Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se declară “universitatea din România cu cel mai mare număr de studenți internaționali” / Cea mai mare concurență – la medicină dentară în limba franceză

1.205 vizualizări
Foto: UMF Iuliu Hatieganu Cluj Napoca
Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca declară că are cel mai mare număr de studenţi străini dintre universităţile din România, iar la admiterea din acest an, cea mai mare concurenţă, 8 pe un loc, a fost la medicină dentară în limba franceză, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.

“Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Iuliu Haţieganu’ din Cluj-Napoca anunţă finalizarea procesului de admitere a candidaţilor internaţionali. Anul acesta, 1800 de tineri au sperat că vor ocupa unul dintre cele 560 de locuri oferite de universitate pentru programele de studii de licenţă în limbile franceză şi engleză din anul universitar 2022-2023. UMF ‘Iuliu Haţieganu’ este universitatea din România cu cel mai mare număr de studenţi internaţionali, cu aproximativ 3000 de studenţi, din peste 60 de ţări, de pe 6 continente”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, candidaţii din acest an au provenit din 88 de ţări, cei mai mulţi venind din Franţa, Germania, Elveţia, Suedia, Italia, Grecia, Israel, Maroc, Tunisia, Nigeria, Algeria şi Siria. Aceştia au putut opta pentru trei programe de studiu de licenţă, cu predare în limba engleză sau franceză: medicină, medicină dentară şi farmacie.

Admiterea candidaţilor internaţionali s-a desfăşurat printr-un concurs de evaluare a performanţelor profesionale şi a realizărilor personale, în conformitate cu datele conţinute în dosarul personal de aplicaţie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Primele manuale câștigătoare la licitația din 2023 a Ministerului Educației / Horia Corcheș, profesor, autor: Manualul de Limba și literatura română clasa a VI-a a primit punctaj maxim, am pus accent pe dezvoltarea gândirii critice, sarcini care încurajează elevii să analizeze diferite situații de comunicare și să-și formuleze propriile opinii (P)

Profesorii își pot alege deja manuale pentru anul școlar 2023-2024. Ministerul Educației a încheiat licitația pentru o parte dintre acestea, urmează să fie și altele anunțate. Din 11 iulie se…
Vezi articolul

Bursele „Ligia Deca“, pentru medii sub 5, se dau un an întreg, chiar dacă beneficiarii chiulesc masiv. Situația unui elev cu media 3,50 care va lua circa 4.000 de lei bursă până în iulie 2024, deși de la începutul anului nu a venit deloc la școală

Un elev de clasa a IX-a cu media generală 3,50 primește lunar sute de lei bursa de merit „Ligia Deca“, chiar dacă nu a venit nicio zi la școală de…
Vezi articolul

Ioan Aurel Pop – întoarcere de 180 de grade în privința lui Paulescu: „Nu va avea loc în acest an, la Academia Română sau sub egida Academiei, nicio conferință despre descoperirea insulinei”

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a revenit asupra poziției sale în privința savantului Nicolae Paulescu, în onoarea căruia urma să se organizeze la București o conferință dedicată centenarului descoperirii…
Vezi articolul