandum aflat pe ordinea de azi a Executivului. Proiectele au suferit un șir lung de amânări,…
Vezi articolul

Universitățile care folosesc până la 10% din finanțarea de bază pentru investiții trebuie să depună anual rapoarte privind utilizarea banilor, iar cheltuielile vor fi verificate de Ministerul Educației – proiect de metodologie

Universitățile de stat cărora li se repartizează bani pentru cheltuieli de investiții, în limita a 10% din finanțarea de bază, vor face anual raportări privind folosirea banilor, iar Ministerul Educației…
Vezi articolul

Noul regulament de organizare și funcționare a Comisiilor de etică din universități, începând cu anul universitar 2024-2025: Minimum 25% dintre membri sunt studenți. Apare o subcomisie de etica cercetării – proiect

În cadrul comisiilor de etică universitară va funcționa o subcomisie dedicată eticii cercetării, care se va ocupa de aspecte precum publicarea și autoratul, gestionarea datelor de cercetare, însă nu se…
Vezi articolul

Ligia Deca, despre salariile profesorilor: Din ultimele discuții cu sindicatele, s-a desprins un posibil 20% ca procent de creștere pe 2024, care să și arate semnul de respect pe care-l avem pentru profesia didactică. S-au discutat mai multe variante de etapizare

Creșterea salarială convenită cu sindicatele ar fi de 20% pentru profesori și angajații din Învățământ, pentru anul 2024, confirmă Ligia Deca, ministra Educației. Întrebată la un eveniment al OCDE la…
Vezi articolul