Cursuri universitare care vor începe în 14 septembrie, cu laboratoare “faţă în faţă” și seminarii online – anunțate de Universitatea de Agronomie și Medicină Veterinară din Iași

6.862 de vizualizări
Foto: Gustavo Fring – Pexels.com
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a anunțat că anul universitar 2020-2021 va începe în data de 14 septembrie, pentru toate formele de învăţământ, potrivit ziaruldeiasi.ro.

La toate facultățile, studenții de la ciclul de licență învăţământ cu frecvenţă vor participa la cursuri doar on-line. Doar activitățile practice vor fi organizate cu prezența fizică a studenților, acolo unde este cazul. Spre exemplu, în primele şapte săptămâni din semestrul I, studenţii de la ciclul de licenţă, învăţământ cu frecvenţă, de la Facultăţile de Agricultură, Horticultură şi Zootehnie, din anii I şi II vor efectua activităţi didactice practice (laboratoare/seminarii) faţă în faţă, în timp ce studenţii din anii III şi IV vor efectua aceste activităţi didactice doar on-line.

În ceea ce privește învățământul la distanță, acesta se va realiza majoritar on line, studenții urmând a fi convocați de 2-3 ori la sediul facultăților pentru activități față în față.

Și la Masterat toate activităţile didactice se vor desfăşura on line, cu excepţia unor lucrări practice care se vor desfăşura faţă în faţă pe baza unei programări aprobate de conducerile facultăţilor.

La Doctorat, cei din anul I vor participa la cursuri doar on line. Însă, doctoranzii din anii II şi III vor desfăşura activităţi de cercetare, în laboratoare, câmpuri didactice, ferme etc. conform unui plan individual de pregătire.

Foto: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Conducerea CNATDCU a respins propunerile Ministerului Educației de modificare a metodologiei de soluționare a sesizărilor de plagiat. Mircea Dumitru: Verificarea integrală a unei teze de doctorat la fiecare sesizare nouă care apare nu poate fi pusă în practică. Cîmpeanu ne-a invitat să venim cu propunerile noastre

Consiliul General al CNATDCU a respins astăzi, cu 15 voturi din 18 membri prezenți, propunerile de modificare a metodologiei de soluționare a sesizărilor de plagiat și a regulamentului de funcționare…
Vezi articolul

DOCUMENT Ordinul comun a fost modificat: Reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar cu un procent de minimum 60% din personal vaccinat

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății cu regulile pentru școli a fost modificat, a anunțat ministerul Educației, care a și trimis jurnaliștilor acreditați forma finală a documentului. Anunțuri recente…
Vezi articolul

PROIECT Statutul elevului 2024. Părinții și elevii pot solicita, în scris, în termen de 5 zile lucrătoare, reevaluarea lucrării scrise, dacă argumentele prezentate de profesor nu sunt considerate satisfăcătoare

Dacă argumentele unui profesor în privința notelor elevilor de la lucrările scrise nu sunt considerate satisfăcătoare, elevii și părinții pot solicita, în scris, în termen de 5 zile lucrătoare, conducerii…
Vezi articolul

Consiliul Elevilor se adresează autorităților sanitare, nu celor din Educație: Să dezvolte un algoritm, în baza căruia școlile să decidă cum continuă cursurile, cu mai mulți parametri – incidența de la nivel local, infrastructura sanitară, capacitatea de testare și de menținere a distanțării fizice

Autoritățile sanitare sunt solicitate să dezvolte un algoritm, în baza căruia școlile să decidă cum continuă cursurile, cerere transmisă de Consiliul Național al Elevilor. Într-un comunicat primit de Edupedu.ro, reprezentanții…
Vezi articolul