Universitatea Cuza din Iași plănuiește proiecte comune cu Universitatea din Kazan, Rusia / Rectorul Tudorel Toader și alți profesori au participat la sesiuni organizate de ruși pe tema „Pregătirea profesorului-educator în secolul XXI”

874 de vizualizări
Foto: gov.ro
Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) anunță că intenționează să încheie un parteneriat cu Universitatea Federală din Kazan, Rusia, pentru derularea de proiecte de cercetare comune și înființarea unui lectorat de limbă română la această instituție rusă de învățământ superior. Anunțul a fost făcut de UAIC după ce rectorul Tudorel Toader și alți profesori ai săi au luat parte, miercuri, la Forumul Internațional al Învățământului Pedagogic, organizat între alții de Ministerul Științei și Învățământului Superior din Federația Rusă, Universitatea din Kazan și Academia de Științe ale Educației din Rusia.

UAIC precizează într-un comunicat de presă că a fost reprezentată, la eveniment, de: 

  • prof. univ. dr. Tudorel Toader – rector
  • prof. univ. dr. Daniela Cojocaru – prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare 
  • prof. univ. dr. Constantin Cucoș – coordonatorul programului de masterat didactic
  • conf. univ. dr. hab. Ludmila Bejenaru – Facultatea de Litere
  • lect. univ. dr. Bogdan Constantin Neculau – director al departamentului de învățământ preuniversitar. 

Aceștia au participat online la seria de sesiuni speciale „Pregătirea profesorului-educator în secolul XXI”.

UAIC descrie Forumul Internațional al Învățământului Pedagogic (pagina oficială), ce reunește peste 1500 de participanți din 40 de țări, drept “o platformă științifică pentru a prezenta, dezbate și promova cercetarea științifică în domeniul învățământului pedagogic”.

Foto: gov.ro / Tudorel Toader


2 comments
  1. E de #ninonino la bun simt 2021, nenikule.
    Ce fel de valori morale poți împărți cu un mediu academic sovietizat si butnonat la bunul plac al unei găști dictoriale adăpostite de FsB Kremlin?!

    Zic sa cereți de urgență detașarea cu azil politic la tatuka-n ograda ca sa va lumineze academic și propagandistic direct la sursa. Hilar este ca nici nu știi unde aterizezi.

    Ilf și Petrov sunt de o șocantă actualitate prin stampilarea situației de sus.
    “Cunosc mașinatiunile voastre. Polihaev”
    #intunecatti

  2. Da,ne intoarcem la marele prieten de la rasarit,mai aproape si la fel de puternic ca prietenii de peste ocean,felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Standardele minimale pentru titlurile de profesor și conferențiar – Sindicatul Gaudeamus al cadrelor didactice din Universitatea din București se alătură criticilor: Consultarea publică este „lipsită de coerență și de rezultat”

Standardele minimale naționale pentru conferirea titlurilor de conferențiar și profesor universitar, a atestatului de abilitare și a diplomei de doctor, supuse consultărilor publice de către Ministerul Educației, stârnesc critici și…
Vezi articolul

Mai multe familii și-au retras copiii de la școală, în „homeschooling”, semnalează șeful Inspectoratului Școlar Bihor: Sunt preponderent copii ai căror părinți se regăsesc în zona cultelor neoprotestante / Fenomenul este neconstituțional și pedepsit de Codul Penal

Zeci de părinți și-au retras copiii de la școală în acest an școlar ca să-i introducă în „sistem homeschooling”, potrivit declarației lui Horea Abrudan, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean…
Vezi articolul

Liderul studenților din România îi răspunde Marei Mareș, consilier în cancelaria lui Cîțu: „E cineva din Guvernul României care crede că învățământul superior românesc nu trebuie îmbunătățit pentru a încuraja tinerii să rămână la studii în România?”

„Nimeni nu a insinuat că învățământul trebuie îmbunătățit cu scopul de a împiedica tinerii să plece la studii afară. Învățământul superior românesc trebuie îmbunătățit cu scopul de a încuraja tinerii…
Vezi articolul