Universitatea Cuza din Iași plănuiește proiecte comune cu Universitatea din Kazan, Rusia / Rectorul Tudorel Toader și alți profesori au participat la sesiuni organizate de ruși pe tema „Pregătirea profesorului-educator în secolul XXI”

887 de vizualizări
Foto: gov.ro
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) anunță că intenționează să încheie un parteneriat cu Universitatea Federală din Kazan, Rusia, pentru derularea de proiecte de cercetare comune și înființarea unui lectorat de limbă română la această instituție rusă de învățământ superior. Anunțul a fost făcut de UAIC după ce rectorul Tudorel Toader și alți profesori ai săi au luat parte, miercuri, la Forumul Internațional al Învățământului Pedagogic, organizat între alții de Ministerul Științei și Învățământului Superior din Federația Rusă, Universitatea din Kazan și Academia de Științe ale Educației din Rusia.

UAIC precizează într-un comunicat de presă că a fost reprezentată, la eveniment, de: 

  • prof. univ. dr. Tudorel Toader – rector
  • prof. univ. dr. Daniela Cojocaru – prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare 
  • prof. univ. dr. Constantin Cucoș – coordonatorul programului de masterat didactic
  • conf. univ. dr. hab. Ludmila Bejenaru – Facultatea de Litere
  • lect. univ. dr. Bogdan Constantin Neculau – director al departamentului de învățământ preuniversitar. 

Aceștia au participat online la seria de sesiuni speciale „Pregătirea profesorului-educator în secolul XXI”.

UAIC descrie Forumul Internațional al Învățământului Pedagogic (pagina oficială), ce reunește peste 1500 de participanți din 40 de țări, drept “o platformă științifică pentru a prezenta, dezbate și promova cercetarea științifică în domeniul învățământului pedagogic”.

Foto: gov.ro / Tudorel Toader


2 comments
  1. E de #ninonino la bun simt 2021, nenikule.
    Ce fel de valori morale poți împărți cu un mediu academic sovietizat si butnonat la bunul plac al unei găști dictoriale adăpostite de FsB Kremlin?!

    Zic sa cereți de urgență detașarea cu azil politic la tatuka-n ograda ca sa va lumineze academic și propagandistic direct la sursa. Hilar este ca nici nu știi unde aterizezi.

    Ilf și Petrov sunt de o șocantă actualitate prin stampilarea situației de sus.
    „Cunosc mașinatiunile voastre. Polihaev”
    #intunecatti

  2. Da,ne intoarcem la marele prieten de la rasarit,mai aproape si la fel de puternic ca prietenii de peste ocean,felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Greva profesorilor continuă – anunță cele două sindicate din preuniversitar: „Această grevă nu este doar pentru salarii” / „Nu ne mai certați, nu ne mai trimiteți la clase! Schimbați-vă discursul și asumați-vă că educația va fi, începând de astăzi, prioritate națională”

Greva generală din Educație continuă, anunță federațiile sindicale într-un comunicat de presă, duminică, 4 iunie. Organizațiile profesorilor transmit că solicită Guvernului o garanție pentru ca salariul profesorului debutant să fie…
Vezi articolul

SURSE Elevii nu vor mai învăța în trei schimburi, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar / Anul trecut, Cîmpeanu spunea că a eșuat să interzică școlilor, prin lege, să aibă cursuri în 3 schimburi

Școlile vor organiza cursuri în cel mult două schimburi, după cum apare în proiectul Legii învățământului preuniversitar. Amintim că, în luna august, fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea că…
Vezi articolul

De ce e primit Papa cu atâta căldură în România, țară majoritar ortodoxă? Explicațiile ambasadorului României la Vatican: O vocație inclusivă, latinitatea României, plus sprijinul dat de Biserica Catolică pentru comunitățile de români din Italia, Franța, Spania

Vizita Papei Francisc în România are o însemnătate istorică aparte. „Vizitele papale nu sunt, în general, frecvente în nicio țară și cu atât mai puțin în țările în care Biserica…
Vezi articolul

Modul de calcul al sumelor forfetare pentru transportul elevilor și mecanismul prin care se face plata către elevi – proiect pe ordinea de zi a ședinței de Guvern / Elevii ar primi sumele restante la mijlocul anului școlar 2023-2024

Proiectul Hotărârii de Guvern privind modul de calcul al sumelor forfetare pentru transportul elevilor, inclusiv pentru județele în care Consiliile Județene nu au încheiate contracte cu operatorii de transport și…
Vezi articolul