Universitatea de Medicină din București și-a pierdut definitiv accesul la pagina inițială de Facebook și anunță că a deschis un nou cont: „Vechea pagină a UMFCD a fost compromisă în urma unui atac cibernetic”

2.147 de vizualizări
Foto: captură Facebook.com/ @umfcd.official
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București (UMFCD) și-a deschis o nouă pagină de Facebook, după ce pagina inițială a fost compromisă în urmă cu o săptămână și reprezentanții instituției au pierdut accesul la contul inițial.

Marți, 6 august, noua pagină avea până la prânz deja peste 3.000 de urmăritori.

Universitatea a transmis într-o postare de pe noua pagină, acum două zile, că „după cum probabil știți, vechea pagină de Facebook a UMFCD a fost compromisă în urma unui atac cibernetic, motiv pentru care am raportat-o către Facebook”.

Într-o eră a tehnologiei informației, chiar și cu măsuri de siguranță luate, trebuie să fim mereu pregătiți să răspundem eficient acestor provocări. Vă asigurăm că UMFCD este într-o îmbunătățire continuă a sistemului de securitate cibernetică”.

Prima pagină de Facebook a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” a fost compromisă după ce de luni, 29 iulie, au apărut mai multe postări neautorizate cu femei care alăptează și imagini video care incită la activități de natură sexuală.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a anunțat vineri că a primit sesizarea conducerii universității de a veni în sprijinul acesteia pentru recuperarea contului.

DNSC a recomandat și ca un responsabil IT al UMF „Carol Davila” din București să securizeze conturile de social media și a amintit de un ghid pe care l-a elaborat pentru protejarea și recuperare a conturilor de social media.


4 comments
  1. pagina de Facebook e importanta, ca in anul 2024 secretarele refuza sa comunice pe email cu studentii nu e relevant

  2. Facebook va trebuie. In loc sa aveti o pagina web bine pusa la punct cu tot ce inseamna un serviciu serios: formulare PDF, samd, voi mergeti la like-uri si share-uri.

    iar pagina aia de web, facuta pe wordpress e o rusine pt ditamai institutia in anul 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Nu pot să spun că anul viitor alocarea din PIB pentru cercetare în România va fi de 2%”, adică 1% finanțare publică și 1 % privată, spune noul ministru Bogdan-Gruia Ivan / La începutul anului, Nicolae Ciucă și Sebastian Burduja vorbeau despre 1% de la buget pentru cercetare în 2024

Ținta de 2% din PIB pentru cercetare – 1% din bani publici și 1% din zona privată – este “mai mult decât curajoasă”, dar “nu pot să spun că anul…
Vezi articolul